Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Η κ. Μαρούλα (Μαρία) Κουσαρίδα θα καρεί Μοναχή


Η αγαπητή και σεβαστή κ. Μαρούλα (Μαρία) Κουσαρίδα, από την Σταμνά Μεσσολογίου, θα λάβει την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος το απόγευμα κατά την διάρκεια του Εσπερινού, δια χειρών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά την Μοναχική Κουρά, εις την Μονή της μετάνοιάς της, την Ιερά Μονή Κατερινούς (Γεννήσεως της Θεοτόκου), που βρίσκεται κοντά στο χωριό Γαβαλού στα νότια της λίμνης Τριχωνίδας.

Η Μαρούλα Κουσαρίδα αφιέρωσε την ζωή της στην υπηρεσία της νεότητας. Υπήρξε επί σειρά ετών η «μητέρα» πολλών φοιτητών που πέρασαν από το Φοιτητικό Οικοτροφείο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών. Όλο το εικοσιτετράωρο φρόντιζε να διακονεί  και συμπαραστέκεται ποικιλοτρόπως  στους νέους. Τα δέκα οκτώ  χρόνια, που υπήρξα Διευθυντής του Οικοτροφείου, μου συμπαραστάθηκε ως πραγματική μητέρα. Την ευχαριστώ για την αγάπη που μου πρόσφερε απλόχερα.

Τον λίγο ελεύθερο χρόνο της, το περνούσε προσευχόμενη στο «ταμιείον» της. Διάβαζε τον όρθρο, τον εσπερινό, το απόδειπνο καθημερινά. Έψελνε την Παράκληση στην Κυρία Θεοτόκο. Και φρόντιζε να φτιάχνει κομποσκοίνια τα οποία πρόσφερε σε μοναστήρια, κατασκηνώσεις κλπ.
Η αγάπη της για το Χριστό την ώθησε ώστε να επιθυμήσει και να αγαπήσει την μοναχική ζωή, και στη συνέχεια να επιλέξει ως Ιερά Μονή της Μετανοίας της το Ιερό Κοινόβιο της «Κατερινούς».

Αγαπητή μου κ. Μαρούλα εύχομαι ο Κύριος για πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου να συνεχίζει να ενδυναμώνει την πνευματική σου πορεία.
Η απουσία μου, δεν μου επιτρέπει να παραβρεθώ στην Κουρά σου. Εκ του μακρόθεν θα συνενωθούν οι προσευχές μου με όσους σε γνωρίζουν και χαίρονται με την χαρά σου.
Επιστρέφοντας στα σπεύσω στην Μονή για να σε δω πλέον ως Μεγαλόσχημη Μοναχή.
Αναστάσιος Κωστόπουλος


ΥΓ. Στην ίδια ακολουθία θα γίνει και η Μοναχική  Κουρά της κ. Μαρίας Σκαβάρας δρα φιλόλογο και θεολόγο. 

3 σχόλια:

Αναστάσιος είπε...

Έγραψε προ ολίγου κάποιος ανώνυμος.
«τι υποκρισία....»

Θα επιθυμούσα να μου απαντήσεις επώνυμα, ως υπεύθυνος των λόγων σου, και όχι ως τυφλοπόντικας υπόγειων βρομερών διαδρομών.

Με την κ. Μαρούλα είχα και έχω άριστη σχέση.
Από την στιγμή που έφυγε από την Πάτρα σχεδόν καθημερινά επικοινωνούσα μαζί της.
Όταν έφευγε για προσκυνήματα από το Αγρίνιο αυτό γινόταν δια του κινητού τηλεφώνου.
Όσες φορές πήγα στο Αγρίνιο, ή ήλθε στην Πάτρα, την είδα.
Όταν μπήκε δόκιμη στο Μοναστήρι σχεδόν δύο φορές την εβδομάδα της τηλεφωνούσα για να μάθω νέα της.
Ακόμα και στα ταξίδια μου στο εξωτερικό είχα επικοινωνία.

Αν διαθέτης έστω και ίχνος αξιοπρέπειας, ας πας να την επισκεφθείς στο Μοναστήρι, και να την ρωτήσεις για εμένα.
Πρόσεχε τα λόγια του Κυρίου «Μή κρίνετε, ίνα μη κριθήτε· εν ώ γάρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε, και εν ώ μέτρω μετρείτε μετρηθήσεται υμίν. τι δε βλέπεις το κάρφος το εν τώ οφθαλμώ τού αδελφού σου, την δε εν τώ σώ οφθαλμώ δοκόν ου κατανοείς; ή πώς ερείς τώ αδελφώ σου, Άφες εκβάλω το κάρφος από τού οφθαλμού σου, και ιδού η δοκός εν τώ οφθαλμώ σού; υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ τού οφθαλμού σού, και τότε διαβλέψεις εκβαλείν το κάρφος εκ τού οφθαλμού τού αδελφού σου. « (Ματθ. 7, 1-5).

Με αγάπη
Αναστάσιος Κωστόπουλος

Αλεξανδρεύς είπε...

Αδερφέ μη σκας! Τα ποντίκια θα είναι πάντα ποντίκια! Η ανωνυμία του διαδικτύου είναι το φυσικό τους περιβάλλον!
Το Πανάγιο Πνεύμα βοήθεια!

Ανώνυμος είπε...

Αντί να πάνε σε ψυχίατρο ξεσπούν εδώ Αλεξανδρέα. Μεγάλη η προσφορά των μπλογερς σε όλη την πατρίδα μας. Το είχε πει ο Κων. Καραμανλής η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο. Χώρος εκτόνωσης πολλών ψυχοπαθών τα διάφορα θρησκευτικά ιστολόγια.