Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

69 χρόνια μετά την μάχη, Εκδήλωση Μνήμης στην Χαβαρόβρυση την Κυριακή

Εκδήλωση Μνήμης για τους νεκρούς άνδρες των Ενόπλων δυνάμεων ασφαλείας στην ενέδρα Κομμουνιστών ανταρτών  στην Χαβαρόβρυση Ηλείας στις 22 Οκτωβρίου 1947, θα τελεστεί την ερχόμενη Κυριακή για 16η συνεχή χρονιά από συγγενείς και φίλους των πεσόντων.
Το Θρησκευτικό Μνημόσυνο θα τελεστεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στις 11.00 π.μ. στην θέση Χαβαρόβρυση του Χαβαρίου του Δήμου Ήλιδας (επί της Επαρχιακής Οδού Αμαλιάδος – Σιμόπουλου), όπου βρίσκεται το Ηρώο και το εικονοστάσι για τους 33 άνδρες  του Αποσπάσματος του Ανθυπολοχαγού Ελευθερίου Παπανικολόπουλου .

Το Μνημόσυνο τελείται κάθε χρόνο, την προτελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, και παρευρίσκονται συγγενείς των πεσόντων τόσο από την Ηλεία όσο και από την Αττική, την Αχαΐα και την Αιγιάλεια, από όπου κατάγονταν πολλοί από τους οπλίτες του Αποσπάσματος του Ανθυπολοχαγού Ελευθερίου Παπανικολόπουλου. Το γεγονός τότε, το ταραγμένο 1947, αποτελούσε μία από τις πιο αιματηρές και τραγικές σελίδες της μεταπολεμικής Ηλείας και καταγράφηκε στον τότε Τύπο και την μνήμη δεκάδων Ηλείων πολιτών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΧΑΒΑΡΟΒΡΥΣΗΣ
11.00 Προσέλευση στο μνημείο         
11.05 Τέλεση επιμνημοσύνου δεήσεως
11.15 Κατάθεση στεφάνων από τις οικογένειες και τους φίλους
11.20 Σύντομη αναφορά στο χρονικό των γεγονότων

11.30 Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ηρώων Εθνικός Ύμνος -Λήξη τελετής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: