Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Νέος Μητροπολίτης Άρτης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος


Νέος Μητροπολίτης Άρτης ανεδείχθη υπό της Σεπτής Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος.

Είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών (1985), Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών (1991) και της Θεολογικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου (1996).


 Εκάρη Μοναχός στις 28 Ιουλίου 1991, εχειροτονήθη Διάκονος στις 18 Αυγούστου του ιδίου έτους και Πρεσβύτερος στις 13 Οκτωβρίου 1996, υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Ιακώβου.  
Στις 14 Οκτωβρίου 2009, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά την εισήγηση του τότε Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου, τον εξέλεξε Βοηθό Επίσκοπό της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ Διαλαμψάσης Επισκοπής Επιδαύρου.  
Η χειροτονία του σε Επίσκοπο τελέστηκε στις 26 Οκτωβρίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου Άργους, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρίου Ιερωνύμου.     


Προσωπικά δοξάζω τον Θεό δια την εκλογή, διότι ο νέος Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, υπήρξε γνήσιο τέκνο του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Ιακώβου, και μόνον αυτό δι’ εμέ αποτελεί εγγύηση.

Άξιος!

Αναστάσιος Κωστόπουλος  






3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ζήσει και να ποιμάνει την μητρόπολή του προς δόξα Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Να που και οι ταπεινοί ψηφίζονται για μητροπολίτες. Μερικές φορές οι Ιεράρχες δρουν ως φορείς του Πνεύματος του Αγίου και όχι ως συμφεροντολόγοι για τους δικούς τους.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος