Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Οργή Κακλαμάνη για τα σχόλια κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας

Οργισμένος δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στον Realfm 97,8 ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, «με το επαίσχυντο δημοσίευμα κάποιων σάιτ, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δίπλα στον Σαντάμ Χουσεΐν, γονατιστοί και οι δύο».
Συγκεκριμένα, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε: «Έχω οργιστεί με το επαίσχυντο δημοσίευμα κάποιων σάιτ, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δίπλα στον Σαντάμ Χουσεΐν, γονατιστοί και οι δύο. Θέλω λοιπόν να υπενθυμίσω στους ακροατές και ακροάτριες, ότι δεν επέλεξε τυχαίως η Πανορθόδοξη Σύνοδος στην έναρξή της, την ημέρα της Πεντηκοστής. Η ημέρα της Πεντηκοστής, για αυτούς τους εκσυγχρονιστές, τινές των οποίων θέλουν να έρθουν και στη ΝΔ για να μας σώσουν, υπενθυμίζω ότι λέγεται, ότι είναι, ημέρα των γονυκλισιών. Μικρά παιδιά όταν ήμαστε και πηγαίναμε στην εκκλησία, το κάναμε και εμείς. Κατά την άποψή τους λοιπόν, τη στιγμή που γονάτισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ήταν στα γόνατα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη μέχρι τον τελευταίο συμμετέχοντα σε αυτή την Πανορθόδοξη Σύνοδο, μετά από περίπου 1.000 χρόνια.
Κατά την άποψή τους λοιπόν, ο αρχηγός του κράτους έπρεπε να είναι όρθιος, γράφοντας στα παλιά των υποδημάτων του, τις παραδόσεις και τα δόγματα της Ορθοδοξίας. Είναι ντροπή τους. Και εν πάση περιπτώσει δεν μας κάνουν τέτοιου είδους εκσυγχρονιστές στη ΝΔ».

Πηγή: enikos.gr

13 σχόλια:

Αναστάσιος είπε...

Επιτέλους και ένας Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας που συμπεριφέρεται ως Ορθόδοξος Χριστιανός. Άξιος!
Συγχαίρω και τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη για τις δηλώσεις του.
Τέλος επισημαίνω, ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος γονάτισε χωρίς να χρησιμοποιήσει μαξιλάρι, το οποίο του είχε προσφερθεί.
Τέτοιο Πρόεδρο θέλει ο Ελληνικός Λαός!
Αναστάσιος Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Καλο ειναι να μην προτρεχουμε. Το τι προεδρο θελει ο ελληνικος λαος θα το κρινει ο λαος.
Ειναι πολυ απλοικο να κρινεται η αξια ενος προεδρου απο το αν γονατισε τη συγκεκριμενη στιγμη. Ειναι παρα πολλα τα σημεια που δοκιμαζουν την αξια ενος προεδρου.

Πολλες φορες ενθουσιαστηκαμε με αντιστοιχες στιγμες ( αλλων προσωπων ) και μετα απογοητευτηκαμε.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 21 Ιουνίου 2016 - 4:58 μ.μ.

Είναι η ανώνυμη άποψή σας.
Εγώ ενυπόγραφα δημοσιοποίησα την δική μου άποψη.
Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων, των οποίων έχει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος δείχνει σεβασμό στην Αγία μας Εκκλησία, και σεβασμό στο Σύνταγμα, ως συνταγματολόγος Καθηγητής επί πολλών ετών.
Τέλος μου γράφεις: «Ειναι παρα πολλα τα σημεια που δοκιμαζουν την αξια ενος προεδρου.» διάβασε το Σύνταγμα της Ελλάδος, όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27 Μαΐου 2008 της Η’ Αναθεωρητικής Bουλής των Ελλήνων, (TMHMA B΄ - Πρόεδρος της Δημοκρατίας Από το Άρθρο 30 έως και το Άρθρο 50).

Ανώνυμος είπε...

Και εσας ειναι η επωνυμη αποψη σας.

Τι σημασια εχει αν δεν γραφω το ονομα μου ; Αλλαζει κατι ; Τα επιχειρηματα πρεπει να κοιτατε και οχι να συγκρινεται το αν εσεις γραφετε επωνυμα και ο αλλος οχι.

Εσεις που διαβασατε τα αρθρα εξηγειστε μας τι θελετε να πειτε.

Νομιζω ως χριστιανοι δεν πρεπει να επηρεαζομαστε απο ενα μικρο δειγμα πραξεων ενος προσωπου (μιλω γενικα) αλλα απο τη συνολικη του εικονα και μαλιστα σε στιγμες δυσκολες .

Οπως ειπατε οτι προτρεχει ο πατερας Θεοδωρος Ζησης, μηπως τωρα προτρεχεται και εσεις και εξ ονοματος του λαου λετε οτι τετοιο προεδρο θελει ο λαος ; Υπαρχει καποιος που ειναι γνησιος εκφραστης της θελησης του λαου ;

Αναστάσιος είπε...

Προς: 21 Ιουνίου 2016 - 5:50 μ.μ.

Με 233 ψήφους, η Ολομέλεια της Βουλής εξέλεξε τον Προκόπη Παυλόπουλο έβδομο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ο Λαός μίλησε.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.
Η άποψή σας καταγράφηκε έστω και ανώνυμα.

Ανώνυμος είπε...

«Εμείς πάλι, οι απλοί ορθόδοξοι χριστιανοί, νιώθουμε παρηγοριά με τη φωτογραφία αυτή. Συγχαίρουμε και στηρίζουμε τον Πρόεδρο και τον εμπιστευόμαστε, νομίζω, περισσότερο τώρα που είδαμε ότι έχει (τον ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ για μας) σεβασμό στην πνευματική παράδοση του τόπου μας και του λαού μας.
Μόνο που νιώθουμε μέσα μας ότι δεν αρκεί. Πρέπει και να βρει το θάρρος να αντισταθεί στις αποφάσεις που καταστρέφουν τον τόπο και το λαό μας. Μακάρι ο Θεός της Αγάπης να του δώσει αυτό το θάρρος. Από ανθρώπινες πηγές δεν ελπίζουμε να το αντλήσει, αλλά από την πηγή απ' όπου το άντλησαν και το αντλούν όλοι οι άγιοι μάρτυρες.»
Από το μπλοκ ‘νεκρός για τον κόσμο’ και το αφιερώνω στον αμφισβητία που δεν γνωρίζω αν είναι χριστιανός ή καμουφλαρισμένος προοδευτικός.
Γιώργος Νικολακόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Πάντα το έλεγα η ευσέβεια εσάς τους χριστιανούς σας βαράει στο κεφάλι. Α! ρε μια Παπαρήγα που σας χρειαζόταν!

Ανώνυμος είπε...

Και η Παπαρήγα ευσεβής είναι !
Στη Βουλή, μίλησε κατά του Συμφώνου Συμβίωσης των ομοφυλοφίλων, και υποστήριξε ότι " η οικογένεια είναι αυτή που ανανεώνει την κοινωνία" !

Ανώνυμος είπε...

Τάσο βλέπω ότι είσαι πολύ με τον Βαρθολομαίο. Για πες μου σε παρακαλώ ένα σχόλιο που έκανε ο Πατριάρχης για τους μουσουλμάνους που διαβασανε το κοράνι μέσα στην ΑγιαΣοφια. Πέρα βρέχει.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 22 Ιουνίου 2016 - 10:51 π.μ.

Πολλές οι δηλώσεις σου αναφέρω μία:
«Εάν πρόκειται να λειτουργήσει ως χώρος λατρείας, θα πρέπει να ανοίξει ως χριστιανικός ναός» δηλώνει ο κ. Βαρθολομαίος,
(http://www.pontos-news.gr/article/9446/vartholomaios-i-moyseio-i-naos-i-agia-sofia)

Βέβαια για εσένα και τους όμοιούς σου «πέρα βρέχει».
«Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί .. ὁδηγοὶ τυφλοί, οἱ διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες!»

Ανώνυμος είπε...

Τ άσο αυτο λέω και εγώ. Συμφωνώ με τα λογια σσου. Ολα αυτά δεν τα να τα κανει και να τα λεει με παθος. Κάμει οτι του πουνε .

Αναστάσιος είπε...

Προς: 22 Ιουνίου 2016 - 1:42 μ.μ.

Για σένα φίλε «πέρα βρέχει». Σε παρακαλώ κούνα λίγο το κεφάλι σου. Άλλα λες εσύ άλλα απάντησα εγώ.
Η ζέστη σε πείραξε; Η το έχεις γενικά το πρόβλημα.
Καλό μεσημέρι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω κανένα προβλήματα ούτε η ζέστη με πείραξε. Σε γενικές γραμμές και το ξέρεις πολλυ καλλά. Ότι η σύνοδος δεν έπρεπε να γίνει. Τι να πούνε αυτά τα γνωστό. Τέλος παντων να τελειώσουν όλα και στο τέλος η ενότητα των δύο εκκλησιών. Ξέρεις πολλυ καλλά.