Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Τα Εγκαίνια του Ναού Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους εις Κρύα Ιτεών Πατρών θα τελεσθούν στις 11-12-2016


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ & ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΕΙΣ ΚΡΥΑ ΙΤΕΩΝ
ΤΗΛ. (FAX) 2610 340-902
 Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος καί τό Ἐκκλησιαστικό Συμβούλιο, σᾶς προσκαλούν στά Ἐγκαίνια τοῦ περικαλλοῦς Ἱεροῦ Ναοῦ, τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου,πού θά τελεσθοῦν κατά τήν καθιερωμένη τάξη τῆς Ἐκκλησίας μας καί τό ακόλουθο πρόγραμμα:
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Ὥρα 5:00 μ.μ.: Ὑποδοχή & κατάθεση Ἁγίων Λειψάνων - Μέγας Πανηγυρικός Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός. 
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Ὥρα 6:30 π.μ.: Ἀκολουθία τοῦ Ὄρθρου. 
Ὥρα 7:30 π.μ.: Ἀκολουθία τῶν Ἐγκαινίων - Πρώτη Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά τῶν Ἐγκαινίων, ἱερουργοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμoυ. 
Ὥρα 5:00 μ.μ.: Ἑσπερινός καί Ἱερά Παράκλησις πρός τόν Ἅγιον Ἀντώνιον.



Όσοι επιθυμείτε, μπορείτε καθημερινώς (μέχρι και την 10ην Δεκεμβρίου, παραμονή των Εγκαινίων) να φέρετε στό Ναὸ, Δίπτυχα με ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων αδελφών, προκειμένου να κατατεθούν διὰ ευλογὶαν ως είθισται, μαζί με τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Μαρτύρων, εντός της Αγίας Τραπέζης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά το γεγονός των εγκαινίων του Ναού του Αγίου Αντωνίου προκαλεί σε όλους χαρά. Κυρίως όμως στους ενοριτας στους επιτροπους καί στους ιερείς της ενοριας. Ας μου επιτρέψετε να πω ότι είναι κυρίως χαρά του π Ιωάννου προισταμενου του Ναού. Στον δυναμικό κ ευλογημενο κληρικο της Μητροπολεως μας. Πήρε ένα τίποτα καί το έκανε στολίδι όλης της Πάτρας. Θα ήθελα να ήμουν στα εγκαίνια αλλά από μήνες έχουμε κανονίσει να πάμε στο Σινα καί Ιεροσολυμα. Θα πάω όμως όταν γυρίσω να λειτουργήσω στο ναό του παναξιου φίλου μου. Με το καλό. π Παναγιωτης Θωμας

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα την παρέμβαση του π. Παναγιώτη Θωμά. Συμφωνώ μαζί του. Ο π. Ιωάννης Δημητρόπουλος μετατέθηκε σε ένα υπόγειο ναό. Μέσα σε αυτή την εποχή οικονομικής κρίσης κατάφερε να ανορθώσει με την βοήθεια των ενοριτών του τον ναό αυτό. Δεν έχω πάει ούτε μια φορά στον ναό. Παρακολουθώ από εδώ ‘Αναστάσιος’ την πορεία των εργασιών της εκκλησίας. Εκτός από την επιμέλεια για τον ναό έχει επιμεληθεί και τις ψυχές της ενορίας, νέους και μεγάλους. Οφείλω να ομολογήσω ότι προσωπικά δεν περίμενα να είναι τόσο δραστήριος ο π. Ιωάννης. Ευτυχώς που ο Μητροπολίτης το διέβλεψε και τον τοποθέτησε προϊστάμενο σε αυτή την ενορία. Το ίδιο έπραξε και για τον π. Παναγιώτη Θωμά του οποίου την μετάθεση τότε την είδα τότε και τόσο καλή. Ο Μητροπολίτης ξανά στόχευσε σε δραστήριο άνθρωπο για μια ενορία σε υπόγειο.
Ο π. Ιωάννης και οι συνεργάτες του αξίζουν επαίνους διότι έφτιαξαν ένα ναό που στις φωτογραφίες τον βλέπω λαμπρό. Οι Άγιοι να τους προστατεύουν και στο τέλος να αξιωθούν και της Βασιλείας του Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ που τα λέμε οι ενοριες είναι έξω από την Πάτρα. ΑΞΙΟΣ στον π Ιωαννη. Είμαι τραπεζικός υπάλληλος πρώτη φορά ακούω επαινους από ιερέα σε ιερέα. Αυτό γίνεται καί σε εμάς. Κατάλαβα ότι οι πατέρες είναι φίλοι. Αλλά μπράβο καί στον ένα καί στον άλλο. Μας έδωσε παράδειγμα ο π Παναγιωτης που δεν τον ξέρω προσωπικά να λέμε σε συναδέλφους στις χαρές τους ένα μπράβο. Γ

Ανώνυμος είπε...

Πανάξιος ο π. Ιωάννης και ως κληρικός αλλά και ως άνθρωπος με αγάπη.