Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Σαφής και ξεκάθαρη θέση του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων, θεωρούμε ότι, η κατάλληλη επιλογή για τη θέση του νέου Μητροπολίτη της ιδιαίτερης πατρίδας μας, είναι ο Κεφαλληνιακής καταγωγής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος Στελλάτος.


 ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΤΩΝ ΕΝ ΠΑΤΡΑΙΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ»
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1874
ΑΡΑΤΟΥ 39-ΠΑΤΡΑ- ΤΗΛ./ FAX: 2610-278055 

«Σας αποστέλλουμε συνημμένη απόσπασμα της Επιστολής  που απέστειλε ο Σύλλογος των εν  Πάτραις  Κεφαλλήνων ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ για το φλέγον θέμα της πλήρωσης της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας. Σαφής και ξεκάθαρη θέση του Συλλόγου μας είναι το πρόσωπο του γνωστού για το έργο του στην περιοχή μας, θεοφιλεστάτου επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.
Κατόπιν τούτου,  και παρακαλούμε για την δημοσίευσή της στην ιστοσελίδα σας. 
Εκ του Συλλόγου»

Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπο
Αθηνών και Πάσης Ελλάδος
κ.κ. Ιερώνυμο

Μακαριώτατε,
Είναι γνωστή σε όλους μας, Μακαριώτατε, η αγάπη σας για την ιδιαίτερη Πατρίδα μας, το νησί του Αγίου Γερασίμου, κάτι που αποδείξατε στις εκλογές του Μαΐου 2015 και αποστείλατε στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας τον σπουδαίο και αγαπητό σε όλους μας Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Γεράσιμο Φωκά, έναν γνήσιο Κεφαλλονίτη που η καρδιά και η ύπαρξή του ήταν δοσμένες στο έργο της τοπικής Εκκλησίας. Όμως διαφορετική ήταν η εξέλιξη, με αποτέλεσμα η Μητρόπολη να χηρέψει για δεύτερη φορά και να αναζητά νέον Ποιμενάρχη.
Αυτός είναι και ο λόγος της σημερινής μας επικοινωνίας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε και να σας μεταφέρουμε την επιθυμία των μελών μας για το πολύ σοβαρό θέμα της πλήρωσης της Μητρόπολης Κεφαλληνίας.
Εμείς λοιπόν θεωρούμε ότι, η κατάλληλη επιλογή για τη θέση του νέου Μητροπολίτη της ιδιαίτερης πατρίδας μας, είναι ένας λαμπρός και άξιος κληρικός της Ι.Μ. Πατρών, ο Κεφαλληνιακής καταγωγής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος Στελλάτος.

Ο π. Χρύσανθος είναι ένας χαρισματικός και συνάμα ταπεινός κληρικός, ο οποίος στέκεται όλα αυτά τα χρόνια αρωγός σε κάθε προσπάθειά μας. Η προσωπικότητά του είναι ιδιαίτερη και η διακονία του στην Πάτρα πλούσια, άλλωστε το γνωρίζετε προσωπικά αφού φροντίσατε να ανέλθει στον Γ΄ Βαθμό της Ιερωσύνης. Είναι γνωστή η πλούσια και γόνιμη δραστηριότητά του, μέσω του Ραδιοφωνικού και Τηλεοπτικού Σταθμού της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών. Επίσης είναι ο Κληρικός που στέκεται δίπλα σε κάθε πονεμένο συνάνθρωπό μας, αλλά και σε κάθε ψυχή που έχει ανάγκη. Η δράση και η διακονία του είναι γνωστή σε όλους τους Πατρινούς. Η επικοινωνία του π. Χρυσάνθου με το νησί είναι διαρκής όλα αυτά τα χρόνια. Ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα εκεί. Στις εορτές του Αγίου Γερασίμου, αλλά και σε κάθε επίσημη εκδήλωση που αφορά τον τόπο μας, είναι παρών.
Η δράση του αποδεικνύει ότι είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί της εκκλησίας του νησιού μας, το οποίο απαιτεί στις καίριές του θέσεις ανθρώπους με όραμα δημιουργίας, αποδεδειγμένη προσφορά, ικανότητες και εργατικότητα. Εμείς σαν Σύλλογος Κεφαλλήνων της Πάτρας, διερμηνεύοντας την επιθυμία των μελών μας, τιμήσαμε τον π. Χρύσανθο μόλις έγινε επίσκοπος στην πρώτη μας εκδήλωση του 2015, απονέμοντάς του αναμνηστική πλακέτα με τις ευχές και τις ευχαριστίες του Συλλόγου μας, γιατί πραγματικά σεβόμαστε τη δράση του σαν κληρικού και πνευματικού ανθρώπου που βρίσκεται πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας αυτήν μας την παράκληση.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση και την σοφία σας

17 σχόλια:

Αναστάσιος είπε...

