Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Κατανυκτική η Αγρυπνία στα Κρύα Ιτεών, επί τη Ιερά Μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Πρόβου, Ταράχου και Ανδρονίκου

Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Κατανυκτικώς εορτάσθη η Μνήμη των Αγίων Ενδόξων Μαρτύρων Πρόβου, Ταράχου και Ανδρονίκου εις τον Ιερόν Ναό του Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών των Πατρών όπου φυλάσσεται και τεμάχιο των Ιερών τους Λειψάνων.
Το βράδυ της Κυριακής 11 Οκτωβρίου ετελέσθη μικρά Αγρυπνία εις την οποία προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωσήφ Μήλιας αδελφός της Ιεράς Μονής Ομπλού, συμπαραστατούμενος υπό των εφημερίων του Ναού π. Σταύρου και π. Ιωάννου.
Την διακονία του λόγου είχε ο π. Ιωσήφ, ο οποίος ομίλησε περί της Βιοτής και του Μαρτυρίου των Αγίων καθώς και για την τιμή που μπορούμε να αποδώσουμε εις αυτούς μέσα από την απόφαση μας να τους μιμηθούμε
Η Ιερά Αγρυπνία επερατώθη περί τη μία μετά το μεσονύκτιον και οι Χριστιανοί γεμάτοι από θεία Χάριν έφυγαν από τον Ναόν δια να επιστρέψουν εις τα ίδια, ενδυναμωμένοι και φωτισμένοι!






































































Φωτογραφίες:Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπουλου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο π. Ιωάννη. Έδωσες ζωή και πνοή σε μια περιοχή που ήταν στάσιμη. Στην ενορία υπάρχει πλέον πνευματική άνθιση.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια φίλοι και συνεργάτες ο π. Ιωσήφ και ο π. Ιωάννης. Μαζί δούλεψαν πολύ και κατάφεραν πολλά στην Παναγία Αλεξιώτισσα. Τους γνωρίσαμε μικρά παιδιά. Τώρα τους βλέπουμε στο να ιερουργούν στο Θυσιαστήριο και τους χαιρόμαστε.

Ν.Χ.