Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Τετραήμερο προσκύνημα στο ιερό νησί της ''Αποκαλύψεως'' την Πάτμο αλλά και στους Λειψούς από την ενορία Τιμίου Προδρόμου και Αγίου Νικολάου Αλυκών Κάτω Αχαΐας.

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο προσκύνημα στο ιερό νησί της ''Αποκαλύψεως'' την Πάτμο αλλά και στους Λειψούς από την ενορία Τιμίου Προδρόμου και Αγίου Νικολάου Αλυκών Κάτω Αχαΐας. 
Στις 4 Οκτωβρίου 40 περίπου προσκυνητές ξεκίνησαν από την Κάτω Αχαΐα για να επισκεφθούν την Πάτμο και να λάβουν πλούσιες ευλογίες από τα ιερά και πνευματικά καταφύγιά της. 
Στις 5 Οκτωβρίου έπλευσαν προς το νησί των Λειψών όπου επισκέφθηκαν το ιστορικό εκκλησάκι της Παναγίας του Χάρου, προσκύνησαν την ομώνυμη θαυματουργό εικόνα και εθαύμασαν τα εκθέματα στο Νικηφόρειο Εκκλησιαστικό Μουσείο Λειψών. Εν συνεχεία......
επέστρεψαν εις την Πάτμον και κατευθύνθηκαν προς τις Ιερές Μονές Παναγίας Κουμάνας και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.


Το βίντεο προσέφερε ο κύριος Νικόλαος Δημόπουλος και ταΑποκαλύψεως Στις 6 Οκτωβρίου επισκέφθηκαν το Ιερόν Σπήλαιον της όπου με δέος και συντριβή ασπάστηκαν το τόπο της συγγραφής του ιερού κειμένου ''Αποκάλυψις του Ιωάννου''. Αργότερα εισήλθαν εις την Ιεράν Μονήν Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην οποία μεταξύ άλλων προσκύνησαν την Αγία Κάρα του Αγίου Αποστόλου Θωμά του οποίου ετελείτο η Μνήμη την ιδίαν μέραν.
Από εκεί περιηγήθηκαν στα στενά και γραφικά σοκάκια της Χώρας για να μπορέσουν να φθάσουν και να ανάψουν ένα κερί στις Ιερές Μονές:  Παναγία Διασώζουσα και Ζωοδόχος Πηγή. Αργά το βράδυ επιβιβάστηκαν στο πλοίο και πήραν το δρόμο της επιστροφής. Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου βρέθηκαν στον Πειραιά. Λίγο πριν τελειώσει το προσκύνημα πέρασαν από την Ιερά Μονή Αγίου Ιεροθέου και  Κοιμήσεως Θεοτόκου Κυπαρισσιωτίσσης Μεγάρων. Εκεί είχαν την Ευλογία να προσκυνήσουν την θαυματόβρυτο Kάρα του Aγίου Iεροθέου πρώτου επισκόπου των Αθηνών.

 Σε όλη την διάρκεια του τετραημέρου υπήρχε συγκίνηση, ζωντάνια, ενθουσιασμός, παιχνίδι, τραγούδι και όμορφες εκπλήξεις. Όλοι οι προσκυνητές ήταν ευτυχισμένοι καθώς είχαν λάβει, πλούσια την Θείαν χάριν και την ευλογίαν της Παναγίας μας αλλά και των Αγίων Ιωάννου Θεολόγου, Μακαρίου Νοταρά, Αποστόλου Θωμά και Αγίου Ιεροθέου.
Φωτογραφίες: Νικόλαος Δημόπουλος

Πηγή: http://ellpalmos.blogspot.com/2016/10/blog-post_97.html#ixzz4MyL8BOdK

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς ου υπάρχουν και οι ενορίες και οργανώνουν μικρές και ουσιαστικές αποδράσεις για μας την φτωχολογιά και πάμε και βλέπουμε και κάτι πέρα από την καθημερινότητά μας.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι για την πρόοδο του π. Γερασίμου. Τον γνώρισα με τα αδέλφια του στις κατασκηνώσεις της Εστίας. Τώρα το βλέπω εκλεκτό κληρικό να διακονεί με στοργή το ποίμνιο της ενορίας του. Ήταν σεμνός και ευγενικός. Δεν είχα φανταστεί ότι θα γινόταν κληρικός. Τώρα όμως νομίζω ότι έκανε την καλύτερη επιλογή. Άμα έλθω στην Πάτρα θα προσπαθήσω να τον συναντήσω. Ίσος με θυμηθεί όπως εγώ από την φωτογραφία και στην περιπλάνησή στον Ελλ. Παλμό.
Μιχάλης