Όλοι μας γνωρίζουμε στην Πάτρα το ήθος και την προσωπικότητα του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.
Υπήρξα προ ετών συνεργάτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως Πατρών.
Γνωρίζω τον δυναμισμό, και τις μεγάλες αντοχές του, στην διακονία των πιστών, καθώς και την υπομονή και την αγάπη του. Διαθέτη σπουδαία διοικητικά χαρίσματα. Έχει το χάρισμα της συνεργασίας.
Με τους συμπατριώτες του Κεφαλλήνες ενώνω τις προσευχές μου ώστε η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να τον προαγάγει εις Μητροπολίτη για να ποιμάνει θεοφιλώς και θεαρέστως τον φιλάγιο λαό της Κεφαλληνίας.
Αναστάσιος Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Γνήσιο τέκνο της νήσου μας. Άξιος για Μητροπολίτης.
Νικόλαος Θεοτοκάτος

Ανώνυμος είπε...

Ο Κερνίτσης Χρύσανθος θα δώσει νέα πνοή στην Εκκλησία της Κεφαλονιάς. Επί χρόνια έδωσε τις εξετάσεις του. θα είναι επιτυχημένος δεσπότης.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε αλλού διάβασα το πράσινο φως. Θα πρέπει να σταματήσουν οι αρχιεπισκοπικές παρεμβάσεις και το σώμα της Ιεραρχίας να αξιολογεί αυτούς που είναι ικανοί. Μέσα σε αυτούς είναι και ο Θεοφ. Χρύσανθος Στελλάτος. Ο μακ. Ιερώνυμος να ψηφίσει όποιον θέλει όχι να κάνει κουμάντο και την ψήφο των υποταχτικών του. Οι Αρχιερείς να αξιολογήσουν και να ψηφίσουν κατά την συνείδησή τους. Εμείς προτείνουμε τον δικό μας άνθρωπο που είναι άξιος γι’ αυτή την θέση τον Επίσκοπο Κερνίτσης Χρύσανθος Στελλάτο που τον αγαπά η Κεφαλονιά ολόκληρη.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι μαζί με τον Κερνίτσης κ. Χρύσανθο. Πρέπει να γίνει διάδοχος του μακαριστού Γερασίμου γιατί ο Άγιος και η Κεφαλονιά θέλουν Κεφαλλονίτη

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Άξιος και πανάξιος για Μητροπολίτης Κεφαλληνίας ο π. Χρύσανθος Στελλάτος ο δικός μας Επίσκοπος.

Ανώνυμος είπε...

Το προσωπικό σου σχόλιο δεν χρειαζότανε φίλε Αναστάσιε.
Αρκεί η δημοσίευση.
Κι αν υπάρχει άλλος καλύτερος;
Ας αφήσουμε την Πρόνοια του Θεού και τους ιεράρχες να αποφασίσουν καλύτερα.
Συγχώρα με, αλλά εδώ διαφωνούμε.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 3 Οκτωβρίου 2015 - 8:39 μ.μ

Πέρα από την διαφωνία … καλή καρδιά.
Τον γνωρίζω και πιστεύω στην αξία και τα προσόντα του π. Χρυσάνθου. Έχει την δυνατότητα να προσφέρει στον τόπο της καταγωγής του ως Μητροπολίτης. Εγώ λέω τον καλό λόγο. θα κάνω προσευχή. Από εκεί και πέρα άλλοι αποφασίζουν.
Ας μην ξεχνάς ότι με τον μακαριστό Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα ήταν υποψήφιος και ο τότε Ανδρούσης (νυν Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας) Αναστάσιος. Η ιεραρχία επέλεξε τον Σπυρίδωνα αντί του Αναστασίου Γιαννουλάτου.
Εγώ χωρίς να απορρίπτω κανέναν εκ των υποψηφίων υπερασπίζομαι τον π. Χρύσανθο. ΄

Ανώνυμος είπε...

