Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

 Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου το πρωί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος παρέστη στην Τελετή Απονομής Πτυχίων των αποφοίτων βοηθών Νοσηλευτών της ΕΠΑΣ (νυν ΔΙΕΚ) που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του 1ου ορόφου του Ταχύρυθμου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.
Ο Θεοφιλέστατος ομίλησε στις νέες Νοσηλεύτριες και στους νέους Νοσηλευτές με θερμούς λόγους πατρικής αγάπης, τονίζοντας ότι είναι οι λευκοφορεμένοι άγγελοι στην υπηρεσία της αγάπης. Υπογράμμισε, πως τα εφόδιά τους θα πρέπει να είναι η πίστη στο Θεό, η αγάπη, η υπομονή και το πνεύμα της θυσίας, διότι το έργο του νοσηλευτού δεν είναι μόνο εργασία που θα αποφέρει καρπούς, αλλά είναι και ιερό λειτούργημα, καθώς θα βρεθούν δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Τέλος, μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και συνεχάρη την Διευθύντρια της Σχολής κ. Παρασκευή Βιτωράτου, διότι με ευσυνειδησία ασκεί τα καθήκοντά της, μαζί με τους συναδέλφους της, προσφέροντας όχι μόνο γνώσεις αλλά και ήθος στους σπουδαστές.1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κ. Κωστόπουλε παρακολούθησα από το Λύχνο την Τελετή απονομής Πτυχίων των Αποφοίτων Βοηθών Νοσηλευτών του Νοσοκομείου μας Άγιος Ανδρέας. Χάρηκα για την παρουσία του Θεοφιλεστάτου και για τους λόγους καρδιάς που απηύθυνε τόσο στους Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες, όσο και στην Διευθύντρια και τους Εκπαιδευτικούς. Εκατοντάδες είναι οι Νοσηλευτές που αποφοίτησαν από την Σχολή και εργάζονται με πολύ φιλότιμο στα διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδας. Και είναι πράγματι στην υπηρεσία της αγάπης όπως τόνισε ο Θεοφιλέστατος. Στην εκδήλωση από την Διευθύντρια κ. Βιτωράτου ακούστηκε πολλές φορές ότι θα πετύχετε με την βοήθεια του Θεού. Πόσο χρήσιμο είναι για τον εκπαιδευτικό, παράλληλα με την γνώση να διδάσκει την πίστη και την αρετή.