Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος: "Ματαιοπονούν εκείνοι που νόμιζαν ότι μπορούσαν να διώξουν τον Χριστιανισμό από την κοιτίδα του".


 Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος:

"Ματαιοπονούν εκείνοι που νόμιζαν 
ότι μπορούσαν να διώξουν τον Χριστιανισμό 
από την κοιτίδα του".

"Δεν περνά από το λαό δημοψήφισμα εάν δεν δικαιωθούν 
οι προσφυγές μας και εάν δεν θα φύγουν οι έποικοι".

Σήμερα εκκλησιάστηκα στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο Λευκωσίας. Προέστη πολυαρχιερατικού Συλλείτουργου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Βελγίου κ. Αθηναγόρου, Βόστρων κ. Τιμοθέου, Τιργοβιστίου κ. Νήφωνος και του Επισκόπου Νεαπόλεως Πορφυρίου, οι οποίοι μετείχαν ως εκπρόσωποι των Ορθόδοξων Εκκλησιών των χωρών που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Κύπρο, για να συμμετάσχουν σε συνέδριο που διοργανώθηκε από την Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος εκφράζοντας την Εθναρχούσα Εκκλησία  με την σοφία, και την πολύχρονη εμπειρία του, είπε για το Εθνικό θέμα της Κύπρου, σχετικά με τους διαλόγους που διεξάγονται αυτή την περίοδο:  “Να μην επιμένουν (στο ψευδοκράτος) στην εκ περιτροπής προεδρία εκτός εάν μας αποδείξουν ότι σε οποιανδήποτε χώρα του κόσμου το 18% βγάζει Πρόεδρο της χώρας εκείνης. Τότε να πάμε φανερά να ψηφίσουμε τον  Ακιντζί Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας”
Εξάλλου, στην ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως “έχουμε πει και στην Κυβέρνηση και προς τους αρχηγούς των κομμάτων δεν περνά από το λαό δημοψήφισμα εάν δεν δικαιωθούν οι προσφυγές μας και εάν δεν θα φύγουν οι έποικοι”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος μίλησε για τον Χριστιανισμό τα πάθη και τις οδύνες του στην Μέση Ανατολή, και τις ευθύνες των ισχυρών της γης, και ειδικά των Βρυξελλών, Ουάσιγκτον και Μόσχας.

Τόνισε ότι: “Η Μέση Ανατολή ήταν η κοιτίδα του Χριστιανισμού. Εδώ γεννήθηκε ο Χριστιανισμός και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο και ούτε λίγο ούτε πολύ θέλουν να εξαφανίσουν τον Χριστιανισμό από την κοιτίδα του”.  Συνεχίζοντας είπε: “Εδώ δυστυχώς που οι ισχυροί της γης σίγουρα για συμφέροντα δικά τους προκάλεσαν επαναστάσεις μέσα σε διάφορες μουσουλμανικές χώρες και κινδυνεύει ο Χριστιανισμός”.
Ενώ τόνισε: "εμείς ως Εκκλησία εγείρουμε και θα συνεχίσουμε να εγείρουμε φωνή και μάλιστα θα απευθυνθούμε προς τα κέντρα λήψεως αποφάσεων, εκεί που αποφασίζουν οι ισχυροί της γης, στις Βρυξέλλες, στην Ουάσινγκτον αλλά και στη Μόσχα" … "Η Ορθοδοξία θα επιμένει να επέμβουν όλοι για να ειρηνεύσει η Μέση Ανατολή και να παραμείνει ο Χριστιανισμός στη δική του γη, εκεί που γεννήθηκε. Έχουμε υποχρέωση ως Ορθοδοξία να ενώσουμε τις φωνές μας όλοι για να επιτύχουμε το σωστό, να επιτύχουμε εκείνο που θέλει ο Θεός. Το θέλημα του Θεού πρέπει να πρυτανεύσει παντού
Εκφράζοντας τις απόψεις των συνέδρων ανέφερε: "Αυτά είδαμε αυτές τις ημέρες με τους Αδελφούς, ανταλλάξαμε απόψεις και χαράξαμε γραμμή γιατί η Εκκλησία του Χριστού είναι μια. Είμαστε όλοι ενωμένοι προς την ίδια κατεύθυνση", και σημείωσε πως “ματαιοπονούν εκείνοι που νόμιζαν ότι μπορούσαν να διώξουν τον Χριστιανισμό από την κοιτίδα του”.

 Να του δίδει του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου ο άγιος Θεός υγεία και μακροημέρευση γιατί είναι χρήσιμος και απαραίτητος τόσο στην Εκκλησία όσο και στην Πατρίδα.
Αναστάσιος Κωστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: