Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ:"ΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΚΟΣΜΟ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΣΕ ΚΟΣΜΗΜΑ..."


Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε η απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νοτενών, του Δήμου Ερυμάνθου.
Το Σάββατο 22 Αυγούστου, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στις θεάρεστες αρετές της Υπεραγίας Θεοτόκου, τις οποίες θα πρέπει και εμείς να αποκτήσουμε αφ' ενός για τον αγιασμό και την σωτηρία μας, αφ' ετέρου για να μετατρέψουμε, εμείς οι Χριστιανοί, τον ακόσμο κόσμο μας σε κόσμημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιστοί κετέφθαναν στην Ιερά Μονή με κάθε μέσο και δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι εκπληρώνοντας κάποιο τάμα έφθαναν στη χάρη της ανυπόδητοι, με δάκρυα στα μάτια, με φλόγα στην καρδιά και την ψυχή για την εκπλήρωση του τάματός τους.
Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Διαμαντόπουλος καθώς και Ιερείς και Διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.











Δεν υπάρχουν σχόλια: