Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Κάπνισμα και στρουθοκαμηλισμός - Ιάκωβος

Κάπνισμα και στρουθοκαμηλισμός

  Ειλικρινά προβληματίζομαι από την οργανωμένη εκστρατεία που καθημερινά βομβαρδίζει επιλεκτικά μόνο τους ανθρώπους που έχουν την κακή συνήθεια  να καπνίζουν και σχεδόν καθόλου δεν αναφέρεται στις βασικές πηγές ρύπανσης. Γιατί η προσπάθεια αυτή πάει να ξεφύγει από τον σκοπό που θα πρέπει να είναι η ευαισθητοποίηση εναντίον του καπνίσματος και όχι εναντίον των καπνιστών. Τελικά δημιουργείται μια τάση διαπόμπευσης αυτών των ανθρώπων που κατά την γνώμη μου φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.
          Αν θα σταματήσει κάποιος το κάπνισμα – και πολύ καλά θα κάνει- θα πρέπει πρώτα να πείσει ο ίδιος τον εαυτό του και να μελετήσει τις επιπτώσεις που προκαλούνται στον ίδιο αλλά και στους άλλους. Φυσικά αν δεν θέλει ή αν δεν μπορεί να το κάνει πρέπει οπωσδήποτε να σεβαστεί τους άλλους και να καπνίζει μόνο σε ανοικτούς ή σε ειδικούς χώρους χωρίς να ενοχλεί κανένα.

          Η εντύπωση που δημιουργείται είναι περίπου ότι .. οι καπνιστές  ευθύνονται για την δημιουργία της τρύπας του όζοντος, για το λιώσιμο των πάγων και την καταστροφή του πλανήτη !
          Όποια πέτρα σηκώσεις θα βρεις από κάτω κρυμμένα συμφέροντα. Αυτά άρχισαν και συνεχίζουν την καταστροφή του πλανήτη – που αποδεικνύεται πια   εξαιρετικά δύσκολο ή αδύνατο  να αποφευχθεί - και πάνω απ’ όλα, πρώτο   και καλύτερο το πετρέλαιο και η τεράστια ρύπανση που προκαλεί η καύση του.
          Αναφέρω μόνο δύο παραδείγματα από τις χιλιάδες που υπάρχουν που αποδεικνύουν τον στρουθοκαμηλισμό μας :
1. Ο καπνός που φεύγει από το εξόστ ενός οχήματος σε ένα λεπτό με πόσες άραγε κούτες τσιγάρα αντιστοιχεί; Και πόσες χιλιάδες οχήματα και μηχανές έχουμε;
Γιατί δεν προωθούνται αμέσως και σε ευρεία κλίμακα αυτοκίνητα που να λειτουργούν με μπαταρίες ή με ηλιακή ενέργεια; Και γιατί δεν δίνονται στους πολίτες αποφασιστικά κίνητρα ώστε να στραφούν γρήγορα προς τις λύσεις αυτές; Απλούστατα επειδή δεν συμφέρει σε κάποιους ισχυρούς. Όταν όμως έρθει η ώρα της καταστροφής- που φαίνεται πως δεν θ’ αργήσει πολύ – μήπως θα μπορέσουν αυτοί που τώρα κερδίζουν να επιβιώσουν;
2. Υπάρχουν πολλά βενζινάδικα σε κατοικημένες περιοχές που μάλιστα λειτουργούν συνεχώς, χωρίς διακοπή. Σε ποιο βαθμό αυτά μολύνουν τις κατοικημένες περιοχές; Και γιατί δεν σταματά επιτέλους η ανέγερση τους στις περιοχές αυτές; Και γιατί δεν μετακινούνται αμέσως εκείνα τουλάχιστο  που είναι πολύ κοντά σε σπίτια προκαλώντας τεράστια προβλήματα; Και πάλι γιατί κάποιοι έχουν πολύ χρήμα και πολλά μέσα.
Ας προβληματιστούμε λοιπόν κι ας βοηθήσουμε όλοι ώστε να περιοριστεί και σιγά - σιγά να εξαλειφθεί η μεγάλη κατάρα που λέγεται ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Ιάκωβος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια υπάρχουν βενζινάδικα στο ισόγειο πολυκατοικιών τα οποία είναι επικίνδυνα. Δυστυχώς παραμένουν. Το κάπνισμα διαθέτη ασυλία όσοι νόμοι και αν γίνουν. Τα συμφέροντα παντού υπερισχύουν την δύναμη την έχει το χρήμα και όχι η νομοθετική εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Και λίγα γράφεις Ιάκωβε…. Το κακό πως τα συμφέροντα δεν ακούνε τον λαό…

Ανώνυμος είπε...

Το κάπνισμα είναι μεγάλη πληγή. Βλέπω νέους ανθρώπους κάτω των 17 με το τσιγάρο στο στόμα.