Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Κοπή Βασιλόπιττας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου


Μέσα σε οικογενειακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η Τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, την Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος ευλόγησε και κατόπιν έκοψε τη Βασιλόπιτα στην παρουσία όλου του προσωπικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, με επικεφαλής τους άμεσους συνεργάτες του, τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, Νεαπόλεως κ. Πορφύριο, Μεσαορίας κ. Γρηγόριο και τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ιωάννου.
Μετά το πέρας της ιεροτελεστείας το λόγο έλαβε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, ο οποίος προσφώνησε τον Μακαριώτατο εκ μέρους του προσωπικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε το Θεοφιλέστατο και ευχήθηκε όπως το νέο έτος 2016 να είναι ευλογημένο, χαρούμενο και ειρηνικό.

Ακολούθως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την Θρησκευτική ευσέβεια που χαρακτηρίζει τον κυπριακό λαό, τόνισε την αναγκαιότητα να συνεχίσει να λειτουργεί όντως η Εκκλησία ως Μητέρα για τον λαό της και επεσήμανε πως οι πόρτες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής είναι ανοιχτές για την εξυπηρέτηση του λαού.
Αναφέρθηκε επίσης στα καλώς έχοντα της χρονιάς που πέρασε, όπως για παράδειγμα στην επίτευξη του στόχου για λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας Κύπρου. Το σπουδαίο αυτό έργο για την Εκκλησία και την πατρίδα το χαρακτήρισε έργο και επίτευγμα της Θείας Χάρις.
Τέλος, μίλησε για την τοποθέτηση πολύ ψηλών αλλά όχι ανέφικτων στόχων για το νέο έτος και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το άμεσο μέλλον της πατρίδας μας.
Ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία και ευχήθηκε να έχουν υγεία και την ευλογία του Θεού προσωπικά και οικογενειακά.




Δεν υπάρχουν σχόλια: