Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Με λαμπρότητα η εθνική εορτή και στο Καράτουλα - Με με παρέλαση και παραδοσιακούς χορούς

 Την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου τίμησαν οι κάτοικοι και τα Σχολεία του Καράτουλα την περασμένη Παρασκευή. Μετά την Δοξολογία που τέλεσε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου ο π. Αθανάσιος Στεργιόπουλος, ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον φιλόλογο του Γυμνασίου κ. Γεώργιο Κουρκούτα, που περιέγραψε την πορεία του 1821 στην Ηλεία.
Στο Ηρώο του χωριού τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους του Δήμου Πύργου ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Γεωργόπουλος και εκ μέρους του Δημοτικού Διαμερίσματος Καράτουλα ο Πρόεδρος του κ. Γεώργιος Τσατσαμπάς, ενώ μαθητές από το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Καράτουλα-Μαγούλας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Καράτουλα κατέθεσαν το δικό τους στεφάνι. Η εκδήλωση μνήμης έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο. 


 Στην συνέχεια   τμήματα των Σχολείων παρέλασαν ενώπιον των πολιτών και των επισήμων που παρακολούθησαν, παρά τον φόβο κακοκαιρίας,  την παρέλαση μέσα σε κλίμα εθνικού ενθουσιασμού. Τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν οι παραδοσιακοί χοροί που παρουσίασαν στην Κεντρική Πλατεία μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο και το Λύκειο,
που καταχειροκροτήθηκαν από τους πολίτες που παραβρέθηκαν. Το «παρών» στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο έδωσαν ο   Αντιδήμαρχος Πύργου κ. Σωτήρης Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημ. Διαμερίσματος Καράτουλα κ. Γεώργιος Τσατσαμπάς, οι διευθυντές του Δημοτικού Σχολείου κ. Γιάννης Παναγόπουλος, Γυμνασίου κ. Ανδρομάχη Λέλλα και Λυκείου κ. Νικόλαος Σεβόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου κ. Θεόδωρος Κόρδας κ.ά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: