Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ιερός Ναός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» θα εορτάσει τη μνήμη του Οσίου Ανθίμου του εν Χίω.

Την προσεχή Δευτέρα 15/2/2016, ο Ιερός Ναός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» θα εορτάσει τη μνήμη του Οσίου Ανθίμου του εν Χίω.
Είναι ο Άγιος της αγάπης και της Θυσίας. Υπηρέτησε τον ασθενή συνάνθρωπο, στο νοσοκομείο και το λεπροκομείο της Χίου. Είναι ο ιδρυτής και κτήτορας της Ι. Μονής «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» στη Χίο.
Στον Ιερό Ναό υπάρχει και τιμάται με κάθε λαμπρότητα η εικόνα του Οσίου Ανθίμου του θαυματουργού. Επίσης τίθεται προς προσκύνηση και Ιερό λείψανό του πολύτιμη δωρεά της Ιεράς Μονής, φροντίδι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.
Η παρουσία του Αγίου αποτελεί πηγή ευλογίας για όλους μας, ιδιαιτέρως για τους ασθενείς και τους εργαζομένους του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στον πανηγυρικό εσπερινό την Κυριακή 14/2 στις 6 το απόγευμα θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος ενώ την Δευτέρα το πρωί στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: