Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Προς αγαπητούς αντιφρονούντες … Στον απόηχο του φυλλαδίου «Αγ. Παΐσιος σύγχρονος ομολογητής της Ορθοδόξου Πίστεως» - π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

Το φυλλάδιο «Άγ. Παΐσιος ο Αγιορείτης, σύγχρονος Ομολογητής της Ορθοδόξου Πίστεως», που εκδώσαμε με αφορμή την πρώτη πανήγυρη του Αγίου στο παρεκκλήσιο της ενορίας μας, δημιούργησε αρκετή αίσθηση και έτυχε θερμής υποδοχής αν κρίνουμε από την ανατύπωσή του και τη διανομή του σε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα, τις δεκάδες αναδημοσιεύσεις του σε ιστοσελίδες και ιστολόγια, τα εκατοντάδες σχόλια που αναρτήθηκαν και τις επικείμενες μεταφράσεις του σε άλλες γλώσσες.
Ασφαλώς υπήρξαν και αντιδράσεις, που επιβεβαιώνουν, αν μη τι άλλο, ότι άγγιξε τον «τύπον των ήλων» εκπληρώνοντας το σκοπό του, που, όπως σημείωνα στο εισαγωγικό σημείωμα, ήταν «με αφορμή επιστολή του ιδίου του Αγ. Παϊσίου» να τεθούν «πολύ επιγραμματικά κάποια κρίσιμα ζητήματα προς ευρύτερο πνευματικό προβληματισμό».
Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην έκδοση και επανέκδοση του φυλλαδίου, στη δημοσίευση στο διαδίκτυο, στη διανομή του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (άγνωστο σε μένα άτομο με ενημέρωσε ότι το απέστειλε σε περισσότερες από 3.000 διευθύνσεις!). Ευχαριστώ, επίσης, όσους εξέφρασαν τη θετική τους κρίση με δημόσιο σχόλιο ή προσωπικό μήνυμα.

Ευχαριστώ, επίσης, ειλικρινά και όλους όσοι άσκησαν αυστηρή, ακόμα και σκληρή, κριτική καλοπροαίρετα ή και κακοπροαίρετα - ο Θεός μόνο ξέρει! -  διότι με το δικό τους τρόπο συνέβαλαν στον ευρύτερο προβληματισμό γύρω από τα σοβαρά θέματα που έθεσε ο Άγιος Παΐσιος με την εν λόγω επιστολή και τη στάση του.
Θα ήθελα λοιπόν να απευθυνθώ ιδιαιτέρως σε όσους μου άσκησαν κριτική :
Α. Κατ’  αρχάς δεν αισθάνομαι, γιατί απλούστατα δεν είμαι, ούτε αγωνιστής, ούτε πρόμαχος της αλήθειας, ούτε εγγυητής τής πίστεως, ούτε πιστεύω ότι θα σώσω την Εκκλησία και τον κόσμο, ούτε, ούτε, ούτε … Απολύτως τίποτα απ’  αυτά!  Δεν πιστεύω, επίσης, ότι είναι δυνατόν να σταματήσουμε τον Οικουμενισμό. Ασφαλώς ΟΧΙ! Το «μυστήριο της ανομίας» που εκφράζεται σε όλη του την πληρότητα με το διαχριστιανικό και διαθρησκειακό οικουμενισμό δεν θα σταματήσει με ενέργειες ανθρώπων, όπως έχουν προφητεύσει η Αγ. Γραφή και οι Άγιοι. Ο Χριστός μας διερωτήθηκε αν, όταν έρθει ο Υιός του ανθρώπου, θα βρει πίστη πάνω στη γη! Οι Άγιοι λένε ότι οι ασεβέστεροι όλων στα έσχατα θα είναι οι κληρικοί! Ο Θεός να μας ελεήσει! 
Τι κάνουμε εμείς λοιπόν; Απλώς αυτό που λέει η συνείδησή μας, αυτό που επιτάσσει το ποιμαντικό μας χρέος, αυτό που μάθαμε από τους δασκάλους μας, έτσι ώστε να ενημερώνουμε όσους θέλουν να ακούσουν, και ίσως κάποιοι, Χάριτι Θεού, λίγοι ή πολλοί, να ξεφύγουν από τη δαιμονική σύγχυση και πλάνη.
Ας μου επιτρέψετε, όμως, και κάτι προσωπικό: Είχα την ξεχωριστή ευλογία από τον Θεό να μαθητεύσω κοντά σε σπουδαίους κατά Χάριν ανθρώπους: τον Γεώργιο Οικονόμου τον Κατηχητή (μαθητή π. Γερβασίου Παρασκευοπούλου), τον π. Αντώνιο Αλεβιζόπουλο και τον Δρυινουπόλεως Σεβαστιανό, τους οποίους θαύμαζα μεταξύ πολλών άλλων για την πίστη, το πάθος και την επιμονή  για την Αλήθεια, την καθαρότητα, αλλά και το ασυμβίβαστο του αγώνα τους και την πολύ καλή τεκμηρίωση των ισχυρισμών και απόψεών τους. Ίσως κάποια απ’ αυτά τα στοιχεία να με έχουν επηρεάσει, κατά το «μ’ όποιον δάσκαλο θα κάτσεις»… Μακάρι  βέβαια να τους έμοιαζα και σε αυτά και στα λοιπά χαρίσματά τους. Ας είναι αιωνία τους η μνήμη και να εύχονται και για μένα!
B. Ορισμένοι θεώρησαν τις σκέψεις μου επί της επιστολής του Αγίου Παϊσίου ιδιαίτερα αυστηρές, και παρέμειναν στην αυστηρότητα χωρίς να ασχοληθούν με την ουσία της υποθέσεως. Τους παραπέμπω στα όσα γράφει ο Άγιος στην επιστολή του, αναφερόμενος όχι στους οικουμενιστές αλλά σε όσους έχουν εκκλησιαστικό-παραδοσιακό φρόνημα και αντιδρούν στον οικουμενισμό: «Θέλουμε οἱ ἄλλοι νά ἔχουν τόν ἴδιο μέ ἐμᾶς πνευματικόν χαρακτήρα. Ὅταν κάποιος ἄλλος δέν συμφωνῇ μέ τόν χαρακτήρα μας, δηλαδή ἢ εἶναι ὀλίγον ἐπιεικής ἢ ὀλίγον ὀξύς, ἀμέσως βγάζομε τό συμπέρασμα ὅτι δέν εἶναι πνευματικός ἄνθρωπος. Ὅλοι χρειάζονται εἰς τήν Ἐκκλησίαν. Ὅλοι οἱ Πατέρες προσέφεραν τάς ὑπηρεσίας των εἰς Αὐτήν. Καί οἱ ἤπιοι χαρακτῆρες καί οἱ αὐστηροί. Ὅπως διά τό σῶμα τοῦ ἀνθρώπου εἶναι ἀπαραίτητα καί τά γλυκά καί τά ξινά, καί τά πικρά ἀκόμη ραδίκια (τό καθένα ἔχει τίς δικές του οὐσίες καί βιταμίνες), ἔτσι καί διά τό Σῶμα τῆς Ἐκκλησίας. Ὅλοι εἶναι ἀπαραίτητοι. Ὁ ἕνας συμπληρώνει τόν πνευματικόν χαρακτῆρα τοῦ ἄλλου». Για τον Άγιό μας, ο καθένας έχει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, αλλά ακόμα και η «πικράδα» χρειάζεται στην Εκκλησία μας! Μακάρι να ήμουν κι εγώ ένα από τα «πικρά ραδίκια» του Αγίου μας! Σκεφτείτε, όμως, αγαπητοί, μήπως ηθελημένα τονίζετε την αυστηρότητα του ύφους, λόγω του ότι αποφεύγετε να αντιμετωπίσετε την ουσία του λόγου: την ένοχη απραξία και αδιαφορία σας μπροστά στο τραγικό πρόβλημα της έκπτωσης του Οικουμενισμού από την παράδοση της Εκκλησίας μας, και την υπηρεσία του σε άνομα και αντίχριστα σχέδια.

Γ. Σε όσους έχουν αντίρρηση επί της ουσίας θα ήθελα να πω:
Αγαπητοί αντιφρονούντες,
1. Αντιλαμβάνομαι ότι σας στενοχώρησε πολύ, πάρα πολύ, ο Άγ. Παΐσιος με αυτά που καταλογίζει στον «μεγάλο» για σας Αθηναγόρα και στους ομόφρονες αυτού οικουμενιστές. Γράφει με τα ίδια του τα χέρια και ζητά, μάλιστα, να δημοσιευθεί ότι ο Αθηναγόρας και οι όμοιοί του : «αγάπησε άλλη γυναίκα, την παπική εκκλησία και αρνήθηκε την Ορθοδοξία μας»!, «Δεν έχουν ούτε ψίχα πνευματική ούτε φλοιό»!, «δεν έχουν αγαπήσει το Θεό, αλλά έχουν κοσμική αγάπη»!, «σκανδαλίζει τα μικρά και μεγάλα παιδιά» [τι λέει, αλήθεια, ο Χριστός για τους σκανδαλίζοντες τους μικρούς του μαθητές, ότι είναι “μεγάλοι” ή ότι πρέπει να …;!], «συνεταιρισμός αμαρτωλών»!, «έλλειψη σοβαρών Ιεραρχών και Ποιμένων με πατερικές αρχές»!, «οι φιλενωτικοί δίνουν το πρώτο πλήγμα στην Εκκλησία»!, «ακατανόητα και δυστυχώς βλάσφημα όσα λέει και κάνει ο Αθηναγόρας»! κ.ο.κ.
2. Και να σκεφτεί κανείς ότι ενώ ο Άγιος είναι τόσο γλυκύς, ανεκτικός και ήπιος με τους κάθε είδους  αμαρτωλούς, όχι απλώς είπε, αλλά  έγραψε και, μάλιστα, ζήτησε να δημοσιευθούν  οι ανωτέρω πολύ σκληροί, ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟ, χαρακτηρισμοί και κρίσεις του.
Κάνω λάθος, αγαπητοί μου;
3. Σας καταλαβαίνω ότι, μη μπορώντας να καταφερθείτε κατά του Αγίου, στρέφεστε κατ’ εμού. Όπως πάντα: κανένα στοιχείο, καμία απάντηση, αλλά: πληθώρα  λεκτικών προπηλακισμών, συστάσεις για φίμωσή μου και απειλές ότι θα επιληφθεί η εκκλησιαστική δικαιοσύνη και η Ι. Σύνοδος! Συκοφαντίες μέχρι και του σημείου ότι είμαι «πράκτορας της ρωσικής εκκλησιαστικής πολιτικής» και πιθανόν «μασόνος»! Πάντα ανωνύμως - πλην μιας φαιδράς περιπτώσεως. Καθόλου πρωτότυπο! Άλλωστε, ο καθένας προσφέρει στο δημόσιο διάλογο εκ του περισσεύματος της καρδίας του! Φίλοι μου, μην ταλαιπωρείσθε, διότι δεν πτοούμαι ούτε πρόκειται να εκχωρήσω σε κανένα το θείο δώρο της ελευθερίας τής σκέψεως και του λόγου όντας ασφαλώς έτοιμος να αναλάβω τις συνέπειες, αν χρειαστεί.
4. Εγώ επιμένω: Σας παρακαλώ, απαντήστε σε όσα ο Άγιος γράφει. Εμένα αφήστε με στην άκρη, μη με υπολογίζετε καθόλου!  Στις έντονες ενστάσεις, τις σοβαρές κατηγορίες και τους αυστηρότατους χαρακτηρισμούς του Αγίου απαντήστε, αν μπορείτε!
5. Και τελικά, το βασικότερο ερώτημά μου: γνωρίζετε, αγαπητοί μου, ΕΝΑΝ, μόνο ΕΝΑΝ ΑΓΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ, όπως τον ζούμε στις μέρες μας;;!
Αυτά για την ώρα.  Έχουν όμως ενδιαφέρον και άλλα κείμενα με υπογραφή του Αγίου Παϊσίου…


ΠΕΡΙ  ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ
«Σκανδαλίστηκαν» ορισμένοι επειδή ένας απλός παπάς τόλμησε, να ασκήσει κριτική στον «μέγα» κατ’ αυτούς Αθηναγόρα. Παραβλέπουν ότι ο ίδιος ο Άγιος Παΐσιος άσκησε κριτική στον Αθηναγόρα και μάλιστα ζήτησε τη δημοσίευσή της στον Ορθόδοξο Τύπο. Δυστυχώς εδώ έχουμε την απόλυτη αντιστροφή της ηθικής: ενώ για τον Άγιο ο Αθηναγόρας σκανδάλισε με τις ενέργειές του, για ορισμένους “εκκλησιαστικούς” σκανδαλίζει όποιος μιλάει για τον Αθηναγόρα!
Α. Δύο απλά ερωτήματα προς αντιφρονούντες και υπερασπιζομένους τον «μέγα» (σας λέει κάτι ότι και οι μασόνοι τον χαρακτηρίζουν «μέγα» (Πυθαγόρας 1977, τ. 5, σ. 5),  και «μεγάλο ὁραματιστή τῆς ἑνώσεως τῶν Χριστιανῶν» (Ἰλισσός, 1973, τ. 97, σ. 41);):
1. Ο Χριστός μας έδωσε τα χαρακτηριστικά του «μεγάλου»: «Ος δ’αν ποιήση και διδάξη ούτος μέγας κληθήσεται» (Ματθ. 5, 19). Διαβάζοντας την επιστολή του Αγ. Παϊσίου συνεχίζετε να πιστεύετε ότι ο Αθηναγόρας εκπληρώνει τα κριτήρια του Ματθ. 5, 19 για να τον αποκαλείτε «μέγα»; Μήπως αντί διθυράμβων έχει ανάγκη εντονοτέρων ικετηρίων ευχών;
2. Όταν εξελέγη Πατριάρχης ο Αθηναγόρας (1948) στην Κωνσταντινούπολη ζούσαν περίπου 250.000 Έλληνες με έντονη παρουσία στην οικονομική και πνευματική ζωή της Πόλεως. Το 1955 επί Πατριαρχίας του έγιναν τα περίφημα Σεπτεμβριανά, το πογκρόμ, ο αφανισμός τού ελληνισμού τής Κωνσταντινουπόλεως. Όπως αποδείχθηκε ολόκληρο το τουρκικό κράτος προετοιμαζόταν επί μακρόν εναντίον κάθε ελληνικού στοιχείου (εκκλησίες, νεκροταφεία, σπίτια, σχολεία, επιχειρήσεις, κλπ).
Αδυσώπητα τα ερωτήματα:
Πώς ο «μέγας» Αθηναγόρας δεν πήρε χαμπάρι τι σχεδίαζαν οι Τούρκοι κάτω από τη μύτη του; 
Πώς ο «μέγας» Αθηναγόρας δεν μπόρεσε με τις τόσες διασυνδέσεις και φιλίες (βλ. Τρούμαν….) να αποτρέψει το έγκλημα κατά του ποιμνίου του;
Πώς ο «μέγας» Αθηναγόρας δεν κατόρθωσε ούτε καν να  ενημερώσει τον Ελληνισμό για να προστατευθεί στοιχειωδώς και να διαφυλάξει τα κειμήλιά του; 
Πώς οι παλαιότεροι μαρτυρικοί Πατριάρχες του Γένους, επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με τις διασυνδέσεις τους ακόμα και στην οθωμανική Διοίκηση ενημερώνονταν και έτσι προλάβαιναν και προστάτευαν το ποίμνιό τους με φανερές και μυστικές ενέργειες; 
Και τέλος, πάλι επί του «μεγάλου» Αθηναγόρα, το 1964 δεν εκδιώχθηκαν οι υπόλοιποι Έλληνες για να παραμείνουν μετά το Κυπριακό (1974) εκεί οι σημερινοί μόλις 2.000-3.000 ;
Ο Αθηναγόρας παρέλαβε ζωντανό Ελληνισμό στην Πόλη 250.000 ψυχές και τι παρέδωσε; Αληθινά πιστεύετε, αγαπητοί, ότι ήταν «μέγας»;

Β. 1. Με το πρόβλημα της μασονικής ιδιότητας του Αθηναγόρα, αγαπητοί, πιστέψτε με, δεν ξεμπερδεύετε εύκολα, ισχυριζόμενοι τόσο επιπόλαια πως είναι ψέματα όσα γράφουν τα μασονικά περιοδικά! Πιστεύετε ότι οι μασόνοι είναι ανόητοι και επιπόλαιοι να διακινδυνεύσουν να εκτεθούν χαρακτηρίζοντας τον Αθηναγόρα μασόνο μόλις τέσσερις μήνες μετά το θάνατό του; Πέθανε στις 7.7.72  και αναφορά στη μασονική του ιδιότητα έχουμε στο Τεκτονικό Δελτίο, 1972(Νοέμβριος-Δεκέμβριος), τ. 104, σ. 232 κ.εξ, όπου αναφέρονται  στο  τεκτονικό «μνημόσυνο» που τέλεσαν στις 12.10.1972 στην Αθηναϊκή Μασονική Στοά «Αρμονία»! Και είναι πάμπολλες οι αναφορές και οι λεπτομέρειες για τη μασονική του ιδιότητα! Γιατί δεν λένε, αλήθεια, ότι ήταν μασόνος και ο Πατριάρχης Δημήτριος;
Βέβαια, μου έκανε εντύπωση ότι κανένας από όσους με κατηγόρησαν για την παραπομπή σε τεκτονικά περιοδικά δεν το έκανε επωνύμως (πλην της γνωστής, φαιδράς περιπτώσεως στερουμένης αξιοπρεπείας…)! Προφανώς, αγαπητοί μου, γνωρίζετε την αλήθεια και κηδόμενοι της αξιοπρέπειάς σας κρύβεστε, διότι δεν θέλετε να εκτεθείτε! Συνετά ενεργείτε, και εκ του ασφαλούς, διότι όταν έρθουν στη δημοσιότητα και κάποια στοιχεία από μη μασονικές πηγές για τον «μέγα», πού θα κρυφτείτε για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα; Οι σχέσεις Αθηναγόρα-οικουμενισμού-μασόνων-θεοσοφιστών έχουν τραγικό ενδιαφέρον… Λίγη υπομονή ...
2. Το πρόβλημα με τη μασονική ιδιότητα του Αθηναγόρα δεν είναι τα  μασονικά περιοδικά. Και αν θέλετε, ακόμα, το κυρίως πρόβλημα δεν είναι το ότι ήταν απλά μασόνος. Το πρόβλημα είναι σοβαρότερο: ο Αθηναγόρας υπηρέτησε με συνέπεια και μαχητικότητα, όσο κανένας άλλος,  τη μασονική θρησκευτική, εκκλησιαστική πολιτική, όπως έχει καταγραφεί στα απόρρητα μασονικά κείμενα π.χ. στο Τυπικό μυήσεως στον 32ο μασονικό βαθμό, όπου εκεί εκτίθεται με θαυμαστή σαφήνεια  η μασονική θρησκευτική πολιτική, που ταυτίζεται και ολοκληρώνεται με τον οικουμενισμό (βλ. αναλυτικότερα στο τελευταίο κεφάλαιο του φυλλαδίου και στα άρθρα του Μοναχού Αβερκίου). Ποιος διαφωνεί;  Ποιος έχει σοβαρό και υπεύθυνο αντίλογο;
3. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 28.11.2013 με επίσημο ανακοινωθέν Του διέψευσε ότι είναι μασόνος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Η επαινετή αυτή ενέργεια του Οικουμενικού Θρόνου καθιστά απολύτως απαραίτητη την προσφυγή τού Πατριαρχείου στις αρμόδιες Αρχές για προστασία της μνήμης τού Αθηναγόρα από τη συκοφαντία  (αν είναι συκοφαντία), ότι ήταν μασόνος, την οποία κατ’ επανάληψη έχουν διατυπώσει οι ίδιοι οι μασόνοι στα επίσημα περιοδικά τους.  Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατανοεί ότι η μομφή εναντίον του περί μασονίας έχει αντίκτυπο και στο όνομα και στη διακονία του Οικουμ. Θρόνου και για το λόγο αυτό δικαίως και λίαν επαινετώς αντέδρασε. Δεν πρέπει λοιπόν να ενεργήσει άμεσα και για την προστασία του ονόματος του πνευματικού του Πατέρα; Δεν έχει μεγαλύτερη υποχρέωση να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψη ενός κεκοιμημένου Προθιεράρχου από τις συκοφαντίες των εχθρών τής Εκκλησίας μας;  Νομίζω θα συμφωνήσετε ότι δεν θα έχει κανένα νόημα μία απλή διάψευση από το Πατριαρχείο,  αλλά θα πρέπει να υποχρεωθούν οι ίδιοι οι μασόνοι από τους εν Κωνσταντινουπόλει επιγόνους τού Αθηναγόρα να επιβεβαιώσουν ή να αναιρέσουν τα όσα έχουν γράψει γι’ αυτόν.
Αγαπητοί, συγχωρέστε με για τον “σκανδαλισμό” αλλά θα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια, διότι «η αλήθεια ελευθερώσει υ(η)μάς».

Πάτρα  18.7.2015
π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος
Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών

τηλ. 6945-377621, agotsopo@gmail.com

105 σχόλια:

π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΟΧΗ (για να μην υπάρξει παρεξήγηση) :
Όταν συνέταξα το άρθρο «Προς αντιφρονούντες…» ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΤΟΥ κ. ΜΑΡΤΙΝΗ.

Το ανωτέρω άρθρο «Προς αντιφρονούντες…» το έστειλα στον ιστολόγο κ. Αναστ. Κωστόπουλο στις 2:38μμ, δηλ. ΠΡΙΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΤΟ “ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ” (http://www.anastasiosk.blogspot.gr/2015/07/blog-post_80.html) το σχόλιο του κ. Μαρτίνη (το σχόλιο δημοσιεύθηκε στις 2:44).

Συνεπώς, όταν αναφέρομαι στο άρθρο μου «Προς αντιφρονούντες…» στη μοναδική μέχρι τότε (τις 2:38μμ) περίπτωση επώνυμης κριτικής στο φυλλάδιο (επί λέξει: «πλην της γνωστής, φαιδράς περιπτώσεως στερουμένης αξιοπρεπείας…») ασφαλώς και ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ κ. ΜΑΡΤΙΝΗ.
Ευχαριστώ
π. ΑΚΓ

Ανώνυμος είπε...

Με ένα συγχωρέστε με για τον “σκανδαλισμό” δεν μπορείς να ξεπλύνεις τα όσα συνειδητά και κακόβουλα συνεχίζεις να λες για τον μεγάλο οραματιστή Πατριάρχη Αθηναγόρα. Σε παραδίδω εις χείρας Θεού ζώντος.

Ανώνυμος είπε...

Σας παρακαλώ π. Αναστάσιε μην δώστε συνέχεια. Βλάπτει σοβαρά την πνευματική μας υγεία.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ Π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ!

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Ναι μου το έστειλαν και εμένα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ένα μικρό πολιτικό κόμμα που καπηλεύεται την Εκκλησία και το οποίο με ενοχλεί με μηνύματα του. Έτσι μπορώ και εγώ να το στείλω σε χιλιάδες. Το θέμα είναι πόσοι το διάβασαν και πόσοι σκανδαλίσθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

Ο π.Αναστάσιος Γκοτσόπουλος με τη δευτερολογία του κονιορτοποίησε τα φληναφήματα των επικριτών του. Μετά απ αυτό οι τελευταίοι φρονίμως ποιούντες καλά θα κάνουν να σταματήσουν να ταλαιπωρούν το διαδίκτυο με τα φαντασιοκοπήματά τους.

Ανώνυμος είπε...

Διχάζεις τον πιστό λαό του Θεού. Πρόσεχε τα πρόβατα θα φύγουν από το μαντρί. Τους στέλνεις στο στόμα του λύκου τους παλαιοημερολογίτες που μοιράζουν το φυλλάδιό σου, για να πουν ότι η Εκκλησία των νέοημερολογιτών είναι (Θεέ μου συχωράμε) ‘πόρνη’. Ο υπερβάλλων ζήλος μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα σεβαστέ μου πάτερ.

Ανώνυμος είπε...

Οι παρεκκλησιαστικοί έχουν δύναμη και χρήμα και έτσι μπορούν να διακινούν φυλλάδια και να προπηλακίζουν μόνο με μια εντολή τους τρέχουν οπαδοί να εκτελέσουν την εντολή. Σε αυτούς ανήκεις π. Αναστάσιε και μπορείς να τους ενεργοποιείς. Εσύ μάλιστα είσαι δικτυωμένος και ενώ η παρεκκλησιαστική σου ομάδα είναι στην Πάτρα και μικρή σε όγκο ανθρώπων, εσύ έχεις διασυνδέσεις με πολλές άλλες. Σε αυτό υπάρχει ομοιότητα με τους μασόνους που θέλεις να πολεμήσεις. Τα όσα έγραψες στην απάντησή σου για τον Αθηναγόρα είναι αποκυήματα της νοσηρής φαντασίας σου την οποία από μικρό παιδί σου δημιούργησαν στο μυαλό σου οι παρεκκλησιαστικοί.

Ανώνυμος είπε...

Π. Αναστάσιε εαν δεν σας αρέσουν οι Ποιμένες (συμπεριλαμβανομένου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου)της Ορθοδόξου Εκκλησίας μπορείτε να μεταβείτε σε σχησματική... Ο υποστηριζόμενος από εσάς Σέρβος Αρτέμιος καθηρημένος Αρχιερεύς της εκκλησίας της Σερβίας μαζεύει οπαδούς, να πάτε εκεί αν θέλετε... Εκθέτετε τον Σεβαστό Επισκοπό σας οοποίος αξίως ποιμαίνει την Επαρχία του εν απολύτω Σεβασμώ προς τον Θεσμό του Οικουμενικού Θρόνου!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 19 Ιουλίου 2015 - 11:32 π.μ.
είσαι φθηνός συκοφάντης! Μόνο για κλάμματα!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 11:54 ο σεβαστός επίσκοπος μας συμφωνεί απόλυτα με τον π. Αναστάσιο για το ήθος του Αθηναγόρα

Ανώνυμος είπε...

Να μας πειτε ποιος εισθε για να δουμε εαν εισθε αξιοπιστος σε αυτο που λετε οτι ο Πατρων συμφωνει με τον π. Αναστασιο...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια π. Αναστάσιε. Συνέχισε το θεάρεστο έργο σου με την ίδια αφοσίωση και ζέση αψηφώντας τα κακόβουλα σχόλια και τις ανυπόστατες κατηγορίες που εξαπολύουν εναντίον σου οι φιλοπαππικοί. Υπάρχουν να ξέρεις πολλοί υποστηρικτές σου οι οποίοι δεν παρασύρονται απο τις κακοήθη ψέματα που λένε κάποιοι για το πρόσωπό σου ("όργανο της ρωσικής εκκήσιαστικής προπαγάνδας", "μασόνος"). Είσαι το στολίδι της Μητροπόλεως των Πατρών. Ο Δεσπότης θα πρέπει να είναι υπερήφανος για έναν κληρικό σαν εσένα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ ΠΑΤΕΡ ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ! ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΙΠΕΣ! ΕΧΑΣΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ "ΜΕΓΑΛΟΥΣ"

Ανώνυμος είπε...

Μην επιμένεις παπαΤάσο τα όσα γράφεις ακόμα και αν έχουν κάποια αλήθεια δεν ωφελούν καθόλου.

Ανώνυμος είπε...

Οι εικόνες του Θεού είναι φαιδρά περίπτωση. Μπράβο καλέ μου παπά. Αυτά στα έμαθε ο Οικονόμου, ο Σεβαστιανός ή ο Αλεβιζόπουλος;

Ανώνυμος είπε...


«άγνωστο σε μένα άτομο με ενημέρωσε ότι το απέστειλε σε περισσότερες από 3.000 διευθύνσεις» σκέψου πόσους κόλασες …..

Ανώνυμος είπε...

π.Αναστάσιε δεν πρόκειται να λάβατε μια τεκμηριωμένη θεολογικά απάντηση σε αυτά που αναφέρεστε... δυστυχώς... αν και η δευτερολογία σας αυτό έχει ως στόχο και αυτό ζητάτε κανένας δεν θα επικεντρωθεί σε αυτό ... αυτό νομίζω από μόνο του λέει πολλά... εδώ μας έβγαλαν παραεκκλησιαστικό τον π. Γερβάσιο!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Χαιρόμαστε που το εκλεκτό πόνημα του π.Αναστασίου έχει πάρει τόση δημοσιότητα.
Θαυμάζουμε ειδικότερα τον πιστό εκείνο που το κοινοποίησε σε τρεις χιλιάδες αποδέκτες.
Αναντίρρητα στη διαφήμιση του πολύ σπουδαίου αυτού πονήματος συνετέλεσαν και όσοι επιτέθηκαν στον ομολογητή ιερέα με εμπάθεια, σοφιστική διάθεση και φαιδρότητα.
Η αλήθεια έλαμψε!

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτος εισαι 11:32!!

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα στο Μοναστήρι που ομίλησα έλαβα αφορμή από το πολύτιμο φυλλάδιο του Αναστασίου Γκοτσόπουλου. Το έκανα φωτοτυπική αντιγραφή και το μοίρασα στους ευσεβείς χριστιανούς, με την απάντηση την οποία χθες διάβασα σε άλλο blogs. Για μας τους ΓΟΧ ο π. Παΐσιος δεν είναι άγιος και ούτε θα γίνει διότι πέθανε εκτός Εκκλησίας. Έκανε καταγγελίες αλλά δεν τόλμησε να φύγει και να σωθεί από τον επικατάρατο οικουμενισμό ο οποίος έχει κωλύσει ως στρείδι στην παράταξη του νέου ημερολογίου από την εποχή του Μεταξάκη έως σήμερα. Τα όσα έγραψε ο Αναστάσιος Γκοτσόπουλος είναι πραγματικός θησαυρός αποκαλύψεων. Χρόνια είχε κάποιος νέοημερολογίτης να αποκαλύψει με την υπογραφή και την ερευνά του τέτοια τεκμηριωμένα στοιχεία. Πολυτιμότερα τα όσα έγραψε και στο « Προς αγαπητούς αντιφρονούντες …». Σε αυτό αποκαλύπτει την προδοτική στάση του Αθηναγόρα όχι μόνο στα Δογματικά και στους θείους και Ιερούς Κανόνες αλλά και στο Έθνος μας. Έφτασε στην κατάντια κατά τον Γκοτσόπουλο να προδώσει τον Ελληνισμό της Πόλης.
Το τι έγινε μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας δεν μπορώ να το περιγράψω. Όλοι δόξαζαν τον Τρισάγιο Θεό που ανήκουν στην Εκκλησία που σώζει ψυχές, και που οι Ποιμένες της, δεν προδίδουν τα Ιερά και τα Όσια, ούτε την Πατρίδα.
Οι μάσκες έπεσαν για μια ακόμα φορά. Στώμεν καλώς.
Χριστοφόρος Αμοιρίδης
Ιεροκήρυξ Γ.Ο.Χ

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΟΙ ΕΞΩΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΚΤΥΠΟΥΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ.

Ανώνυμος είπε...

Να παρουν θεση οι συλλογοι των κωνσταντινοπολιτων. Δεν πρεπει να περασουν έτσι οι αστηρικτες αυτες καταγγελιες.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ψευδοιεροκήρυκα των ΓΟΧ υπάρχει μια διαφορά αναμεσα σε εσένα και εμάς... Εμείς και ο Άγιος ΠΑΐσιος κοινωνούμε Σώμα και αίμα Χριστού εσύ και οι όμοιοι σου κοινωνείτε ψωμί και κρασί! Όσον αφορά τον π. Αν. Γκοτσόπουλο του οποίου το φυλλάδιο μοιρασατε σήμερα, δεν διαφέρει στο φανατισμό σε τίποτα από εσας... Ο Πατρων να λαβει θέση επι του κληρικου του που σκαναδαλίζει το ποίμνιο...

Ανώνυμος είπε...

NΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ π.ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΑΣΣΟΝΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΓΛΥΚΥΤΑΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ... ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΗΝ ΒΙΟΤΗ ΣΑΣ.. ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΚΑΝ ΜΕ ΣΥΝΕΦΗΜΕΡΙΟ ΣΑΣ ΕΝΩ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.. ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΝΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ... ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

κ. Αμανατίδη,
Δυστυχώς διαβάζετε μόνο όσα σας βολεύουν. Κλασική αιρετική νοοτροπία μακριά από το πνεύμα και την παράδοση της Εκκλησίας μας.
Και αυτά που διαβάζετε, δυστυχώς, τα διαστρεβλώνετε. Από πού προκύπτει από το κείμενό μου ότι ο Αθηναγόρας πρόδωσε τον Ελληνισμό; Είπα, ή υπονόησα κάτι τέτοιο; Ντροπή σας! (το γεγονός ότι δεν πρόλαβε τον κίνδυνο – είναι αδιαμφισβήτητο αυτό – ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗ. Ασφαλώς όχι «μεγάλο», αλλά όχι και προδότη του Ελληνισμού!)

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ καταδικάζει με τα ίδια σκληρά λόγια τόσο τον οικουμενισμό , όσο και τα σχίσματα στα οποία ανήκετε !
Και ασφαλώς μαζί με τον Άγιο και εγώ. ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ και ΑΠΟΛΥΤΑ!
Επιτρέψτε μου να μη δώσω συνέχεια στη συζήτηση αυτή.
Βεβαιωθείτε ότι το σχόλιό σας με έκανε να αισθάνομαι σαν τον Απ. Παύλο στους Φιλίππους, όταν τον επαινούσε η παιδίσκη με το πνεύμα πύθωνος …
π. Αναστάσιος

Ανώνυμος είπε...

12:33 κολάστηκες απ τα όσα είπε ο άγιος για το "μεγάλο" Αθηναγόρα;

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο Παπατασο που καταφερες να συσπειρωσεις τους Παλαιοημερολογιτες και να τους ενισχυσεις την πλανη ...

Ανώνυμος είπε...

1:13 δεν είναι αστήρικτες δυστυχώς...

Ανώνυμος είπε...

Δεν συμφωνούσα ποτέ με τις φανατικές απόψεις του π. Αναστάσιου. Όμως εδώ οφείλω να πω ότι ο π. Αναστάσιος είναι ΛΕΒΕΝΤΗΣ!!! Άξιος ο λόγος σου παπά Τάσο μου.

Ανώνυμος είπε...

Όσο είσαι εσύ ομολογητής ήταν και ο Παΐσιος. Ομολογία και νέο ημερολόγιο δεν συμβιβάζονται. Το αποκάλυψες όλη η ηγεσία σας είναι προδότες. Έλα στην Εκκλησία των ΓΟΧ να βαπτισθείς και να σωθείς. Όλα τα άλλα είναι μαρουλόφυλλα.

Ανώνυμος είπε...

Χαιρόμαστε που το εκλεκτό πόνημα του π.Αναστασίου έχει πάρει τόση δημοσιότητα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρέπει να έχουν δίκαιο όσοι λένε ότι ο άγιος Παϊσιος ήταν ΤΟΣΟ εναντίον του Οικουμενισμού ΟΣΟ και εναντίον των σχισματικών!
Το σχίσμα είναι καλύτερο από την αίρεση. Και τα δύο κακά, αλλά το σχίσμα λιγότερο κακό.
Ο παλαιοημερολογιτισμός είναι σχίσμα αλλά δεν μπορούμε να τους βάλουμε στο ίδιο σακί με την αίρεση του οικουμενισμού.

Χριστόφορος
Ένας νεοημερολογίτης

Ανώνυμος είπε...

Από εκκλησιολογικής απόψεως και τα δύο (σχίσμα και αίρεση) είναι το ίδιο : Σε βγάζουν εκτός Εκκλησίας, εκτός της αγιαστικής Χάριτος του Θεού... Γι' αυτό και ο Ι. Χρυσόστομος λέει ότι τον προκαλούντα σχίσμα δεν τον σώζει ούτε αίμα μαρτυρίου.
Το σχίσμα είναι "καλύτερο" ως προς το ότι είναι πιο "ευκολοϊάτρευτο (Μ. Βασίλειος κανών 1ος - Αγ. Νικόδημος Αγιορείτης), ενώ η αίρεση είναι σοβαρή διαφωνία ως προς την πίστη και ως εκ τούτου δυσκολότερη στην θεραπεία.
π.ΑΚΓ

Ανώνυμος είπε...

Σας παρακαλώ π. Αναστάσιε να μην υπάρξει συνέχεια. Κακό θα προξενήσει και όχι κακό. Μερικά είναι καλύτερα να μην τα ακούμε εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Γράφει ο π. Αναστάσιο «Εγώ επιμένω: Σας παρακαλώ, απαντήστε σε όσα ο Άγιος γράφει. Εμένα αφήστε με στην άκρη, μη με υπολογίζετε καθόλου! Στις έντονες ενστάσεις, τις σοβαρές κατηγορίες και τους αυστηρότατους χαρακτηρισμούς του Αγίου απαντήστε, αν μπορείτε!» μα κανένα αυστηρότατο χαρακτηρισμό δεν κάνει ο Άγιος. Εσείς γράψατε τις σκέψεις που δεν είναι του αγίου. Χάσιμο χρόνου η συζήτησε με σας.

Ανώνυμος είπε...

«Ο Αθηναγόρας παρέλαβε ζωντανό Ελληνισμό στην Πόλη 250.000 ψυχές και τι παρέδωσε; Αληθινά πιστεύετε, αγαπητοί, ότι ήταν «μέγας»;»
Και εσύ παρέλαβες ενορία παραγκωνίζοντας αρχαιότερούς σου και μετά ο Μητροπολίτης σε έπαψε. Τι παρέλαβες; και τι παρέδωσες;

Ανώνυμος είπε...

Το Β2 του άρθρου σας είναι κατάπτυστο.
Έχω μάθει να σέβομαι το ράσο. Αν φορούσες παντελόνι θα σου έλεγα μερικά …..
Δεν επιθυμώ να πω τίποτε περεταίρω.

Αριμαθαίος είπε...

Ο Μητροπολίτης Πατρών Νικόδημος (ο οποίος σου χάρισε την ιεροσύνη) ήταν τέκνο του από Τραπεζούντος Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσάνθου. Άρα τις ιερατικές σου ρίζες της έχεις από την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία το Οικουμενικό Πατριαρχείο π. Αναστάσιε.
Σε παρακαλώ άκουσε με προσοχή, τι έλεγε ο Πατρών Νικόδημος, και με πόσο σεβασμό μιλούσε για το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας, παρουσία του Πατριάρχη Δημητρίου, καθώς και την αναφορά του για την ιεραρχία του Οικουμενικού Θρόνου.

https://www.youtube.com/watch?v=4Kd1oK-63_4
από 1.30,09 έως 1.38,10

Άκουσέ τα με νηφαλιότητα σε παρακαλώ π. Αναστάσιε, και συντονίσου αν το κρίνεις, με τις απόψεις του σοφού και συνετού Μητροπολίτη Πατρών Νικοδήμου, που σε χειροτόνησε διάκονο και ιερέα.
Αδελφέ Αναστάσιε, μην ξεχνάς και μην πολεμάς, το Πατριαρχείο και τους διακονούντες σε αυτό.
Σε παρακαλώ θερμά με πόνο ψυχής.
Αριμαθαίος

Ανώνυμος είπε...

Και να μην ξεχνάμε πάτερ Αναστάσιε ότι ο "μεγάλος" Αθηναγόρας διοργάνωσε με το ίδρυμα Ντραγάν το 1969 συμπόσιο για την προώθηση του κοινού εορτασμού του Πάσχα.

Ανώνυμος είπε...

λοιπόν για μία ακόμα φορά τα ίδια... Κατηγορείτε τον π. Αναστάσιο (ο καθένας για τους δικούς του μικροπολιτικούς λόγους) αλλά για τα πλήρως τεκμηριωμένα και αληθή γραφόμενά του καμία κουβέντα.
Πάντα έτσι δεν κάνετε;;; Ευλογείτε!

Ανώνυμος είπε...

Ο π.Αναστάσιος μόνο ένα μέρος της μειοδοσίας αποκάλυψε και σχολίασε.
Προανήγγειλε ότι θα υπάρξει και συνέχεια.
Μέχρι τότε καλούνται οι κακότροποι αντιφρονούντες να σταματήσουν τις ύβρεις, την εμπάθεια, τη φαιδρότητα και τις σοφιστείες.
Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφθεί ό,τι και να σοφισθούν.

Ανώνυμος είπε...

Το πολιτικό κόμμα ΚΟΙΝΩΝΙΑ το έστειλε και σε μένα με mail. Διασυνδέσεις μεγάλες βλέπω.

Ανώνυμος είπε...

Η απαντήσεις σε τέτοια λιβελλογραφήματα δεν είναι δυνατό να δοθούν αμέσως. Ούτε με προχειρότητα. Ας κάνει υπομονή ο συντάκτης, και θα του έλθει όταν και όπως πρέπει η απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Αναστάσιος προσπαθεί με δικολαβίστικο τρόπο και ρητορικές ερωτήσεις να οδηγήσει τον αναγνώστη στα δικά του συμπεράσματα.Λυπούμαι πολύ.
Ιφ.

Ανώνυμος είπε...

Εσυ που μιλας για το εργο του π.Αναστασιου στην ενορια του Αγ. Νικολαου μαλλον δεν εχεις πληροφορηθει καλα. Εκτος του οτι δεν εχει καμια σχεση με το θεμα ( και αυτο δειχνει και πως δεν εχεις εμπεριστατωμενη αποψη επι του θεματος αρα σχολιαζεις αποκλειστικα και μονο απο εμπαθεια) η προσφορα του π.Αναστασιου στην ενορια του Αγ. Νικολαου ολα αυτα τα χρονια ειναι ανεκτιμητη και λιγοι την γνωριζουν γιατι δεν αυτοπροβαλλεται. Ειναι χυδαιο να κρυβεσαι πισω απο την ανωνυμια και να λες τετοιες ψευτιες.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ 8:43, πρώτη φορά τους...ξανασυμβαίνει!

Ανώνυμος είπε...

Προς Αριμαθαίο: άλλο και τούτο! Επειδή ο χειροτονήσας τον π.Αναστάσιο αρχιερεύς ήταν χειροτονία αρχιεπισκόπου της ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΥ Εκκλησίας της Ελλάδος που προερχόταν από το κλίμα του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης δε θα πρέπει να μιλά και να γράφει όταν κάποιοι εκπρόσωποι του τελευταίου δεν ορθοτομούν το λόγο της αληθείας πάνω αε θέματα ορθοδόξου δόγματος ούτε πρέπει να παραθέτει μνημειώδη κείμενα του νεοφανούς αγίου Παισίου επειδή θίγονται κάποιοι κληρικοί του Φαναρίου!
Πάνω από πρόσωπα βρίσκεται η ομολογία της αλήθειας.
Ο π.Αναστάσιος δεν πολεμά το θεσμό του Πατριαρχείου αλλά συγκεκριμένες στρεβλές πρακτικές κάποιων εκπροσώπων του.

Ανώνυμος είπε...

Να χαιρόμαστε τον παπά Τάσο. Με ντουντούκες στους δρόμους υπέρ του θα πρέπει να βγούμε!!

Ανώνυμος είπε...

Με σύμμαχο τους παρεκκλησιαστικους και τα "Ποταμια" διανέμουν τέτοια κατάπτυστα φυλλάδια! Ο διχασμός στο αποκορύφωμά του! Αν είναι δυνατόν.....

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά αποφασίστε: σλαβική ή ρώσικη προπαγάνδα; ποτάμι ή μήπως κοινωνία; καταλαβαίνω το ότι δεν μπορείτε να απαντήσετε στα θεολογικά ζητήματα που τίθενται, απλά τα ψευτοεπιχειρήματα περι συνομοσιολογιών που χρησιμοποιείτε έναντι του π.Αναστασίου να έχουν μια κοινή βάση ώστε να μπορέσετε να πείσετε και κανέναν

Ανώνυμος είπε...


...
Ο αγιος Εφραιμ,ονομαζει τους αιρεσιωτας βλασφημους κατα Του Θεου λυκους και χοιρους και κυνας κατα το ''μη δωτε τα αγια τοις κυσιν και ως ο Ευαγγ.Ιωαννης συμπληρωνει πως πολλοι αντιχριστοι γεγονασι και ως ο αγ.Νικοδημος στις επτα καθολικες επιστολες λεγει πως τουτους ου χρη αγαπω,ουδε
Σ υ ν δ ι α ζ ε ι ν ,ουδε σ υ ν ε υ χ ε σ θ α ι ,ουδε σ υ ν ε σ θι ε ι ν ,ουδε λαμβανειν εις οικον,ινα μη των εργων των πονηρων κοινωνησωμεν.Ετσι λοιπον απο το τελος του 19 αιωνος γινεται μια προσπαθεια σταδιακης ενωσης,μακροχρονιας βεβαιως βεβαιως με κοσμικα κριτηρια ,μια επιφανειακη ενωση μετα ολων των ετεροδοξων κ ετεροθρησκων,τους οποιους αναγνωριζουμε ως ''εκκλησιες'' με αυθεντικα μυστηρια,ινα βλεπωμεν τους λυκους και τους κυνας ως προβατα και οχι ως εχθρους,αλλ'ως οικειους της πιστεως και ως αδελφους ,με το προσχημα ο λυκος παπικω τω τροπω ομως,να ανακαλυψει την ορθοδοξια και να μεταλλαχθη εις προβατο ! Πως γινεται ομως αυτο;;; Τι ειναι δηλαδη η θεωρια της εξελιξης του Δαρβινου;
Κανεις δεν ειναι εναντιον του θεσμου! Ειμαστε ομως αντιθετοι με την αρση των αναθεματων που αυτο ειναι οχι μεταπατερικο αλλα κατα των Πατερων κ κατα Του Θεου,ειμαστε εναντιον των συλλειτουργιων με αυτους,κατα της αναγνωρισεως των αιρεσεων ως εκκλησιων,εξισωνοντας αυτες με τη Μια Καθολικη κ Αποστολικη Εκκλησια ,κατα των συμπροσευχων και υπερ ο,τι εχει θεμελιωθη απο τας Οικ.Συνοδους και της ''απαξ παραδοθεισης τοις αγιοις- πιστιν'!
Ειναι αδυνατον να δει κανεις τον πα/πα ως προβατο μετα απο ολα αυτα που εχουν υπογραφτει και την προιστορια των πα/πων,ωστε να γινουμε ολοι ουνιτες! Με το προσχημα δε της θεωριας της εξελιξης δια της ανακαλυψεως της Ορθοδοξιας των ετεροφρονων ειναι στη σκεψη της επιστημονικης φαντασιας αφου τους αναγνωρισαμε ως εκκλησιες με αυθεντικα μυστηρια και εφοσον πρωτα αναγνωρισαμε το ελλειμα μας ως εκκλησια αποδεχομενοι μυστηρια κ ιερωσυνη σε αυτους για την ενωση των εκκλησιων,που τι παραπανω απο αυτη την ενωση ζητουν;Να αποδεχτουμε πως ειμαστε μια απο τις πολλες αιρετικες εκκλησιες και μαλιστα ιση με αυτες;Εχουμε κ την αποδοχη του πρωτειου!
Το να σεβεσαι την διαφορετικοτητα των θρησκειων δεν σημαινει πως πρεπει και να τις αναγνωρισεις ως ισες ουτε πως σεβεσαι την πλανη τους,αλλα την ελευθιερα επιλογη της θελησης τους,το ιδιο απαιτουμε κ απο αυτους,να μας σεβονται και ας μη μας πιστευουν,οχι ομως να ενωθουμε με αυτους αν δεν αποτιναξουν τις αιρεσεις τους και αν δεν γινει ανακλησις υπογραφων μας με σκοπο την ψευδενωση
Πραγματικα θα ηθελα να γνωριζα,...
Απο που προκειπτει ο λογος της θρησκευτικης ανωτεροτητας της Ορθοδοξιας ως υπονομευουσα την διαφορετικοτητα,τη στιγμη που θεωρουμε τον πα/πα ''πρωτο της καθ'ολου εκκλησιας'',οπως πιστευει η Φραγκικη παρασυναγωγη; Υπαρχει πρωτος στην Ορθοδοξο Εκκλησια;Και τελικως να σεβαστουμε προδοτικα ολες τις δαιμονοθρησκειες ινα επελθη η ειρηνη;
.....μα νομιζω στη σφαιρα του παραλογου ειναι ολα αυτα και δεν υπαρχουν επιχειρηματα παρα μονον ο τροπος της συκοφαντιας,της πιεσης,και των διωγμων.
Δεν στεκουν ολα αυτα!
βρεθηκε τωρα να δημιουργηθει ολοκληρο ζητημα για τον πΑναστασιο,που δεν εχει κακες προθεσεις.Ειληκρινα δεν το καταλαβαινω!
....εναν ανθρωπο ο οποιος ανακαλυψε κατι που μπορει κ να γινει αφετηρια μιας διορθωσεως που ειναι εργον αγαπης και δικαιοσυνης χαριν της αληθειας και του λυτρωτικου εργου ΤΟΥ Κυριου ημων Ιησου Χριστου!!!
...

Ανώνυμος είπε...

Για μένα 7.59 πολεμά τον θεσμό. Τα πρόσωπα κάνουν τον θεσμό. Όταν ο π. Αναστάσιος τους βγάζει μασόνους, προδότες κλπ χωρίς τεκμήρια. Τότε πολεμά τον Θεσμό αυτό ας το κατανοήσει.
«Μηδενί δίκην δικάσης, πριν αμφοίν μύθον ακούσης.» και ο π. Αναστάσιος έχει μόνο ως τεκμήριο τα γραπτά των Τεκτόνων.
Για μένα οι Τέκτονες πάντα εν γνώσει τους λένε ψέματα για να οικοδομήσουν τα έργα τους. Σε αυτή την παγίδα έπεσε πατόκορφα ο π. Αναστάσιος.

Ανώνυμος είπε...

Έχασα τον χρόνο μου για να διαβάσω ….. μυθιστορήματα με διαπλεκόμενους.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε κτύπημα εναντίον του Πατριαρχείου είναι εναντίον της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Π.Αναστάσιε να μας δείξετε με στοιχεία, δηλαδή με τις υπογραφές τους σε επίσημα έγγραφα μασσόνων, ότι οι Πατριάρχες Αθηναγόρας και Δημήτριος ήσαν μασσόνοι.. Ειδάλλως να σιωπήσετε δια παντός... Καταλάβατε ότι σκανδαλίζετε το ποίμνιο; Σας προκαλώ να μου απαντήσετε...

Ανώνυμος είπε...

Ο Πατριάρχης Αθηναγόρας υπήρξε μα μεγάλη μορφή που σφράγισε τον 20ο αιώνα. Θα λάμπει και θα καθοδηγεί τους Ορθοδόξους με την πορεία που χάραξε για την ενότητα των Εκκλησιών

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αυτή η πολεμική εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Προκαθημένων αυτού;
Την ίδια στάση κρατούν και τα άλλα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία. Για αυτά υπάρχει από μέρους σας σκανδαλώδης ΣΙΩΠΗ.
Πρόσφατα ο Άγιος Πειραιώς έκανε επίθεση για Μασόνο που τίμησε το δευτερόθρονο Πατριαρχείο. Εκεί πάτερ μου κάνατε την πάπια.

Ανώνυμος είπε...

Το πατριαρχείο της Πόλης δυστυχώς πρωτοστατεί στα οικουμενιστικά ατοπήματα και έπονται τα άλλα πατριαρχεία.

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν αναρτάτε όλα τα σχολιά μας και μερολειπτείτε υπερ των οικουμενιστών, σταματάμε να γράφουμε άλλα σχόλια. Μείνετε στην μεροληψία και στο σκοτάδι σας!

Ανώνυμος είπε...

4:31, μιλάς σοβαρά; Με κοσμικά κριτήρια τον κρίνεις ενώ στην κρίση σου θα έπρεπε να βαραίνουν τα ορθόδοξα πνευματικά.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί απορείς 10:06; Οι απαράδεκτες εγκύκλιοι του 1902 και 1920 από πού εκπορεύτηκαν; Η πρόταση του Προύσης Δωροθέου για "Κοινωνία των Εκκλησιών", κατά το πρότυπο της "Κοινωνίας των Εθνών", από πού προήλθε; Η μονομερής άρση των αναθεμάτων το 1965 ποιανού πατριάρχη έργο ήταν; Φταίνε μετά οι επικριτές;

Ανώνυμος είπε...

Θα περίμενα ο π. Αναστάσιος Κ. Γκοτσόπουλος εκτός των μαρτυριών των περιοδικών των Τεκτόνων (στα οποία μας έκανε παραπομπή) αλλά δεν μας τα έδειξε. Γνωστό το κόβε ξήλωνε δουλειά να μην σου λείπει. Θα περίμενα επαναλαμβάνω να έχει άλλες αξιόπιστες πηγές. Εφόσον δεν τις κατάθεσε οι καταγγελίες του είναι αναξιόπιστες. Το κακό όμως είναι ότι πολλοί θα πάρουν ως βάση τις καταγγελίες του κληρικού αυτού σε βιβλιογραφία την οποία θα επικαλεστούν.
Θα πρέπει όπως έκαναν και με ιερέα της Θεσσαλονίκης η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος να τον καλέσει προσωπικά για να υποστηρίξει τις απόψεις που εκφράζει. Το θέμα είναι μείζων διότι οι καταγγελίες αυτές είναι δημόσιες. Να κληθεί να αναπτύξει τις θέσεις του και αν δεν είναι σωστές να του ζητηθεί να ανακαλέσει.
Επιτέλους τους Συνοδικούς να σταματήσουν να τους απασχολούν τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα. Να αρχίσουν να δουλεύουν ως Σύνοδος Εκκλησιαστική και όχι ως επιτελικοί ενός υπουργείου.

Ανώνυμος είπε...

Η Σύνοδος 10:55 όφειλε πρωτίστως νσ καταδικάσει τις συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλοθρήσκους, τη βαπτισματική "'θεολογία", τη "θεολογία των
κλάδων", τη "μεταπατερική θεολογία" κ.ο.κ.
Τον δε π.Αναστάσιο έπρεπε να τιμήσει για την ευαισθησία του πάνω σε θέματα που έχουν σχέση με το δόγμα.

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια!!! Να του δώσει και παράσημο 1.21 μμ για τα όσα έγραψε εδώ. Ο π. Αναστάσιος όφειλε να καταγγείλει με αναφορά του δια του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου στην Ιερά Σύνοδο αυτές τις σκέψεις τους. Κάκιστα έκανε να φέρει σε δημοσιότητα ανυπόστατα πράγματα υπό την ιδιότητα του ιερέως και μάλιστα του Πρωτοπρεσβυτέρου. Πρέπει οι ιερείς να μάθουν την εκκλησιαστική δεοντολογία και να πειθαρχούν στους κανόνες και όχι για την αυτοπροβολή τους να πωλάνε φούμαρα.

Ανώνυμος είπε...

Κακώς ο Αθηναγόρας έκανε την άρση των «αναθεμάτων» 8.41 πμ.
Ποτέ δεν υπήρξε αναθεματισμός των Εκκλησιών Ρώμης και Κωνσταντινουπόλεως. Αλλά προσώπων των Εκκλησιών αυτών. Βλέπεις ο Αθηναγόρας δεν είναι «αλάθητος». Μην καταδικάζεις τον Αθηναγόρα για κάτι το οποίο αν και το έκανε δεν είχε αξία.

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ : Για κάθε ενδιαφερόμενο ,

1) Για όλα τα αντιαιρετικά θέματα υπάρχει στη Μητρόπολη Πατρών Αντιαιρετική Επιτροπή ; Τέθηκε το συγκεκριμένο θέμα υπόψη της Επιτροπής ;
2 ) Ερωτήθηκε σχετικά ο Μητροπολίτης ; ή όσα έγιναν , έγιναν χωρίς την Ευλογία του Μητροπολίτη μας ;(δίχα γνώμης Επισκόπου )

Ανώνυμος είπε...

Το συμπέρασμα του κ. Μαρτίνη είναι εκπληκτικό:
«Ας αφήσουμε τα δογματικά – θεολογικά θέματα στους ειδικούς (αρχιερείς, θεολόγους κ.ά) όπως και ο όσιος Παΐσιος σημειώνει, και μεις ας κάνουμε την αυτοκριτική μας και ας αφεθούμε στην κρίση του Θεού, που συχνά προσπαθούμε ν’ αντικαταστήσουμε με τη δική μας»
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προέδρευε στην Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου όταν έγινε η Αγιοκατάταξη του Οσίου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου. Όπως απέδειξε έσπευσε στην Μονή όπου και ο Τάφος του Αγίου για να προσκυνήσει και να ιερουργήσει και να εκφράσει τον σεβασμό του. Ας μην κάνουν καπηλεία του ονόματος του Αγίου κληρικοί και λαϊκοί για το προσωπικό τους συμφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Το συμπέρασμα του κ. Μαρτίνη είναι εκπληκτικό:
«Ας αφήσουμε τα δογματικά – θεολογικά θέματα στους ειδικούς (αρχιερείς, θεολόγους κ.ά) όπως και ο όσιος Παΐσιος σημειώνει, και μεις ας κάνουμε την αυτοκριτική μας και ας αφεθούμε στην κρίση του Θεού, που συχνά προσπαθούμε ν’ αντικαταστήσουμε με τη δική μας»
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος προέδρευε στην Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου όταν έγινε η Αγιοκατάταξη του Οσίου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου. Όπως απέδειξε έσπευσε στην Μονή όπου και ο Τάφος του Αγίου για να προσκυνήσει και να ιερουργήσει και να εκφράσει τον σεβασμό του. Ας μην κάνουν καπηλεία του ονόματος του Αγίου κληρικοί και λαϊκοί για το προσωπικό τους συμφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Πάνω από πρόσωπα βρίσκεται η ομολογία της αληθείας. Όσο για το έργο του Πατρός Αναστασίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου αφήστε να μιλήσουν όσοι πραγματικά ξέρουν.Καλόν Αγώνα πάτερ. Εύχεσθαι.

Ανώνυμος είπε...

Καπηλεία του ονόματος του Αγίου ΠΑΪΣΙΟΥ κάνουν οι αιρετικοί οικουμενιστές.

Ιωάννης Σαλογιάννης είπε...

"Τον Πάπα να Καταράσθε διότι αυτος είναι η αιτία του κακού" ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ. Αυτά λένε οι Άγιοι μας.Δυστηχώς όμως,ο Πατριάρχης κάνει ακριβώς τα αντίθετα.Να ενωθούμε δηλαδή με τον Παπα,χωρίς οι παπικοί να αρνηθούν τις αιρέσεις τους.Αυτό σημαίνει οτι ο Πατριάρχης μας δεν τιμά και δεν υπακούει ττους Αγίους μας.Εμείς τώρα ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι που θα κάνουμε υπακοή? Στους Αγίους μας η στον Πατριάρχη? οι Άγιοι κέρδισαν σίγουρα την βασιλεία του θεού, ενώ πολλοί Πατριάρχαι καταδικάστηκαν ώς πλανεμένοι και αιρετικοί.Ας διαλέξει λοιπόν ο καθένας μας το δρόμο του,ποιόν δηλαδή θα ακολουθήσει,τους Αγίους ή τον Πατριάρχη.Ας μην ξεχνάμε όμως οτι κατα τον Ι.Χρυσόστομο "Τιμή Αγίου,μίμησις Αγίου".... Τα ανωτέρω εγράφησαν με πλείστη αγάπη προς αγαπητούς αντιφρονούντες …και περισσιο σεβασμό στο πρόσωπο του πατρός Αναστασίου.

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κ. Σαλογιάννη,
μια και σέβεσαι τους αγίους, όπως και εγώ, καλό θα κάνεις να ερευνάς την ζωή τους και την διδασκαλία τους. Τα λόγια αυτά έτσι όπως τα καταγράφεις στο σχόλιό σου ΟΥΔΕΠΟΤΕ τα είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Για να μην σε κουράζω σου μεταφέρω αυτά που καταγράφει ο Διδάκτωρ Ιωάννης Μενούνος που έχει συγγράψει περί του Αγίου Κοσμά και έχει ερευνήσει το έργο του.
«Αναζήτησα έπειτα την κατά τον Πάπα προτροπή του Αγίου Κοσµά στο βιβλίο µου “Κοσµά του Αιτωλού Διδαχές , και βιογραφία”. Δεν την βρήκα εκεί. Έψαξα τότε στο έργο του αρχιµανδρίτου και κατόπιν επισκόπου Αυγουστίνου Ν. Καντιώτου “Κοσµάς ο Αιτωλός”, έκδοσις ΚΕ" Αθήναι 2003, σελ 286, όπου γράφεται: “ ... τώρα δεν καρτερούµεν µήτε προφήτην Ηλίαν µήτε αντίχριστον. Ο αντίχριστος είνε' ο ένας είναι ο Πάπας και ο έτερος είνε αυτός οπού είναι εις το κεφάλι µας” (Σ.Σ. Προφανώς εννοεί τον Τούρκο χωρίς να τον κατονοµάζει), Αλλά η φράση “Ο αντίχριστος είνε· ο ένας είναι ο Πάπας και ο έτερος” κ.λπ. είναι συντακτικώς και νοηµατικώς ανώµαλη. Ενώ δηλαδή περιµένουµε να διαβάσουµε το όνοµα ΕΝΟΣ Αντίχριστου, ξαφνικά εµφανίζovται ΔΥΟ. Και ο µεν Τούρκος είναι οπωσδήποτε Αντίχριστος, για τον Πάπα όµως ο Άγιος Κοσµάς δεν κάνει λόγον πουθενά στις Διδαχές που µελέτησα εγώ. Τι συµβαίνει; Υποψιάζοµαι (δεν το γράφω δηλαδή µε απόλυτη βεβαιότητα) ότι ο Πάπας προσετέθη εκ των υστέρων. Από ποιον; από τον Καντιώτη ή από άλλο γραφέα; Δεν γνωρίζω. - Έτσι δικαιώνεται ο ιερωµένος αναγνώστης µας π. Ειρηναίος, που, ορθώς, δεν έσπευσε να υιοθετήσει µια κατηγορία κατά του Πάπα που θα τον βόλευε ως Ορθόδοξο.»
Κλείνεις το σχόλιό σου «Ας μην ξεχνάμε όμως οτι κατα τον Ι.Χρυσόστομο "Τιμή Αγίου,μίμησις Αγίου".... Τα ανωτέρω εγράφησαν με πλείστη αγάπη προς αγαπητούς αντιφρονούντες …και περισσιο σεβασμό στο πρόσωπο του πατρός Αναστασίου.» Να έχεις σεβασμό στον π. Αναστάσιο «περίσσιο» όχι όμως να παραποιείς λόγους αγίων διότι πας αντίθετα σε αυτά που δίδαξε ο Ιωάννης Χρυσόστομος.
Σου εύχομαι καλή σου ημέρα.
Για περισσότερα δες: http://anastasiosk.blogspot.gr/2009/10/oo.html

Ανώνυμος είπε...

Καμμιά μέχρι τώρα απάντηση στα καίρια ερωτήματα του: 22/Ιουλ.-2:48μμ

από τους άμεσα εμπλεκόμενους της ενορίας του Αγ. Νικολάου. !!!!

ΓΙΑΤΙ;;;

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω ο παπά Τάσος και ο επίσκοπος Αρτέμιος!! Είναι αγωνιστές της πίστεως και της Ορθοδοξίας. Δεν βάζουν νερό στο κρασί τους, ούτε και τα παίρνουν!!!

Ιωάννης Σαλογιάννης είπε...

«Ημείς δι’ ουδέν άλλο, απεσχίσθημεν των Λατίνων, αλλ’ η ότι εισίν ου μόνον σχισματικοί, αλλά και ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ». Δια τούτο παρακαλώ ημάς· «Φεύγετε τούς Παπικούς ως φεύγει τις από όφεως και από προσώπου πυρός».

Έχουν γραφεί διάφορα μη ωφέλημα σε όλα αυτά τα σχόλια, τα περισσότερα εκ των οποίων ανωνύμως. Δεν νομίζω λοιπόν ότι υπάρχει κάποιο όφελος να συνεχίζουμε.
Από τέτοιου είδους blog θα πρέπει να λαμβάνουμε μόνο ωφέλημα προς την ψυχή πράγματα και όχι να σκανδαλίζουμε. Ιδιαιτέρως ψυχές που βρίσκονται σε αναζήτηση.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Μετ΄ ευχών και αγάπης.



Ιωάννης Σαλογιάννης είπε...

Συγχωρέστε, απλά και μόνο πληροφοριακά παραθέτω την 90η προφητεία του Αγίου Κοσμά είς απάντησιν του ώς άνω σχολίου του αξιοσεβάστου ΄΄ανωνύμου΄΄:

Από το βιβλίο "Κοσμάς ο Αιτωλός" του Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτη, εκδ. Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητας "Ο Σταυρός"

90. "Τον Πάπαν να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία".

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κ. Σαλογιάννη
Γράφεις ότι το είδες στις Προφητείες? Από το βιβλίο του Μητροπολίτη Φλωρίνης κυρού Αυγουστίνου. Και ειδικά στην 90.
Από ότι γνωρίζω ό πρώτος αυθεντικός βιογράφος του Αγίου Κοσμά ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης πουθενά δεν τον αναφέρει ως προφήτη.
Και αυτό το: "Τον Πάπαν να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία". Δεν το βλέπω τόσο ως προφητεία!
Σε παρακαλώ διάβασε τον Άγιο Νικόδημο γιατί «"Τιμή Αγίου,μίμησις Αγίου"....»

Ανώνυμος είπε...

Ο Πάπας έχει αρχιεροσύνη.
Είναι ακοινώνητος και όχι καθηρημένος.
Ποτέ η Εκκλησία δεν τον καταδίκασε.
Καταδίκασε τα αιρετικά της δυτικής Εκκλησίας όχι τον Πάπα.
Όσοι δεν γνωρίζουν παπάδες και παντελονοφόροι να σταματήσουν να διασπείρουν ψεύδη.

Ανώνυμος είπε...

Στις 15 / Μαϊου- 2015 , αναρτήθηκε από τον Αναστάσιο ,επιστολή του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς κ. Καλλινίκου,
προς τον Καθηγητή κ. Σπυρίδωνα Καμαλάκη, Μέγα Ἄρχοντα Λογοθέτη τῆς τῶν Ἀλεξανδρέων Ἐκκλησίας,
καί Ὕπατο Μεγάλο Ταξιάρχη τοῦ Ὑπάτου Συμβουλίου τοῦ 33ου βαθμοῦ τοῦ ἀρχαίου καί ἀποδεδεγμένου Σκωτικοῦ τύπου τοῦ Τεκτονισμοῦ ὡς καί τό πόνημά του «Ἀχαρνῶν 19 & Σουρμελῆ», ἐκδόσεων Ὑπάτου Συμβουλίου τοῦ 33ου βαθμοῦ διά τήν Ἑλλάδα καί ἀπήντησε σέ αὐτόν μέ τήν κοινοποιηθεῖσα στό Πατριαρχεῖο λεξανδρείας κατωτέρω ἐπιστολή:

''..... Οὔτε πάλι νὰ καυχᾶσθε, ὅτι εἶσθε «Μέγας Εὐεργέτης καὶ Μέγας Ἄρχων Λογοθέτης τῆς τῶν Ἀλεξανδρέων Ἐκκλησίας»,
διότι τὰ ἐκκλησιαστικὰ ὀφφίκια δὲν σᾶς ἐξασφαλίζουν τὴν σωτηρία.

Δὲν γνωρίζω βέβαια ἐὰν τὸ Πατριαρχεῖο Ἀλεξανδρείας σᾶς ἐτίμησε μὲ τὰ παρὰ πάνω ὀφφίκια ἐν γνώσει Του, ὅτι εἶσθε Μασόνος 33ου βαθμοῦ, ἢ ἐν ἀγνοία Του.

Πάντως ἐγὼ ἔχω καθῆκον, νὰ γνωστοποιήσω στὸ Πατριαρχεῖο Ἀλεξανδρείας τὴν μασονική σας ἰδιότητα, προκειμένου νὰ προχωρήσει καὶ αὐτὸ στὶς ἐπιβαλλόμενες ἐνέργειες....''

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΚΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΠΗΝΤΗΣΕ !!!!!!

Αλλά δυστυχώς ούτε και εδώ στα επώνυμα σχόλια του ιστολογίου , ο Συντάκτης της ανάρτησης ''προς.. αντιφρονούντες ..

''δεν βρήκε λέξη τότε αλλά και τώρα να αρθρώσει...!!!!''
Γιατί;;; Είναι τυχαίο ;;; ΑΣ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ .....,

Ιωάννης Σαλογιάννης είπε...

Η Παγκοσμιοποίηση σε πλήρη εξέλιξη! Η πανθρησκεία το ίδιο.
Οι ηγέτες των θρησκειών του κόσμου,της «Πόρνης της Μεγάλης,που συναναστρέφεται των βασιλέων της γης» που αναφέρει ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη,όχι μόνο ξέρουν αυτά τα σχέδια,αλλά είναι μέρος του σχεδίου εδώ και καιρό.
Ήγγικεν ἡ ώρα τῆς πανθρησκείας;
Τα κτήνη της Νέας Τάξης,δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να ικανοποιήσουν τα άρρωστα και διεστραμμένα σχέδια τους για έναν λαό χωρίς παρελθόν..ιστορία…αξίες…ηθική…μια θρησκεία…ένα νόμισμα…μια κυβέρνηση κι ανθρώπους-ρομπότ,με σκοπό τον πλήρη έλεγχο, ακόμα και στην τροφή τους.
Και για να καταφέρουν αυτό, θα αιματοκυλίσουν τους πάντες και τα πάντα!
Δεν θα διστάσουν μπροστά σε οποιοδήποτε εφιαλτικό σενάριο.
Υπάρχει άραγε, αντίπαλον δέος ώστε να τους σταματήσει;
Αδελφοί μείνετε ενωμένοι...

Ανώνυμος είπε...

Η αρχιερωσύνη 4:22 προυποθέτει αποστολική διαδοχή. Κι αυτή με τη σειρά της κοινή αποστολική πίστη. Είναι το φιλιόκβε στοιχείο της κοινής αποστολικής πίστης; Μου αρέσει που αποφαίνεσαι κι από πάνω...

Ανώνυμος είπε...

Ο Μενούνος έχει δίκιο δεν μπορεί ΠΟΤΕ ένας άγιος να προτρέπει σε κατάρες τον πιστό λαό.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στους διάφορους όψιμους αναθεωρητές έδωσαν ο π.Θεόδωρος Ζήσης και ο καθηγητής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Σιαμάκης.

Ανώνυμος είπε...

Ας ανοίξουν επιτέλους καμιά Δογματική και καμιά Συμβολική όσοι αποφαίνονται τραγικά αθεολόγητα ότι οι παπικοί δεν είναι αιρετικοί για να μην εκτίθενται.

Ανώνυμος είπε...

Ελπιζω να ανεβη αυτη τη φορα το σχολιο μου ,...προς 4.22.
Για να δει αν ο πα/πας εχει καταδικαστει απο συνοδο.
http://www.impantokratoros.gr/BD7FE22A.el.aspx
p.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ... ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΣΑΣ !!!

Ο ΠΑΠΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΒΓΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν σου επιτρέπω 11,27 να λες ότι τα σχόλια που στέλνω τα γράφω από πολυθρόνα. Τα γράψω από μια ψάθινη καρέκλα. Σε πολυθρόνα διευθυντική κάθεται ο π. Αναστάσιος στον Ναό του Αγίου Νικολάου και γράφει. Τέτοια έχει μπροστά στον υπολογιστή.
Ο παπά Αναστάσης γράφει διότι τους έχει όλους γραμμένους κοιτάζει μόνο τον εαυτό του. Ένα μόνο θα προσθέσω. Τώρα χρειαζόταν ένας Κωνσταντίνος Πλατής. Θα τον είχε βάλει στην θέση του. Επειδή όμως πίσω από αυτόν υπάρχει η παρεκκλησιαστική οργάνωση της οποίας είναι θρέμμα κανένας δεν τολμά να χαλάσει την ειρηνική συνύπαρξη. Μου θυμίζει αυτό κάτι με Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου.
Δεν γράφω περισσότερα διότι η λογοκρισία στο μπλοκ ξεπερνάει του Μανιαδάκη στην εποχή του Μεταξά και της επταετίας Παπαδόπουλου.
Βλέπεις και ο ιστολόγος που ανήκει σε άλλη παρεκκλησιαστική οργάνωση προστατεύει τον φίλο του. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.

Ανώνυμος είπε...

Πουθενά οι σύνοδοι αυτοί δεν καταδικάζουν τον Πάπα ως Αρχιερέα Ρώμης αλλά την κακοδοξία. Να διαβάζεις με προσοχή όταν συνιστάς κάτι στους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Μα πως είναι δυνατόν ένας ορθόδοξος κληρικός να σπιλώνει χωρίς αποδείξεις τις κορυφές της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Τέτοιο παραλήρημα δεν θα είχαν ούτε οι χιλιαστές. Αφού κοσμούν την Εκκλησία συκοφάντες κληρικοί δεν μου κάνει εντύπωση αν μας λοιδορούν οι αντίχριστοι. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας.

Ανώνυμος είπε...

Μα τι λες ανθρωπε 1.27
Διαβασε λιγο απο Κανονες της Εκκλησιας!
Δεν υπαρχουν Μυστηρια ουτε αρχιερωσυνη εκτος εκκλησιας,αφου η θεια Χαρη παρερχεται με τα Μυστηρια κ μονον μεσα εις τους κολπους της Εκκλησιας...οι αιρετικοι δεν εχουν ουτε χρισμα ουτε θυσιαστηριο ουτε εκκλησια Ιερ.Κανων εν Καρχηδονα 258μχ..
Για μελετησε το σχισμα και το 1009 τι εγινε!
Ανθρωπε του θεου,μη ριχνεις χωματα καιδιαστρεφεις την αληθεια.
Δεν υπαρχει εκτος της Μιας Ορθ.Εκκλησιας ουτε αποστολικη διαδοχη,ουτε μυστηρια,ουτε ιερωσυνη,μα τι να τα κανουν αφου δεν υπαρχει αγ.Πνευμα,μπορει να θεωρουνται εκκλησιες αλλα δεν ειναι η της Του Χριστου Εκκλησια!
Ο παπας πηρε γη κ θρονο κ καθησε και κηρυττει χριστο,ποιο χριστο κηρυττει;Τον Αντιχριστο;
Χωρις ομως την ορθοτητα των δογματων μεσα στην Μια Ορθ.Εκκλησια,δεν υπαρχει ουτε αγ.πνευμα ουτε κ χριστος..
Αλλα τι να σε πεισω,
Τελος παντων! Συγνωμη εαν σε κουρασα!

Ιωάννης Σαλογιάννης είπε...

Και για να τα πούμε και λίγο έξω απο τα δόντια με την ελπίδα οτι κάποτε θα ξυπνήσουν κάποιοι, ο πάπας δηλώνει πως αυτός και η Εκκλησία του έχουν την αλήθεια,(ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ 20 Ιουλίου 2007)
και εσείς αντί να ομολογήσετε την αλήθεια ,και να του πείτε πως είναι αίρεση, μήπως σώσετε καμμία ανθρώπινη ψυχή, και να σταματήσετε το έργο του Αντιχρίστου, σιωπάτε και τα δέχεστε όλα για τα συμφέροντα,και τα επίγεια αγαθά.

Μας λέγει ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός

«Την μεν αιτίαν του σχίσματος εκείνοι δεδώκασι, την προσθήκην εξενεγκόντες αναφανδόν, ήν υπ’ οδόντα πρότερον έλεγον· ημείς δε αυτοίς εσχίσθημεν πρότεροι, μάλλον δε εσχίσαμεν αυτούς και απεκόψαμεν του κοινού της Εκκλησίας σώματος. Διότι ειπέ μοι: Πότερον, ως ορθήν έχοντας δόξαν ή ορθώς την προσθήκην εξενεγκόντας; Και τις αν τούτο είποι, μη σφόδρα τον εγκέφαλον διασεσεισμένος; αλλά ως άτοπα και δυσσεβή φρονούντας και παραλόγως την προσθήκην ποθήσαντας. Ουκούν ως αιρετικούς αυτούς απεστράφημεν και δια τούτο αυτοίς εχωρίσθημεν... αιρετικοί εισιν άρα και ως αιρετικούς αυτούς απεκόψαμεν»

Θά πρεπε να είναι οι ιερείς έξω ακόμα και στόν δρόμο, και να μιλάνε στόν κόσμο για τα δεινά που έρχονται.
Παίρνει ο Διάβολος κάθε μέρα ψυχές,κι όταν βρεθεί κάποιος να μιλήσει, πρέπει να του κλείσουμε το στόμα.
Γιατί δεν ομολογήτε την αλήθεια , όπως την έχουν ομολογήσει τόσοι άγιοι, αλλά το ψεύδος; Δεν σκανδαλίζεται ο κόσμος με την αλήθεια. Δεν είναι μόνο ο παπισμός, είναι χιλιάδες οι αιρέσεις γύρω μας. Το ποίμνιο χρειάζεται προστασία. Αφήστε επιτέλους όσους θέλουν να μιλήσουν, να τα πούν και οι υπόλοιποι αν μη τι άλλο ας μην ενοχλείτε.

Να ομολογούμε το Χριστό στους ανθρώπους.
(Λκ. 12:8-9)

(Σκέψεις της ελαχιστότητός μου.Συγχωρέστε μου το ύφος και εύχεσθε.)

Ανώνυμος είπε...

Η γενική υποστήριξη την οποία όπως βλέπω σου κάνουν αποτειχισμένοι και υπερακραία ιστολόγια δεν είναι προς το καλό σας π. Αναστάσιε. Μετανοήστε όσο είναι καιρός και ξεκαθαρίστε την θέση σας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν προσφέρεις καλό στην εκκλησία παππούλη μου. Σταμάτα τον πόλεμο εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Δείξε σέβας σε αυτό που σεβάστηκαν εχθροί της πίστεως. Με τα όσα διάβασα υπέρ σου από τους αποτοιχισμένους αναρωτιέμαι μήπως είσαι δικός τους;

Ανώνυμος είπε...

Οι μασκες επεσαν.
Οι αποτειχισμενοι μας πληροφορουν εμμεσα.
Βορειου Ελλαδος ο αρχιμανδριτης πατερας ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑΣ
Νοτιου Ελλαδος ο πρωτοπρεσβυτερος πατερας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ.
Γεμισε η εκκλησια απο σχισματικους ρασοφορους.

Ανώνυμος είπε...

Τι εχεις να πεις πατερα ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΕ. http://apotixisi.blogspot.gr/2015/07/blog-post_82.html#more

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τι είμαι;
1. "Πράκτορας της εκκλησιαστικής πολιτικής της Ρωσίας";
2. "μασόνος";
3. "αποτειχισμένος Ν. Ελλάδος";
Πάντως φαίνεται ότι για ορισμένους αποκλείεται να είμαι κανονικός Ορθόδοξος κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος υπαγόμενος στον Επίσκοπό μου και παράλληλα να μπορώ να αξιοποιώ το νου (έστω και λίγο) που μου χάρισε ο Θεός και να πονάω για όσα άσχημα γίνονται στην Εκκλησία μου!
Τί κρίμα !
π. ΑΚΓ

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλω να γράψω κάτι άλλο εκτός από το να επαναλάβω τα λόγια του Μητροπολίτη Πατρών κ. κ. Χρυσοστόμου σε ευχές τις οποίες έστειλε στην Εφημερίδα Εκκλησιολόγος και προ ολίγου διάβασα.
«Τυγχάνει τοις πάσι γνωστόν ότι όποια προσπάθεια έχει την ευλογία της Εκκλησίας προοδεύει, ωφελεί και στέφεται από επιτυχία. Αντιθέτως κάθε κίνηση, η οποία αυτονομείται και δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της την εκκλησιαστική δεοντολογία, πάσχει και ως εκ τούτου ουδέν πνευματικό όφελος προσπορίζει.»
Η αυτονόμηση σας με απόψεις και ιδέες που ξεπερνούν την εκκλησιαστική δεοντολογία θα σας οδηγήσουν σε ατραπούς κακόβατους.
Από τους χιλίους περίπου Αρχιερείς της Ορθοδοξίας ανά τον κόσμο ούτε 10 δεν αντιτίθενται στον ευλογημένο διάλογο της Μητέρας Εκκλησίας.
Και από τις χιλιάδες των ιερομονάχων, ιερέων και μοναχών ούτε 30 δεν πολεμούν τις Συνοδικές αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Το πρόβλημά σας είναι μόνο ο εγωισμός π. Αναστάσιε. Μην συνεχίστε τον λανθασμένο δρόμο. Η ανοχή η εκκλησιαστική και η μακροθυμία κάπου τελειώνει και μετά την εμμονή η Εκκλησία θα σας αποβάλει ως τον φίλο και αδελφό σας πρώην επίσκοπο και νυν κύριο Αρτέμιο τον αποσχηματισθέντα.

Ανώνυμος είπε...

Η Ομολογία υπερασπίζει την δικιά σας ομολογία και εξαπολύει μύδρους εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριάρχη. Αυτό που επιδιώξατε έγινε πραγματικότητα. Ο Θεός να μας φυλάει από φανατισμένους που ως Προκρούστης τραβούν τους Κανόνες για να γίνει το θέλημά τους. Απογοητεύτηκα από την στάση σας. Σταματήστε πλέον κάθε ενέργειά σας και διακονήστε τα ενοριακά σας καθήκοντα.

Ανώνυμος είπε...

«τὸ μὲν σφάλλειν ἀνθρώπινον, τὸ δὲ ἐμμένειν δαιμονικόν».
Έκανες λάθος με όσα γράφεις π. Αναστάσιε.
Ανακάλεσε.

Ανώνυμος είπε...

Ο χριστιανός που ζεί ενωμένος με το Χριστό με τη συχνή προσευχή, με τακτική συμμετοχή στα μυστήρια και την κοινή λατρεία, τη ζωή και τα έργα της ενορίας του, βρίσκεται σε ασφάλεια. Ανήκοντας οργανικά και όχι τυπικά στα λογικά πρόβατα της ποίμνης του Χριστού, που είναι η Εκκλησία, δεν κινδυνεύει από τους λύκους, τους διάφορους δηλαδή αιρετικούς ( Ιω. 10,1-16).

Ανώνυμος είπε...


Αληθινός χριστιανός, είναι ο άνθρωπος εκείνος που πιστεύει στην Αγία Τριάδα. Στον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.
Έχει αποδεχθεί και έχει ομολογήσει ότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, ο Θεάνθρωπος Ιησούς, ο Εμμανουήλ και πως είναι ο Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου.
Είναι βαπτισμένος στο όνομα του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και χρισμένος με (Άγιο Μύρο) τις δωρεές και τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.
Με τη ζωή του και τις πράξεις του προσπαθεί καθημερινά να προκόπτει πνευματικά και να γίνει ζωντανό μέλος της Εκκλησίας, της Παγκόσμιας κοινότητας των πιστών αδελφών χριστιανών.
Όλοι οι χριστιανοί είναι αδελφοί και μέλη της Εκκλησίας την οποία ίδρυσε ο Χριστός πάνω στο Σταυρό, χύνοντας το πανάγιο Αίμα Του.

Ανώνυμος είπε...

ANASTASIE STAMATA NA DHMOSIEYEIS KEIMENA SXISMATIKON.
AYTOS EDO THELEI NA EGKATALIPSOYME THN EKKLHSIA MAS KAI TOYS KLHRIKOYS MAS. TO OTI EINAI PAPAS DEN LEEI TIPOTA EINAI PROBATOSXIMOS LYKOS.

Ιωάννης Σαλογιάννης είπε...

Ήτο άραγε απαραίτητον η Ορθόδοξος Εκκλησία, αυτό το πανάχραντον Θεανθρώπινον σώμα και οργανισμός του Θεανθρώπου Χριστού, να ταπεινωθεί τόσο τερατωδώς, 'ωστε οι αντιπρόσωποι της Θεολόγοι ακόμη και Ιεράρχες να επιζητούν την οργανική μετοχή και συμπερίληψην είς το παγκόσμιον συμβούλιον εκκλησιών, το οποίον κατ΄αυτόν τον τρόπον γίνεται είς νέος εκκλησιαστικός ΄΄οργανισμός΄΄, μια νέα Εκκλησία υπεράνω των εκκλησιών, της οποίας αι Ορθόδοξοι και μη ορθόδοξοι εκκλησίαι αποτελούν μόνον μέλη, οργανικώς μεταξύ των συνδεδεμένα; Αλλοίμονον, ανήκουστος προδοσία!!!.

(Αρχιμ. Ιουστίνου Πόποβιτς, Γνωμάτευσις, 13.11.1974)


"οὐ δεῖ αἱρετικοῖς ἤ σχισματικοις συνεύχεσθαι"

Πείτε μου σας παρακαλώ σε ποιό σημείο της όλης εργασίας του πατρός Αναστασίου λέει οτιδήποτε το οποίο δεν ισχύει ή είναι ψέμα.Για ποιό λόγο δηλαδή πρέπει να σιωπούν όλοι απέναντι στην λαίλαπα των αιρέσεων που έχει ξεσπάσει?
Επίσης κάθε χρόνο στο καρναβάλι έχουμε βιασμούς,εκτρώσεις, μαχαιρώματα, μεθύσια, διαλύονται οικογένειες και επειδή επικρατεί η λογική του ωχαδερφισμού κανένας δεν μιλάει διότι όλοι ειναι βολεμένοι στις θεσούλες τους.Βολεμένος δημόσιος υπάλληλος και με ράσο δεν υπάρχει κύριοι επικριτές. Αυτός που φέρει ράσο πρέπει να το τιμά.Χρειάζεται τις δύσκολες ώρες να βγαίνει μπροστά.Πόσοι από αυτά τα παιδιά που ''καρναβαλίζονται'' έχουν πνευματικό για να τα συμβουλέψει? Κ Α Ν Ε Ν Α ...
Τελειώστε επιτέλους αυτό το θέμα και αφήστε αυτούς που νιώθουν ότι μπορούν να προσφέρουν κάτι , να το πράξουν.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...
Αυτή η χώρα έφτασε εδώ που έφτασε επειδή ανεχόμεθα τα πάντα, έχουμε γίνει μέρος του συστήματος και δεν θέλουμε κανείς να παρεκκλίνει της πορείας. Μας ξεβολεύει αυτο.

Παρακαλώ πολύ διαβάστε την επιστολή του Καλαβρύτων Αμβρόσιου στον Πατριάρχη μας με τίτλο ''ΛΑΘΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!''

http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/2070-lathos-panagiotate-patriarxa-tis-orthodojias