Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Τιμήθηκε η Εθνική Αντίσταση στα Περιβόλια Ολυμπίας

  Πάντα επίκαιρα τα μηνύματα για τα Εθνικά Ιδανικά

Τιμήθηκε η Εθνική Αντίσταση στα Περιβόλια Ολυμπίας

Με σεμνότητα και με την συμμετοχή δεκάδων πολιτών από Ηλεία, Αρκαδία και Μεσσηνία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 14 Αυγούστου 2016  στα Περιβόλια Ολυμπίας η εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση. Με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Αγωνιστών και απογόνων της Εθνικής Αντιστασιακής Ομάδας «Ελληνικός Στρατός» Τριφυλίας και Ολυμπίας τελέστηκε και η τελετή μνήμης για τους πεσόντες και θανόντες αγωνιστές της Εθνικής Αντιστάσεως.
Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για όλους τους τοπικούς Ήρωες του χωριού στο Ηρώο του ΤΔ Αρχαίας Φιγαλείας, όπου βρίσκεται και η προτομή του Λοχαγού Γεωργίου Θεοχαρόπουλου. Ακολούθως, στο Ηρώο της μάχης των Περιβολίων έλαβε χώρα η επιμνημόσυνη δέηση για τους αγωνιστές του «Ελληνικού Στρατού» Τριφυλίας και Ολυμπίας από τον εφημέριο της περιοχής, τον πατέρα Κωνσταντίνο Τασσόπουλο, ενώ ακολούθως μικρή αναφορά στην σημασία της τελετής μνήμης έκανε ο καθηγητής φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας. Η σημασία ενός αγώνα για την Πίστη και την Πατρίδα, ιδανικά που ενέπνευσαν τους Έλληνες που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία του Έθνους στα δύσκολα εκείνα χρόνια, έχει πάντα επικαιρότητα και σήμερα, μία νέα δύσκολη εποχή, μία εποχή διωγμού της Ελληνικής ταυτότητας, τόνισε ο κ. Κουρκούτας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον κ. Γ. Κοκκίνη εκ μέρους των αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως των φιγαλικών χωριών, από τον κ. Ευάγγελο Γιαννικόπουλο εκ μέρους της Πανελλήνιας Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων, Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας και από τον κ. Νικόλαο Κρεμμύδα εκ μέρους των Πατριωτικών Σωματείων Ομογενών της Γερμανίας και της Λαϊκής Πατριωτικής Ενώσεως. Για την σημασία να συνεχίζεται από όλους η τιμή προς τους ήρωες της περιόδου 1940-1949 μίλησε ο Συγγραφέας και Δημοσιογράφος  ε.α. κ. Ευάγγελος Γιαννικόπουλος, ενώ απόσπασμα από ιστορική πηγή της εποχής της Κατοχής παρουσίασε σε δική του παρέμβαση ο Αξιωματικός ε.α. κ. Φώτιος Μπέλλος, που ανέφερε την άγνωστη προσφορά και θυσία μαχητών της Κατοχής, όπως οι αξιωματικοί Γ. Βασιλόπουλος, Γ. Θεοχαρόπουλος, Γ. Καραχάλιος και άλλοι,  που τιμώνται στην εκδήλωση αυτή.
Η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ προσφέρθηκε μικρή δεξίωση με τοπικά προϊόντα από την κ. Κωνσταντίνα Μασούρα από τα Πλατάνια Μεσσηνίας, η οποία μετέφερε χαιρετισμό στην εκδήλωση του Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Δημητρίου Κουκούτση. Μεταξύ των άλλων παρέστησαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος, ο Υποπτέραρχος ε.α. κ. Σωτήριος Γαραντζιώτης, ο Ταξίαρχος ε.α. κ. Κων. Παναγόπουλος, ο καθηγητής κ. Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος, ο εκπρόσωπος των αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως περιοχής Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο κ. Γεώργιος Φάσσαρης κ.ά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: