Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Στο 19ο Forum Ανάπτυξης 2016 το φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως Πατρών


Στο 19ο Forum Ανάπτυξης 2016, στον "Αστέρα" Πατρών,  μίλησαν στα πλαίσια των ¨Πρωτοκλητείων 2016" για την φιλανθρωπία από απόψεως θεολογικής και Εκκλησιαστικής  από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια έως σήμερα, ο Αρχιμανδρίτης- Ιεροκήρυξ π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης, ο φιλόλογος- συγγραφέας κ. Ηλίας Σκόνδρας, και ο κ. Χρήστος Αδαμόπουλος μηχανολόγος μηχανικός. Αναφέρθηκαν και στο πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως Πατρών η οποία υπό την καθοδήγηση του Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου   διέθεσε το 2015 για το Φιλανθρωπικό της έργο 1.247.160 ευρώ. 









4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ να δημοσιευθεί η εισήγηση του κ. Αδαμόπουλου εις το φόρουμ αυτό. Είναι λαμπρός επιστήμονας και σπουδαίος άνθρωπος. Τα λόγια του έχουν πάντα αξία.

Ανώνυμος είπε...

"῞Οταν οὖν ποιῇς ἐλεημοσύνην, μὴ σαλπίσῃς ἔμπροσθέν σου, ὥσπερ οἱ ὑποκριταὶ ποιοῦσιν ἐν ταῖς συναγωγαῖς καὶ ἐν ταῖς ρύμαις, ὅπως δοξασθῶσιν ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἀπέχουσι τὸν μισθὸν αὐτῶν. 3 σοῦ δὲ ποιοῦντος ἐλεημοσύνην μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου, 4 ὅπως ᾖ σου ἡ ἐλεημοσύνη ἐν τῷ κρυπτῷ, καὶ ὁ πατήρ σου ὁ βλέπων ἐν τῷ κρυπτῷ ἀποδώσει σοι ἐν τῷ φανερῷ. " (Ματθαίου 6, 2-4)

Ανώνυμος είπε...

Τρέχει για εξοικονόμηση πόρων ο Μητροπολίτης μας. Σημαντικό το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης στην πόλη της ανεργίας και της φτωχολογιάς. Μόνη ελπίδα η Μητρόπολη. Αυτή βοηθά. Το κράτος ανύπαρκτο.

Ανώνυμος είπε...

Στα 11 χρόνια ο Πατρών Χρυσόστομος γέμισε την περιοχή με φιλανθρωπικές προσπάθειες. Δεν υπάρχει άνθρωπος που του ζητά βοήθεια και να μην του προσφέρει. Επινοεί τρόπος για να βοηθήσει τους τόσους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Είναι μιμητής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και στην φιλανθρωπία.