Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟΕΚΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Εξ' αφορμής της εκλογής του π. Γερασίμου Φωκά σε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, προέβει στην ακόλουθη δήλωση στο ειδησεογραφικό site thebest.gr των Πατρών.
«Είχε πάντοτε μεγάλη αγάπη και κλίση προς τον Θεό και την εκκλησία. Εξελέγη νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας ο π. Γεράσιμος, ο επί σειρά ετών Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως του νησιού, ο οποίος είναι αγαπητός στους ιερείς και του κατοίκους του νησιού και στους λοιπούς Κεφαλλήνες όπου αυτοί κατοικούν. Διακρίνεται για τον ζήλο και την πνευματικότητα του, την βαθιά πίστη και αγωνιστικότητα του και πάντοτε όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό της τοπικής εκκλησίας.

Επίσης ο Γεράσιμος Φωκάς γνωρίζει εκ του πλησίον τα θέματα και προβλήματα της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας και διαδέχεται τον αοίδιμο Μητροπολίτη πρώην Κεφαλληνίας κυρό Σπυρίδωνα, έναν ιεράρχη που άφησε αγαθή μνήμη και σπουδαίο έργο, που λειτούργησε με αγάπη και ενωτικά και είχε μία λαμπρά και πολύχρονη αρχιερατεία για τριάντα και πλέον χρόνια»

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσιε ανούσια η δημοσίευση αυτή.
Τώρα που διαβάσαμε την δήλωση αυτή, μπορεί και να συνφωνήσουμε με τους ξένους.
Άργησες 2 μέρες να το βάλεις πάντως.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 28 Μαΐου 2015 - 5:53 μ.μ.

Δεν καταλαβαίνω το τι θες να μου πεις.
Το θέμα της εκλογής των νέων Μητροπολιτών δεν με ενδιέφερε.
Την ανάρτηση αυτή την δημοσίευσα διότι την έλαβα από το Γραφείο του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης, σήμερα 12.35 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αναστάσιε δεν συμφωνώ μαζί σου ότι δεν έχει ενδιαφέρον η εκλογή νέων Μητροπολιτών. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν είναι κάτι ξένο προς τη ζωή του πληρώματος της Εκκλησίας. Ο πιστός λαός του Θεού πάντοτε ενδιαφέρεται για τον Μητροπολίτη του και πρόσφατη απόδειξη αποτελεί η πληθώρα συγχαρητηρίων προς τους άξιους νεοεκλεγέντες Μητροπολίτες Κεφαλληνίας και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.
Οι δηλώσεις του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου για τον συμπατριώτη του π. Γεράσιμο Φωκά είναι ένα δείγμα της ευγένειας και της αγάπης του προς έναν άξιο εργάτη του ευαγγελίου.

Ανώνυμος είπε...

"απόδειξη αποτελεί η πληθώρα συγχαρητηρίων" ΑΔΕΛΦΕ/Ἤ "1:29 μ.μ" ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΘΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙΣ; ΤΑ 100, 300 Ή ΚΑΙ 500 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.... ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ-ΝΑΩΜ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ "ΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ" (SIC) ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΙΣ ΜΗΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΦΙΑ ΤΩΝ 2000 EYRO ΚΑΙ ΑΝΩ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΑΜΦΙΑ ΑΠΟ 10000 EYRO)ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ ΕΥΣΕΒΩΝ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΟΝΤΑΙ (ΒΛΕΠΕ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ). Η ΕΚΛΗΣΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΑΚΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ. ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ. ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ...........

Αναστάσιος είπε...

Προς: 29 Μαΐου 2015 - 1:29 μ.μ.

Αγαπητέ η εκλογή Μητροπολιτών τους οποίους δεν γνωρίζω και μάλιστα σε Μητροπολιτικές περιφέρειες που δεν έχω καμία σχέση με αφήνουν αδιάφορο. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορά όταν λαμβάνει αποφάσεις που επηρεάζουν και εμένα.
Δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες την απασχολούν περισσότερο η εκλογές Μητροπολιτών και τίποτα άλλο.
Συμφωνώ με τα όσα γράφεις περί των δηλώσεων του Θεοφιλιστάτου Κερνίτσης και γι’ αυτό τις δημοσίευσα.
Άλλωστε το έχω δηλώσει «αναρτώ μόνο τις ανακοινώσεις που μου αποστέλλουν.» Δεν έλαβα καμία ανακοίνωση από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας προς δημοσίευση.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΔΕΛΦΟΙ:Η ΜΙΤΡΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ Ι. Η ΜΗΤΡΑ ΜΕ Η ΔΕΝ ΦΟΡΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον, η μεγάλη σου "ευσέβεια" και "ευλάβεια" αγαπητέ ανώνυμε σε οδήγησε να ομιλήσεις για την μήτρα του γυναικείου σώματος (ΜΗΤΡΑ) και όχι την Αρχιερατική Μίτρα, την οποία άλλος ανώνυμος σε διόρθωσε πολύ σωστά.

