Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Οδηγός των ΚΤΕΛ Αχαΐας συγχαίρει δημοσίως το 19ο Δημοτικό σχολείο Πατρών


Εκλεκτή φίλη του ιστολογίου η κ. Κ.Φ. μου κοινοποίησε 
την ανάρτηση αυτή από το blog Σεμπρεβίβα
Την ευχαριστώ.
Α.Κ.Κ. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
«ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ»

Ως οδηγός των ΚΤΕΛ Αχαΐας, κλήθηκα να οδηγήσω σε εκδρομή το 19 Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, με προορισμό τα Καλάβρυτα και την Αγία Λαύρα. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 15 Απριλίου του 2016.
Έχω υπάρξει οδηγός αρκετά χρόνια και ίσος για πρώτη φορά εντυπωσιάστηκα από την όλη στάση και συμπροφορά των δασκάλων-λειτουργών, των μαθητών και κυρίως του διευθυντή Μαρκάκη Γεώργιου, στον οποίο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Αρχικά αξίζει να αναφερθεί η σοβαρότητα και η ηρεμία της σχολικής κοινότητας. Στα τόσα χρόνια που συνοδεύω σχολεία σε μονοήμερες εκδρομές, το σύνηθες φαινόμενο είναι η βαβούρα και η φασαρία που επικρατεί μέσα στο λεωφορείο. Όμως το 19ο  Δημ. Σχολείο απέδειξε πως δεν είναι κάτι από τα συνηθισμένα. Τα παιδιά από την στιγμή που επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο παρέμειναν σοβαρά και ήρεμα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι μαθητές έδειξαν τον απαιτούμενο σεβασμό στον διευθυντή, ο οποίος είναι υπόδειγμα λειτουργού.

Επιπλέον οφείλω να εξάρω αυτόν τον δημόσιο λειτουργό για την στάση, την συμπεριφορά, και τις γνώσεις που προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά μας, στις νέες γενιές. Ως δάσκαλος προσπάθησε να ενημερώσει τα παιδιά για τον τόπο που θα επισκέπτονταν. Θέλω να εκφράσω δημόσια τα συγχαρητήριά μου στον άνθρωπο αυτόν, γιατί με εξέπληξε ευχάριστα με την σημαντική δουλειά που κάνει μέσα από την παιδεία που προσφέρει στους νέους μας.
Σε μια εποχή που να πιστεύεις στον Χριστιανισμό και να αγαπάς την πατρίδα σου, θεωρείται ξεθωριασμένο και παρωχημένο ο διευθυντής του 19ο Δημοτικού, προσπαθεί να κρατήσει τις εθνικές και θρησκευτικές μας αξίες. Μοναδική φορά στην καριέρα μου, ως οδηγός άκουσα το σχολείο που συνόδευα να κάνει την προσευχή πριν την μετακίνησή μας, όπως και να ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο στον τόπο Θυσίας.
Τέλος πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στα ίδια τα παιδιά, που έδειξαν υποδειγματική συμπεριφορά και παρέδωσαν ένα λεωφορείο ίσως και ποιο καθαρό από ό,τι ήταν.

Οδηγός των ΚΤΕΛ Αχαΐας. 

16 σχόλια:

Αναστάσιος είπε...

Αγαπητέ μου εγκάρδιε φίλε Γιώργο.
Σου αξίζουν πολλοί έπαινοι για όσα προσφέρεις ως Χριστιανός και Πνευματικός άνθρωπος στην κοινωνία και την εκπαίδευση. Το μόνο που θα καταθέσω εδώ τώρα, είναι, πως είσαι άνθρωπος της πραγματικής θυσιαστικής αγάπης, με έργα και όχι λόγια.
Τα εγκώμια δεν σου αρέσουν. Σταματώ.
Σε ευχαριστώ διότι πολλές φορές μου συμπαραστάθηκες ουσιαστικά στις δυσκολίες μου όχι ως απλός φίλος αλλά ως ισάδελφος.
Αναστάσιος Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Είναι άριστος διευθυντής και έχει και άριστους συναδέλφους. Είναι τιμή για το σχολείο που έχει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό προσωπικό. Κάνουν υπέροχη εργασία.

Ανώνυμος είπε...

Μαρκάκης = Ευγένεια

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κ. Μαρκάκη. Σας αξίζει αυτό την ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Έχει χαρίσματα και με ότι δουλειά καταπιάνεται την κάνει με ευσυνειδησία. Ως παιδαγωγός είναι πρότυπο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε ογηγε αυτο κανουν οι καλοι χριστιανοι-

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια και στον κ. Οδηγό ο οποίος μπόρεσε να διακρίνει την διαφορά και να την κάνει γνωστή στην κοινωνία της Πάτρας.
Συγχαρητήρια και στον από ετών καταξιωμένο διευθυντή του σχολικού συγκροτήματος της Αγίας Βαρβάρας. Ο οποίος προσπαθεί με τους συνεργάτες του δασκάλους να κάνει το σχολείο αγαπητό στα παιδιά.
Ν.Θ.

