Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Μια υπέροχη προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποίησε η Ενορία Αγίων Χαραλάμπους & Αντωνίου εις Κρύα Ιτεών

Μια υπέροχη προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποίησε η Ενορία μας, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016.
55 εκδρομείς με συνοδούς τον π. Ιωάννη Δημητρόπουλο και τον π. Σταύρο Καλαμπαλίκη, ξεκινήσαμε πρωί - πρωί με προορισμό την Αρκαδία. Γύρω στις 11:00 π.μ. ανεβαίνοντας τις πλαγιές του Πάρνωνα και σε υψόμετρο 920 μέτρων, βρεθήκαμε στην περιοχή του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας και κατευθυνθήκαμε στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Μαλεβής.
Εκεί με πολλή χαρά και συγκίνηση, προσκυνήσαμε ευλαβικά την Χαριτόβρυτο, θαυματουργό και μυροβλήζουσα Εικόνα Της. Στη συνέχεια με κατάνυξη ψάλλαμε την Ιερά Παράκληση της Παναγίας μας, στο νέο καθολικό της Μονής, την οποία ετέλεσε ο π. Ιωάννης.

Μετά το κέρασμα των αδελφών και παραμονή περίπου δύο ωρών στη Μονή, ακολουθώντας μια πανέμορφη διαδρομή με ειδυλλιακό τοπίο, φθάσαμε στο χωριό Βάστα Μεγαλουπόλεως. Εκεί αντικρίσαμε το Ναό της Οσίας Θεοδώρας, ο οποίος αποτελεί ένα μοναδικό θαύμα. Δεκαεπτά πελώρια δένδρα ξεπηδούν από τη στέγη του Ναού, ενώ από τα θεμέλιά του αναβλύζει τρεχούμενο νερό, χωρίς να προκαλεί ζημιές στο ναΐσκο.
Το θαύμα αυτό εξηγείται ως εξής: Λέγεται, ότι πριν το μαρτύριο και τον αποκεφαλισμό της Αγίας, η Θεοδώρα ζήτησε από τον Θεό το σώμα της να γίνει ναός, οι τρίχες της κεφαλής της να γίνουν μεγάλα δένδρα και το αίμα της ποτάμι. Και ο Κύριος πραγματοποίησε την επιθυμία της με το παράδοξο αυτό θαύμα. Διότι «ὅπου ὁ Θεὸς βούλεται νικᾶται φύσεως τάξις».
Αφού απολαύσαμε το μεσημεριανό μας φαγητό στο καταπράσινο τοπίο, κάτω από τους ήχους των τρεχούμενων νερών, πήραμε το δρόμο της επιστροφής.
Το βραδάκι επιστρέψαμε στην Πάτρα έχοντας στις αποσκευές μας ευλογία και ευχάριστες πνευματικές εμπειρίες.





2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Προσκυνηματικές εκδρομές ωφελούν πνευματικά όλους όσους συμμετέχουν. Τα ιερά προσκυνήματα επιδρούν στην ζωή μας. Έστω και για λίγο.

Ανώνυμος είπε...

Ο π Σταυρος και ο π Ιωαννης είναι για εμάς η χαρα μας. Ο σεβαστός π Σταυρος έχει τα χρόνια και την πνευματική καθοδήγηση της ενοριας μας. Αλλά και ο π Ιωαννης έχει την όρεξη για εργασία. Συνδυασμός άριστος.