Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ιερό Μνημόσυνο του Στρατιώτου Φωτίου Ανδρικοπούλου υπό του Επισκόπου Κερνίτσης Χρυσάνθου


   Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, Β' Λουκά, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μαυρομανδήλας δια να τελέσει την Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο του Στρατιώτου Φωτίου Ανδρικοπούλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια στρατιωτικής ασκήσεως.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος, αφού ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή (Β' Λουκά), τόνισε πως οι σχέσεις των ανθρώπων ρυθμίζονται με τον χρυσούν κανόνα του Ευαγγελίου "Καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως".
Μετά ταύτα ανεφέρθη στη μνήμη του μακαριστού Φωτίου, τονίσας ότι ήρωες δεν είναι μόνο αυτοί που πέφτουν στα πεδία των μαχών, αλλά και αυτοί που στης ειρήνης τον καιρό εκπαιδεύονται για να υπερασπιστούν την ακεραιότητα της Πατρίδος μας. Η Πατρίδα μας είναι χώρα Ηρώων, Αγίων και Μαρτύρων, διότι είναι ποτισμένη με το αίμα όλων που αγωνίστηκαν για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία, κατέληξε ο Θεοφιλέστατος.
Μετά το πέρας του Ιερού Μνημοσύνου και στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού τελέσθηκαν, Ιερό Τρισάγιο αλλά και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεαρού στρατιώτου.
Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, η Διευθύντρια και οι Καθηγητές του 2ου Γενικού Λυκείου Πατρών καθώς και Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.
Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν Ανώτεροι Αξιωματικοί προσέφεραν στους Γονείς και στ' Αδέρφια του Μακαριστού την Ελληνική Σημαία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: