Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ο π. Περικλής Ρίπισης καλεσμένος στην Ενοριακή σύναξη της Δευτέρας ΤΟΥ Ι.Ν. Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών Πατρών

 Την Δευτέρα το απόγευμα 1η Φεβρουαρίου, μετά τον Εσπερινό και τον Παρακλητικό Κανόνα προς τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη (τελείται κάθε Δευτέρα στο Ναό μας υπέρ υγείας πάντων των αδελφών ημών), στα πλαίσια των Ενοριακών μας συνάξεων, καλεσμένος μας ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος π. Περικλής Ρίπισης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Παντοκράτορος Πατρών.
Ο π. Περικλής μας ομίλησε με θέμα: «Ο δρόμος της ευτυχίας-πορεία προς τον Παράδεισο». Αναπτύσσοντας το θέμα του, αναφέρθηκε μέσα από παραδείγματα και όχι μόνο, στην πορεία της ζωής του ενσυνείδητου Χριστιανού η οποία πραγματοποιείται ζώντας την Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας, έτσι όπως μας την εδίδαξαν οι Άγιοι και Θεοφόροι Πατέρες.
Η ομολογουμένως εμπεριστατωμένη εισήγηση του π. Περικλή, έδωσε το έναυσμα στο ακροατήριο για μια πολύ όμορφη κι εποικοδομητική συζήτηση η οποία ωφέλησε τα μέγιστα όλους όσους συμμετείχαμε στην σύναξη.
Στο τέλος ο π. Ιωάννης προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου, ευχαρίστησε τον π. Περικλή για την ανταπόκριση στο κάλεσμά του αλλά και για την υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιούργησε στο Πνευματικό μας Κέντρο. Του ευχήθηκε δε όπως ο Κύριος του χαρίζει υγεία και δύναμη ώστε να συνεχίζει να εργάζεται ακαταπαύστως προς δόξαν Θεού και στην Ενορία του και σε όποια άλλη διακονία του έχει αναθέσει η Εκκλησία μας διά του Σεπτού Ποιμενάρχου μας. 






Φωτογραφίες: Πρεσβυτέρα Γεωργία Δημητροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: