Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Ο Πρωτοπρεσβύτερος της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και Καθηγητής Πανεπιστημίου π. Ράντομιρ Πόποβιτς ευρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη των Πατρών


Την περ. Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015 ο π. Ράντομιρ Πόποβιτς επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος τον υποδέχθη  με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα και συζήτησαν από κοινού αρκετή ώρα.
Την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015, ο πρωτοπρεσβύτερος Ράντομιρ Πόποβιτς συλλειτούργησε στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου. Ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης στον λόγο που εξεφώνησε αναφέρθηκε στις εξαίρετες ελληνο-σερβικές σχέσεις και με εγκάρδια λόγια μίλησε για τον καθηγητή π. Ράντομιρ Πόποβιτς.
Ο π. Ράντομιρ Πόποβιτς ευχαρίστησε τον π. Νικόλαο για την αγάπη του και τον κάλεσε με την πρώτη ευκαιρία να επισκεφθεί το Βελιγράδι και την Θεολογική Σχολή.
Ο π. Ράντομιρ Πόποβιτς εξέφρασε τα φιλελληνικά του αισθήματα, ευχαρίστησε θερμά όλους και ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών που του έδωσε την ευλογία να λειτουργήσει στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Ράντομιρ Πόποβιτς, είναι:
Καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου. Κοσμήτωρ της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελιγραδίου. Καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Βελιγραδίου. Επισκέπτης Καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σαράγιεβο.
Πηγή: Εφημερίδα "Ο Εκκλησιολόγος"









Πηγή: Εκκλησιολόγος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να έχουμε την ευλογία του.

Ανώνυμος είπε...

Σημαντική η επίσκεψη. Να έλθει στην Πάτρα για να ομιλήσει προς το ευρύτερο πατραϊκό εκκλησιαστικό κοινό.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική περίπτωση. Σπουδαίο γεγονός για την μητρόπολη Πατρών.