Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Έναρξη των Χειμερινών Δραστηριοτήτων της Χριστιανικής Στέγης Πατρών

Την προσεχή Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016  θα πραγματοποιηθεί, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου η έναρξη του  Πνευματικού έργου  της  Χριστιανικής Στέγης Πατρών για την φετινή χειμερινή περίοδο 2016 – 2017.
Το πρωί στο Παρεκκλήσιο  του  Αγίου Αρτεμίου της Ιεράς Μονής Γηροκομείου  προγραμματίζεται να τελεστεί Θεία Λειτουργία κατά την οποία θα λειτουργήσει ο πνευματικός υπεύθυνος της Χριστιανικής Στέγης Αρχιμ. π. Βασίλειος Μπλάνας και θα ψάλλει ο βυζαντινός χορός των νεανικών Ομάδων της Χριστιανικής Στέγης Πατρών.
Το απόγευμα, και ώρα 7:00 μ.μ., στην κεντρική αίθουσα ομιλιών της Χριστιανικής Στέγης Πατρών – Παντανάσσης 61-  θα τελεσθεί η ακολουθία του αγιασμού και θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια ομιλία από τον  Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών π.  Αρτέμιο Αργυρόπουλο.


Αναφέρουμε ότι η Χριστιανική Στέγη Πατρών λειτουργεί στην πόλη μας, πάντα κάτω από την σκέπη και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου καθώς και των αειμνήστων προκατόχων του, πολλές δεκαετίες τώρα στην πόλη των Πατρών και εκτός από το ορθόδοξο κατηχητικό της έργο που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, κατά τις εβδομαδιαίες συναντήσεις τους, έχει να επιδείξει έντονο φιλανθρωπικό αλλά και κοινωνικό χαρακτήρα. Ενδεικτικά αναφέρεται η διοργάνωση ομιλιών και ημερίδων από διακεκριμένους ομιλητές, εορταστικών εκδηλώσεων, οι επισκέψεις σε ιδρύματα και νοσοκομεία της πόλεώς μας, η διοργάνωση αιμοληψιών σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της περιοχής , καθώς και πνευματικές εκδρομές και ιεραποστολικές εξορμήσεις σε διάφορα μέρη εντός και εκτός Ελλάδος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Αρτέμιος από νεαρός προσφέρει στην Στέγη πολλά. Του αξίζει να κάνει την έναρξη.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα πρωτοπόρος στην ιεραποστολή και την προσφορά ο π. Αρτέμιος στην Στέγη και στην Ρίζα.

Ανώνυμος είπε...

Ο π ΑΡΤΕΜΙΟΣ είναι το παιδί μας. Συνεχίζει να εργάζεται αθόρυβα αλλά αποτελεσματικα στην ΣΤΈΓΗ ΜΑΣ.