Δεύτερον, ανέκαθεν η Εκκλησία ήταν συνδεδεμένοι με τους Επισκόπους της κατά το "όπου ο Επίσκοπος εκεί και η Εκκλησία...". Ο Επίσκοπος είναι η ενότητα των Χριστιανών. Αν εκκλησιάζεσαι θα ακούσεις πολλές φορές τον Διάκονο και τον Ιερέα να αναφέρουν το όνομα του οικείου Αρχσιερέως, κάτι που δηλώνει την εγκυρότητα της ιεροπραξίας.
Αυτά και άλλα πολλά θα μπορούσα να σου αναφέρω.

Τρίτον, ναι αγαπητέ ανώνυμε, πληθώρα συγχαρητηρίων... Επειδή εσύ ασχολείσαι μόνο με "μήτρες" και άμφια, δεν σημαίνει πως και ο υπόλοιπος λαός του Θεού αδιαφορεί για τον Επίσκοπό του. Υπάρχουν και αγνοί άνθρωποι που δεν στέκονται στο "φαίνεσθαι", ως σεις, (δηλ. άμφια και μίτρες), αλλά στο "είναι" του Επισκόπου και γι' αυτόν εκφράζουν το περίσσευμα της καρδιάς τους. Ότι έχει δίνει ο καθείς αδελφέ...

Ανώνυμος είπε...

Παρεμβαίνω για να γράψω κάτι.
Πολλοί από μας δεν έχουμε σχέση με τις μίτρες οι οποίες δεν είναι για τους αρχιερείς αλλά για τους αυτοκράτορες.
Δεύτερο η Εκκλησία είναι συνδεδεμένη με τον επίσκοπό της και όχι με άλλους άλλων εκκλησιαστικών κοινοτήτων. Στην πόλη που κατοικώ μνημονεύουν τον επίσκοπό μας και μόνο, ούτε αρχιεπίσκοπο ούτε τίποτα άλλο.
Τρίτο η πληθώρα των συγχαρητηρίων είναι αυτών που εξαρτώνται από τον επίσκοπο. Απόδειξη αυτού οι λίγοι ανάλογα με τον πληθυσμών των τοπικών Εκκλησιών που τρέχουν στην ενθρόνιση. Αν βγάλεις τους παπάδες και τους «άρχοντες» μέτρησε την πληθώρα.
Τέλος ρίξε μια ματιά στους εναπομείναντες γέροντες και μεσόκοπους στους ναούς και πήγαινε να δεις την νεολαία που έχει την έδρα της.
ΥΓ. Τιμώ τους απλούς παπάδες που τρέχουν για το ποίμνιο όλη μέρα από αγάπη στον Χριστό και τον άνθρωπο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ... ΚΑΝΕΙ ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ... ΑΓΑΠΗΤΕ/Η "30 Μαΐου 2015 - 12:11 μ.μ." ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ.
ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΙΓΕΙ ΤΑ ΚΑKΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ. Η "ευσέβεια" και "ευλάβεια" ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΕ Η ΑΔΕΛΦΗ "12:11 μ.μ" ΣΤΟ ΛΕΩ ΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
κΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ :Ο ΚΑΘΕ ΕΠΙΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙΡΟΣ (ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΕΓΗ ΩΣ Ο ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΩΝ)ΝΑ ΚΑΤΕΛΘΕΙ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ, ΔΕΝ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟΣ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΕΜΕΝΟ, ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΕΝΟ, ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΛΩΛΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠ΄ΕΞΩ ΠΑΡΑ ΜΕΣΑ. ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΑΓΑΠΗΤΕ/Η 12:11 μ.μ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΠ΄ΟΤΙ ΕΙΚΑΖΩ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΕΣΑΙ ΣΥΧΝΑ ΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ Η ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ "ΠΡΑΓΜΑΤΑ" ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΡΧΑΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΟΙ "ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΙ"ΣΕ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ, ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΙΣΩΣ Η ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΔΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΣΘΕ ΣΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ. ΕΥΧΟΥ ΑΔΕΛΦΕ/Η 12:11 μ.μ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ΙΝΑ ΜΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟΛΛΥΜΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=1393&obcatid=2
π.Μελέτιος Βαδραχάνης: πώς θέλει η Εκκλησία τον επίσκοπο.

Ανώνυμος είπε...

έμπλεξαν στα πανηγύρια ή και στην εξουσία και δεν απαντούν. τα όσα έγραψαν τα γράψαν έτσι στον βρόντο. σαν να έχει δίκιο ο ιστολόγος που δεν τον απασχολούν αυτά.