Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ιωάννα Κυριακοπούλου – Στανίτσα: Μια Πατρινή νέα μητέρα - πρότυπο ετοιμάζεται να υποδεχθεί το πέμπτο της παιδί!!!

 Νηπιαγωγός και μητέρα ήδη 4 παιδιών, η Ιωάννα Κυριακοπούλου – Στανίτσα, περιμένει τον ερχομό του πέμπτου της παιδιού νοιώθοντας ευλογημένη, καθώς με τον σύζυγό της καθηγητή και πρώην αντιδή­μαρχο, Χαράλαμπο Στανίτσα, έχουν δημιουργήσει μια από τις – σπάνιες πια – πολυμελείς ευτυχισμένες οικογένειες. Στην καθημερινότητά της περιβάλλεται και ορίζεται από τα παιδιά, στα οποία έχει αφοσιωθεί, βρίσκοντας ωστόσο χρόνο και για μικρές προσωπικές στιγμές.
Εργάζεται στο 1ο Νηπιαγωγείο Οβρυάς και μαζί με τον σύζυγό της και τα παιδιά τους: Άγγελο (11 ετών), Αντώνη (9 ετών), Παρασκευή (8 ετών), Μαρίζα (6 ετών) ετοιμάζονται να υποδεχθούν το νέο μέλος της οικογένειάς τους. Μίλησε στο The Best Kid's Diary για την οικογένεια - πρότυπο που έχει δημιουργήσει με το σύζυγό της

ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΤΣΙΧΛΑ
Προέρχεστε από πολύτεχνη οικο­γένεια;
Και εγώ και ο σύζυγος μου προερχό­μαστε από πολυμελείς οικογένειες - 4 και 6 παιδιά αντίστοιχα.
Θέλατε πάντα να αποκτήσετε πολ­λά παιδιά;
Ήταν σχεδόν αυτονόητο για εμάς να δημιουργήσουμε οικογένεια με πολ­λά παιδιά. Ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώσαμε και οι δυο μας, οι οικο­γενειακές μας εμπειρίες, οι πολύ ευ­τυχισμένες στιγμές που ζήσαμε μάς ενθάρρυναν να προχωρήσουμε σε αντίστοιχες επιλογές.





Πώς είναι η καθημερινότητά σας;
Η καθημερινότητά μας είναι πάντα γεμάτη: σχολείο, διαβάσματα, εξω­σχολικές δραστηριότητες, παιχνίδι, διασκέδαση αλλά και άγχος, αγωνία, προβληματισμοί, στενοχώρια, ένταση, κάποιες φορές, χαρά, γέλιο, ευχαρί­στηση, ό,τι δηλαδή συμβαίνει σε όλες τις φυσιολογικές οικογένειες, είτε ολι­γομελείς είτε πολυμελείς. Το μόνο που κάπως διαφέρει είναι ενδεχομένως η ποσότητα.

Πώς καταφέρνετε να ανταποκρι­θείτε στους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, σαν πολύτε­κνη μητέρα;
Πάνω απ’ όλα είναι η συνειδητοποίη­ση ότι το να μεγαλώνεις παιδιά είναι ύψιστη ευθύνη και άρα θα χρειαστούν οπωσδήποτε κάποιες μικρές ή μεγάλες θυσίες, οι οποίες όμως μας ανταποδί­δουν πληρότητα και ικανοποίηση κα­θώς τα βλέπουμε να μεγαλώνουν και να γίνονται υπεύθυνα και χρήσιμα.
Υπάρχει ελεύθερος χρόνος για μια μητέρα; Αν ναι, πώς τον αξι­οποιείτε;
Νομίζω ότι το παν είναι ο σωστός προγραμματισμός και η διαχείριση του χρόνου. Ο επιμερισμός των υποχρε­ώσεων είναι αναγκαίος και όλοι στο σπίτι, μικροί και μεγάλοι, στο βαθμό που τους αναλογεί, βοηθούν. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρχει ελεύθερος χρόνος για όλους μας. Μια νυχτερινή έξοδος με τον άνδρα μου για φαγη­τό ή κινηματογράφο, ένας καφές με φίλες, η άσκηση στο γυμναστήριο, η συμμετοχή στην χορωδία Νηπιαγω­γών και στις συντροφιές της Χριστια­νικής Εστίας είναι δραστηριότητες που με ανανεώνουν και με ξεκουράζουν.
Θα θέλατε να αποκτήσετε κι άλλα παιδιά;
Ήδη βρίσκομαι στον 7ο μήνα κύησης του πέμπτου μας παιδιού και γι´ αυτό νιώθω πολύ μεγάλη ευλογία. Στην ερώτηση αυτή - που πολύ συχνά μου κάνουν και άλλοι - η απάντηση είναι μια φράση που την έλεγαν οι παλιοί αλλά την έχουν ξεχάσει οι νεότεροι: «Αυτά είναι του Θεού».
Πόσο βοηθάει η πολιτεία μια πο­λύτεκνη μητέρα;
Η πολιτεία πια, στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων, δεν βοηθά καθό­λου. Οι ελάχιστες κρατικές παροχές έχουν περικοπεί και οι πολύτεκνες οικογένειες, κατά παράβαση του Συ­ντάγματος, όχι μόνο δεν ενισχύονται από την πολιτεία, αλλά ενίοτε επιβαρύ­νονται περισσότερο. Αν δεν υπήρχαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες, τα πράγ­ματα θα ήταν σαφώς δυσκολότερα. Παρά ταύτα, δεν υπήρξε ποτέ στιγμή που να μετάνιωσα για την πολύτεκνη οικογένειά μας. Το αντίθετο μάλιστα. Θα συμβούλευα και θα παρότρυνα τις νέες κοπέλες να δημιουργήσουν πολυμελείς οικογένειες!



Μίλησε στο The BestKid’s Diary που κυκλοφορεί - Φωτογραφίες Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

9 σχόλια:

Αναστάσιος είπε...

Ο Θεός να σας ευλογεί προσωπικά και ως οικογένεια. Την χάρηκα αυτή την αναφορά του The Best, και συγχαίρω για την υπέροχη συνέντευξη. Πρέπει στην σημερινή κοινωνία να υπάρχει προβολή της καλής μητέρας και της χριστιανικής οικογένειας.
Καλό αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

"Παρά ταύτα, δεν υπήρξε ποτέ στιγμή που να μετάνιωσα για την πολύτεκνη οικογένειά μας. Το αντίθετο μάλιστα. Θα συμβούλευα και θα παρότρυνα τις νέες κοπέλες να δημιουργήσουν πολυμελείς οικογένειες!"

Αυτά και μόνο τα λόγια της με κάνουν να πω ότι η γυναίκα αυτή είναι αστέρι φωτεινό για πολλές μίζερες γυναίκες –σαν και μένα- που δεν έκανα πολλά παιδιά για να ζήσω εγώ καλύτερα. Τώρα το χιλιομετάνιωσα, αλλά είναι αργά.

Ανώνυμος είπε...

ναι ναι... να μενει και στην επικαιρότητα και το όνομα... θα χρειαστεί... μπορεί

Ανώνυμος είπε...

Άξιος ο κ.Χαράλαμπος με την κ.Ιωάννα.
Αποτελούν πρότυπο για όλους μας.
Πρότυπο χριστιανικής οικογένειας και εργαζόμενης βεβαίως!
Καλή δύναμη.

Ανώνυμος είπε...

Απορώ που προβάλουν μια πολύτεκνη και χριστιανική οικογένεια σε διαδικτυακό ειδησεογραφικό τόπο. Μας έχουν συνηθίσει με σαπουνόπερες συνεντεύξεων καλλιτεχνών που δεν έχουν να πουν κάτι και με διαζύγια και ελεύθερες σχέσεις.
Αυτή η συνέντευξη έχει ουσία και περιεχόμενο. Να είναι καλά η πανέμορφη αυτή πολύτεκνη μητέρα. Όπως και όλες οι χριστιανές πολύτεκνες μητέρες.

Ανώνυμος είπε...

Μια όμορφη οικογένεια στην κυριολεξία.

Ανώνυμος είπε...

δεν ειναι και η μοναδικη μην το παρακανουμε υπαρχουν και αλλες πολυτεκνες οικογενειες με μητερες εργαζομενες

Χαράλαμπος Γερ.Στανίτσας είπε...

Αγαπητέ κ.Κωστοπουλε,
Σας ευχαριστούμε πολυ για τα καλα σας λόγια καθώς και ολους τους αγαπητούς σχολιαστές .
Καλη δύναμη ευχόμαστε σε ολους σας !
Και καλη σχολική χρονια σε γονείς και μαθητές !

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην ξαδέλφη μας και τον ξαδελφό μας!

Μας κάνουν υπερήφανους, τους χαιρόμαστε και τους καμαρώνουμε! Να είναι πάντοτε υγιείς και να έχουν όλα τα καλά του Θεού!

Αν.Παν.