Ο Κωστόπουλος φίλε δεν πρέπει να μας λέει την γνώμη του. Αφού είναι μέλος της Εκκλησίας και έχει άποψη καλά κάνει και την λέει. Πάντα υπάρχουν άγνωστοι καλύτεροι όμως μιλάει καθένας για αυτόν που γνωρίζει.

Ι.Ν. Αγίων Αντωνίου & Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών Πατρών είπε...

Επειδή ο Θεός με αξίωσε κι έχω μεγάλη σχέση με το νησί και γνωρίζω κατά κάποιον τρόπο τα πράγματα, πιστεύω ότι από όσα ονόματα ακούστηκαν μέχρι τώρα, του θεοφιλεστάτου π. Χρυσάνθου είναι αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο "δύσκολο-ιδιόρρυθμο" Κεφαλληνιακό ποίμνιο, μετά μάλιστα και την κοίμηση του π. Γερασίμου.
Ο Κύριος βεβαίως γνωρίζει ποιος είναι ο καταλληλότερος. Σε κάθε περίπτωση πάντως, εκλογής ή όχι του Θεοφιλεστάτου, εμείς θα χαρούμε. Διότι και Μητροπολίτη θέλουμε να τον δούμε στο αγαπημένο μας νησί, αλλά και από κοντά μας δεν θέλουμε να τον χάσουμε γνωρίζοντας την αγάπη του προς όλους μας, αλλά και την όμορφη συνεργασία του με το Δεσπότη μας.
Ευχόμεθα και προσευχόμεθα να γίνει το θέλημα του Θεού!

π. Ιωάννης Δημητρόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Η κατάλληλη λύση για την Κεφαλονιά είναι η εκλογή του Επισκόπου Κερνίτσης Χρυσάνθου του εκ Κεφαλονιάς ως Μητροπολίτου της Νήσου μας. Μας γνωρίζει και μπορεί να μας διαποιμάνει άριστα. Δεν αντιλέγω ότι υπάρχουν και άλλοι. Αυτός όμως είναι ο ειδικός για την Μητρόπολη Κεφαλληνίας.

Ανώνυμος είπε...

Για να γίνει κάποιος Μητροπολίτης πρέπει να παραμείνει επίσκοπος πέντε χρόνια ,αυτό γιατί το παραβλέπουμε. Εν Αγίω Πνέυματι δεν γίνονται; Κάνω λάθος;

Νικόλαος Μεσσαλάς είπε...

Ἀγαπητέ μου Ἀναστάσιε,
Συμφωνῶ μέ τήν δημοσίευση τῆς ἐπιστολῆς ἀλλά καί τῶν δικῶν σου σχολίων. Ἐμεῖς εὐχόμεθα γιά τόν ἅγιο Κερνίτσης ὁ Θεός νά τόν καταστήσει μητροπολίτη Κεφαληνίας, διότι τοῦ ἀξίζει καί ἔχει πολύ ἐργασθεῖ στήν τοπική μας Ἐκκλησία. Ἐμεῖς ἐκ μέρους γνωρίζουμε καί διά τόν λόγο αὐτό εὐχόμεθα καί προσευχόμεθα.
Μέ ἀγάπη Χριστοῦ καί εὐχές
π. Νικόλαος


Αναστάσιος είπε...


Προς: 5 Οκτωβρίου 2015 - 3:01 μ.μ.

Κάνεις λάθος. Τα πέντε χρόνια ισχύουν για την μετάθεση Μητροπολίτου, σε άλλη Μητρόπολη, και όχι Επισκόπου.

Ανώνυμος είπε...

Άγιε Γεράσιμε κάνε το θαύμα σου!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Κωστόπουλε και λοιποί φίλοι αναγνώστες,
Σαφής και ξεκάθαρη θέση για τον Επίσκοπο Κερνίτσης Χρύσανθο δεν έχει πάρει μόνο ο Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων, αλλά και άλλοι φορείς, ακόμα ακόμα και επιφανείς Ιεράρχες. Και οι πέτρες της νήσου επιθυμούν για Επίσκοπο και Μητροπολίτη τον Κερνίτσης Χρύσανθο Στελλάτο. Ας ελπίσουμε πως την ύστατη στιγμή ο Άγιος Γεράσιμος θα επέμβει και θα χαλάσει τα σχέδια των πονηρών ανθρώπων που αντί να οδηγούν ψυχές στον Χριστό, οδηγούν Αρχιμανδρίτες στα πόδια του Αρχιεπισκόπου με σκοπό να τους προωθήσουν και στο μέλλον να ωφεληθούν οι ίδιοι... Ο νοών νοείτω.