Ανώνυμος είπε...

Να που και οι εφημερίδες δημοσιεύουν και κάτι καλό.
Μπράβο στο 19 Δ. Σ.

Ανώνυμος είπε...

Δάσκαλε δεν σας ξεχνώ. Είσθε καταπληκτικός. Με είχατε μαθητή στην Γερμανία. Κάποιος γνωστός μου έστειλε μήνυμα και είδα και αυτό και άλλα.
Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Ευχάριστο νέο αυτό. Συνήθως οι οδηγοί και οι δάσκαλοι αγανακτούν με τις εκδρομές αυτές. Ας γίνει παράδειγμα το σχολείο αυτό για όσα έχουν προβλήματα.

Ανώνυμος είπε...

Στην κατήφεια των ημερών ας υπάρχει η αισιόδοξη νότα της ευγνώμονης αναφοράς στην θυσιαστική προσφορά που ενώνει τις πολλές μικρές φλόγες ώστε να πνίξουν το σκοτάδι που μας κύκλωσε. Αν και οι έπαινοι αντίκεινται στο ύφος και τη βιωτή του πρωταγωνιστή επαυξάνω στην μυριοστή για να αποδειχτεί ότι έχει πολλούς συνοδοιπόρους. Εγγύς ο θερισμός!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι, χθες επέστρεψα αγανακτισμένη από τη γιορτή λήξης της κόρης μου,το περιεχόμενο της οποίας ήταν ακατάλληλο για παιδιά δημοτικού, και όχι μόνο! Διάβασα την ευχαριστήρια επιστολή του οδηγού των ΚΤΕΛ και ζήλεψα πραγματικά! Μακάρι να μπορούσε και η κόρη μου να φοιτήσει σε ένα τέτοιο σχολείο. Η κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα δημόσια σχολεία είναι απαράδεκτη. Μεγάλη ευθύνη γι' αυτό έχουν οι διευθυντές. Τέτοιου είδους αναρτήσεις δίνουν μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδα σε μικρούς και μεγάλους! Γνωρίζουμε ότι ο κ.Μαρκάκης δεν επιθυμεί την προβολή. Ας κλείσει τα αφτιά του στους επαίνους. Εμείς οι υπόλοιποι ας παραδειγματιστούμε και ας ευχηθούμε να φωτίζει ο Θεός τους εκπαιδευτικούς , στους οποίους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και οι καλοί διευθυντές και οι δάσκαλοι. Θα πρέπει να επανέλθει η αξιολόγηση για να πεταχτούν όσοι δεν κάνουν καλά την εργασία τους. Να φύγει η σκαρταδούρα από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και των δημοσίων υπηρεσιών.

Ανώνυμος είπε...

Τα παιδιά μου δεν πάνε σχολείο μεγάλωσαν. Όμως τέτοιο σχολείο πρέπει να βραβευθεί. Δίνω πίστη στον οδηγό. Τα παιδιά μου πηγαίναν εκδρομή και τίποτα δεν αποκόμιζαν εκτός από παιχνίδι και τσακωμούς. Τα ρώταγα τι σας είπαν εκεί που πήγατε … τίποτα…
Εδώ διάβασα όχι μόνο ότι ήταν ήσυχα στο λεωφορείο, όχι ότι είχαν τρόπους αλλά ότι και στο τόπο θυσίας ψάλανε τον Εθνικό Ύμνο.
Αν ήμουνα στην Πάτρα θα πήγαινα να συγχαρώ την εκπαιδευτική αυτή κοινότητα και τον καλό της Διευθυντή.
Πρωτόγνωρα αυτά για σήμερα.
Τέτοια σχολεία θέλει ο κάθε γονιός.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν σήμερα τέτοια σχολεία;
Αν έχουν καλλιεργημένους εκπαιδευτικούς που πιστεύουν στην ιερή τους αποστολή τότε υπάρχουν.
Όταν στα παιδιά σμιλεύεις με υπομονή την μάθηση και την αρετή πολλά θα καταφέρεις.
Τέτοια σχολεία έχει ανάγκη η Πατρίδα μας. Να βγάζει παιδιά με χαρακτήρα. Παιδιά που θα έχουν την βάση να προχωρήσουν σε ανώτερες εκπαιδευτικές κλίμακες και να βοηθήσουν στο τέλος τον τόπο.
Υποκλίνομαι σε αυτό το παιδαγωγικό προσωπικό και συγχαίρω τον διευθυντή.
Νικόλαος Χριστόπουλος
Δικηγόρος, Αθήνα.

Ανώνυμος είπε...

Για δημόσιο σχολείο είναι κάτι το εξαιρετικά υπέροχο να υπάρχει μια τέτοια διαγωγή από τα παιδία. Αλλά και φροντίδα από τους δασκάλους. Να έχουν καλό καλοκαίρι όλοι τους.