Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ο επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Συνδέσμου Ελληνοσερβικής φιλίας Νομού Αχαΐας "Αγία Σοφία – Άγιος Σάββας".

 Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Πατρών, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Συνδέσμου Ελληνοσερβικής φιλίας Νομού Αχαΐας "Αγία Σοφία – Άγιος Σάββας".
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος εμνήσθη ημερών αρχαίων, δεδομένου ότι αρκετές φορές , ως Αρχιμανδρίτης, συνόδευσε τις αποστολές αγάπης (ανθρωπιστική βοήθεια) προς τους εμπερίστατους Σέρβους αδελφούς μας, οι οποίοι βρίσκονταν τότε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Συνοδοί επίσης των εν λόγω αποστολών ήταν ο Πρωτοπρεβύτερος π. Ερμολάος Μασσαράς, αλλά και άλλοι Ιερείς της Μητροπόλεως Πατρών.
Για τον λόγο αυτό άλλωστε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Σερβίας, επί Πατριάρχου Παύλου, του απένειμαν το παράσημο του Πατριαρχείου της Εκκλησίας της Σερβίας. 
Από την πλευρά του Συνδέσμου ο. π. Ερμόλαος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο για την αγάπη του προς τον Σύνδεσμο αλλά και τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στην Κοπή της Βασιλόπιτας και για την στήριξή που προσφέρει με την δυναμική του παρουσία στο σύνδεσμο σε χρόνια πέτρινα και δύσκολα.  








1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Χρύσανθος το δράμα των Ορθοδόξων αδερφών μαζί με τον π. Ερμόλαο και άλλους Ιερείς από την Μητρόπολη Πατρών το έζησαν ως προσωπική τους υπόθεση, γι' αυτό ξεπέρασαν τον φόβο του πολέμου και τους βομβαρδισμούς και κάθε εβδομάδα βρισκόντουσαν στην Μπάνια Λούκα καθώς και σε άλλες πόλεις της μαρτυρικής φίλης χώρας, της Σερβίας. Τους θυμόμαστε σαν επαίτες έξω από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ να διακονεύουν τρόφιμα και γάλα για τον στρατό, τους τραυματίες του πολέμου, τα νοσοκομεία, τα σχολεία. Με πολλή αγωνία κάθε Κυριακή μεσημέρι περιμέναμε να δούμε τα ρεπορτάζ τα οποία κατέγραφε με μια μικρή κάμερα ο π. Χρύσανθος από τον Τ/Σ Achaia Chanel και από την εκπομπή του Ορθόδοξα Μηνύματα. Άξιον και δίκαιον ήταν για όλους αυτούς τους κινδύνους και την προσφορά του να τιμηθεί από το Πατριαρχείο της Σερβίας, με το ανώτερο παράσημο του Αγίου Σάββα. Γι' αυτό την Κυριακή συγκινηθήκαμε που ξεδιπλώθηκαν αυτές οι μνήμες τόσο από τον π. Χρύσανθο, όσο και από τον π. Ερμόλαο.