Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

"Εγκατάλειψη" Χορευτικό Τμήμα Δήμου Πατρέων 2/7/2015



Κάτι παραπάνω από επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση «Εγκατάλειψη» που διοργάνωσε το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων το βράδυ της Δευτέρας 29/6 και της Πέμπτης 2/7 στο Εργοστάσιο Τέχνης της Ακτής Δυμαίων.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη τόσο του θεάτρου όσο και της ιστορικής αξίας της όλης περιοχής, μιας περιοχής που είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης με τα εργοστάσια της.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε σε αυτή την εκδήλωση και γέμισε το θέατρο σε μία εκπληκτική βραδιά, με τα μέλη του χορευτικού τμήματος του Δήμου Πατρέων να δίνουν χορευτικές παραστάσεις, με χορούς που προέρχονται από διάφορα μέρη όπως Κρήτη, Ανατολική Ρωμυλία, Δράμα, αλλά και λαϊκές χορογραφίες με την υπογραφή του Χρήστου Γιαννόπουλου και των υπόλοιπων δασκάλων.
Όσοι ήταν εκεί παρακολούθησαν μια γιορτή του πολιτισμού που έδειξε πως όταν οι άνθρωποι είναι ενωμένοι, μπορούν να σταθούν καλύτερα στα πόδια τους.

Δύο βίντεο από την παράσταση στα οποία παρουσιάζονται χοροί απο το Μοναστηράκι Δράμας (Ευζωνικό, Τέσκα, Μπαϊντούσκα, Ράμνα, Συρτός) με χοροδιδάσκαλο τον Θωμά Τσάλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: