Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Άστραψε και βρόντηξε ο Ιερώνυμος κατά κυβέρνησης και πολιτικού κόσμου

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πολιτικό κόσμο γενικότερα εξαπέλυσε ο Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε ομιλία του στη Λιβαδειά.
Ο Αρχιεπίσκοπος άφησε σαφείς αιχμές εναντίον της κυβέρνησης και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει να υποβαθμιστεί το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, λέγοντας πως «μπορεί να πουλήσατε ή να πουλάτε τους θησαυρούς της Ελλάδας μας, να δίνουμε τα τρένα μας, να δίνουμε τα λιμάνια μας, αλλά την πατρίδα μας και την ορθοδοξία μας, δεν θα σας την παραδώσουμε».
Αναφερόμενος στην κρίση και στη συμβολή των κομμάτων είπε ότι «είναι μία δύσκολη εποχή και όλοι οι άνθρωποι μαστίζονται σε όλους τους κλάδους. Χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε, ποια οικογένειά θέλουμε, πώς θέλουμε τα παιδιά μας, πώς θέλουμε να ζήσουμε αύριο, ποιο όραμα θα έχουμε» και πρόσθεσε:
«Ήρθε η εποχή που θα πρέπει να αναρωτηθούμε. Μήπως δεν πρέπει να στηρίζουμε τα κόμματα, αλλά τα πρόσωπα;».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο προσφυγικό, καλώντας τους Έλληνες να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, των οποίων η πατρίδα βομβαρδίζεται δίχως δική τους ευθύνη.


Πηγή: in.gr 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΣ. ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ. ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΟΣ .

Ανώνυμος είπε...

Ο λόγος του Αρχιεπισκόπου "μπορεί να πουλήσατε .... δεν θα σας την παραδώσουμε" θυμίζει τον λόγο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού !
Μπράβο στον Μακαριώτατο !

Ανώνυμος είπε...

Ο Αρχιεπίσκοπος καλά τα είπε αυτή τη φορά... αλλά εδώ και 6 χρόνια που πουλιέται η Ελλάδα με άλλες 3 κυβερνήσεις και πολλές αυτοκτονίες δεν έβγαζε άχνα... Ας μην είμαστε πολλοί αφελείς...Αυτή η κυβέρνηση εκτελεί αυτά που αποφάσισαν οι άλλες... Έπρεπε και τότε να φώναζε... ή μάλλον πολύ περισσότερο τότε... Τότε ήταν ο καιρός....

Ανώνυμος είπε...

ΈΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΤΌΤΕ ΝΑ ΦΩΝΆΖΟΥΝ ΑΡΓΗΣΑΝ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΓΑΜΕ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΤΆΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ. ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΗ.