Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΡΙΓΑΝΟΚΑΜΠΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ


Κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, που καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές  Συμβούλιο Χορού της UNESCO(CID),ο οποίος είναι ο επίσημος ανώτατος οργανισμός για όλες τις μορφές χορού σε όλες τις χώρες του κόσμου, με σκοπό να στρέψει την προσοχή του κοινού προς την υπέροχη αυτή τέχνη! Σε όλο τον κόσμο, την ημέρα αυτή,  σχολές χορού, χορευτικές ομάδες και άλλοι φορείς που έχουν αντικείμενό τους το χορό, οργανώνουν εκδηλώσεις και όλοι όσοι αγαπούν το χορό, γίνονται μια μεγάλη παρέα!

 Έτσι λοιπόν, το χορευτικό τμήμα της Νεανικής Ομάδας Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών, το οποίο φέτος κλείνει 15 χρόνια ζωής και συνεχούς παρουσίας κοντά στην παράδοση της πατρίδα μας, δεν θα μπορούσε να λείψει από τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην πόλη μας. 

Την Τετάρτη 29 Απριλίου ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Μεσσάτιδας ‘’Ο ΦΙΛΕΡΗΣ’’ διοργάνωσε χορευτικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία της Οβρύας  με την συμμετοχή του εφηβικού τμήματος του Ομίλου που παρουσίασαν δρώμενο εν όψει της εορτής της Πρωτομαγιάς. Στη συνέχεια η πλατεία γέμισε ήχους, χρώματα και χορούς με το Χορευτικό Τμήμα των Αποστράτων Αξιωματικών της Πολεμικής . Δεύτερο κατά σειρά χορευτικό ήταν αυτό της Νεανικής Ομάδας Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου με χορούς και τραγούδια από την περιοχή του Έβρου. Την σκυτάλη τα παιδιά έδωσαν στο Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Οβρυάς ‘’Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ’’. Την εκδήλωση έκλεισε το Χορευτικό του Ομίλου ‘’ Ο ΦΙΛΕΡΗΣ’’ . Στο τέλος της εκδήλωσης,  όλα τα χορευτικά μαζεύτηκαν επί σκηνής και σαν ένα, ένωσαν τα χέρια και χόρεψαν από κοινού το τελευταίο χορό.
Την Πέμπτη 30 Απριλίου το Χορευτικό Τμήμα Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων διοργάνωσε για τέταρτη συναπτή χρονιά εκδηλώσεις εορτασμού της Πρωτομαγιάς σε συνδυασμό με την παγκόσμια ημέρα χορού. Έτσι, τα χορευτικά συγκροτήματα συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Όλγας και με παρέλαση μέσω των οδών Ρήγα Φεραίου , Γούναρη κατέφθασαν στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων όπου παρουσίασαν ολιγόλεπτο πρόγραμμα χορών. Η Νεανική μας Ομάδα, επέλεξε να μας ταξιδέψει την περιοχή του Έβρου παρουσιάζοντας τους χορούς Μπαϊντούσκα, Ζωναράδικο –Κουλουριαστό και τέλος Συρτό Συγκαθιστό.
Τα μέλη του χορευτικού, με κέφι και χαμόγελο απέσπασαν το χειροκρότημα των παρευρισκομένων. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: