Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Η πανήγυρις των Αγίων Αποστόλων στην Δαφνούλα Πατρών


 Σήμερα το πρωί ο δρόμος με οδήγησε στις οικογενειακές μου ρίζες. Πήγα να εκκλησιαστώ στη γενέτειρα του πατέρα μου την Δαφνούλα Πατρών. Κάθε χρόνο αυτή την μέρα, οικογενειακά πηγαίναμε στο χωριό. Αρχίζαμε με τον εκκλησιασμό στον ναό των αγίων Θεοδώρων που λόγο στο ότι η εορτή τους ήταν την σαρακοστή το πανηγύρι γινόταν των Αγίων Αποστόλων. Προσκύνησα και φέτος -μετά από χρόνια- την εικόνα των Αγίων Αποστόλων η ίδια των παιδικών μου χρόνων.
Στην σημερινή θεία Λειτουργία προέστη ο τακτικός Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών  Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Μυτιλήνης, ο οποίος ομίλησε εκ του Συμβόλου της Πίστεως «Εις μίαν,  και αποστολικήν εκκλησίίαν», και για το έργο των Αγίων Αποστόλων, κάνοντας αναφορά στην αποχριστιανοποίηση της ευρωπαϊκής και ελληνικής κοινωνίας, ενημερώνοντας τους πιστούς περί του συμφώνου συμβιώσεως.
Συλλειτούργησε ο εφημέριος π. Γρηγόριος Λουμπαρδέας, ιερέας παραδοσιακός με ευσέβεια και δυναμισμό, που απολαμβάνει τον σεβασμό και την αγάπη των ενοριτών. Έχει αναπλάσει τους Ναούς και κάνει σπουδαίο πνευματικό και κοινωνικό έργο. Είναι μια λαμπάδα αναμμένη στο θυσιαστήριο ισάξιος στις αρετές του πατέρα του π. Παναγιώτου.



























1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ναι ο παπάς μας είναι καλός και προσπαθεί να κρατήσει τα χωριά που έχει ως εφημέριος ζωντανά. Όταν όλοι ζητάνε μια μετάθεση σε ΄΄καλή΄΄ ενορία αυτός έφυγε από τον μητροπολιτικό ναό για να έλθει εδώ στις ρίζες του να προσφέρει τις υπηρεσίες του. είναι το καμάρι μας. Ευτυχώς που μας φροντίζει.