Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Μπεράτης


Εκοιμήθη εν Κυρίω
ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Μπεράτης
Ιεροκήρυκας - Συγγραφέας
πρώην Προϊστάμενος της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ»

Αιωνία του η μνήμη! 


Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 στις 12.30 μ.μ.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία του η μνήμη!

Ανώνυμος είπε...

Την ευχή σου να έχουμε παππούλη. Για πολλά χρόνια άξιος προιστάμενος.

Ανώνυμος είπε...

Ξεχωριστή μορφή με αγιότητα βίου και απλότητα. κληρικός γεμάτος αγάπη για τον άνθρωπο. γνήσιος διάδοχος του π. Ευσεβίου Ματθόπουλου.

Ανώνυμος είπε...

Άγιος Γέροντας με πατρική καρδιά και πολλή αγάπη!!!
Την ευχή του να΄χουμε!

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο και ανεπανάληπτο πνευματικό κεφάλαιο. Είχε πάνω από όλα διάκριση και ΑΓΑΠΗ. Αυτά τα δύο χαρίσματα τον έκαναν να ξεχωρίζει. Αιωνία η μνήμη του σεβάσμιου πατρός.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟΣ, ΓΛΥΚΥΤΑΤΟΣ, ΠΑΝΤΟΤΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΓΑΠΗ Π.ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΩΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ "ΣΩΤΗΡ" ΤΟΤΕ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ Κ ΑΓΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΜΑΣ "ΧΡΕΩΝΟΥΝ" Κ ΜΑΣ "ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ" ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ Κ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ. ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ ΑΓΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

Η κοίμηση του πατρός Θεοδώρου είναι μια απώλεια δια την αδελφότητα του Σωτήρα αλλά και δια την Χριστιανική Κίνηση. Η παλαιά φρουρά των εργατών του Ευαγγελίου όλο και λιγοστεύει. Ας μιμηθούν την αγάπη του δια την ιεραποστολή και τον άνθρωπο οι νεότεροι κληρικοί της αδελφότητας. Ο π. Θεόδωρος συνέδεσε το όνομά του με πολλές χειροτονίες μελών της αδελφότητος. Έδωσε ζωή στην Κίνηση καθ΄ όλο το διάστημα όπου υπήρξε ηγούμενος της σεβαστής αδελφότητος. Τώρα πλέον ας μεσιτεύει εκ του επουρανίου Θυσιαστηρίου δια όλους όσοι τον αγαπήσαμε αλλά και δια πάσα την Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Ο Π.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΣ ΝΟΥΘΕΤΗΣΕ ΣΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΠΕΙΡΗ ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ !ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ!ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΙΠΟΝΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΜΟΥ!ΑΓΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ!ΣΕΒΑΣΤΕ ΜΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕ ΠΑΤΕΡΑ! ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΝΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΟΥ ΑΓΙΕ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ, ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΟΥς ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΠΩΝ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕ ΠΑΤΕΡ , ΣΕΒΑΣΤΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ!!!ΑΝΘΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗ

Ανώνυμος είπε...

Όταν είχαμε πάει στον Άγιο γέροντα Παϊσιο, μας ρώτησε ποιοι από εμάς εξομολογούμαστε στο π. Θεόδωρο Μπεράτη. Οι πέντε από τους εφτά καταφεύγαμε πράγματι στο άγιο πετραχήλι του. "Αυτός είναι πολύ καλός" μας είπε ο Άγιος για τον μακαριστό πατέρα Θεόδωρο. Αιωνία του η μνήμη. Ήταν για μας τους φοιτητές στην Αθήνα, πραγματικός πατέρας και μας βοήθησε όσο κανείς άλλος στα δύσκολα εκείνα χρόνια. Καλό παράδεισο παππούλη. Από τα ουράνια σκηνώματα πρέσβευε για μας τα πνευματικά σου παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ ΕΞ ΗΣ ΕΛΗΦΘΗ, ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΝ!!!ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ,ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Άγιε Γέροντα,

Με αξίωσε ο Θεός να έχω την ευλογία να σας έχω πνευματικό πατέρα.
Η αγαπη σας με αναστησε πνευματικα. Μου ανοιξε ορίζοντες φωτεινούς στη ζωή μου. Μου έλυνε ολα τα προβληματα, χάρη στην αγία διάκριση και την πυρινη προσευχή σας. Πολλές φορές στο εξομολογητήρι έλαμπε το πρόσωπο σας γιατί βιωνατε την αδιαλειπτη προσευχη και πασχατε απο αγαπη για ολους μας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτε την πατρικη σας εγνοια και για την πιο μικρη λεπτομερεια της ζωης μας. Οι συμβουλές σας ηχούν ακόμη στα αυτιά μας και μας καλούν να υψωθούμε απο τα γήινα στα ουράνια. Μα πάνω απο όλα βλέπαμε και θα βλέπουμε σε όλη μας τη ζωή να μας συνοδεύει το φως της αγίας ζωής σας.

Ναι, πιστεύουμε ότι ο Θεός στον ουρανό θα σας κατατάξει ανάμεσα στους αγίους του αιώνα μας. Γι' αυτό και ζητούμε τις πρεσβείες σας, άγιε πατέρα μας.

Σας ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα μας δώσατε και θα μας δίνετε!