Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Δεύτερη Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος 24.11.2016


Δεύτερη Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος 

24.11.2016
…........
Ακολούθως, σύμφωνα με την Ημερησία Διάταξη, συνεχίσθηκε εποικοδομητική συζήτηση επί της Εισηγήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες και είχε ως θέμα την ενημέρωση του Σώματος της Ιεραρχίας περί των διεξαχθεισών εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Μετά το πέρας της συζητήσεως, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έλαβε τον λόγο και αφού ευχαρίστησε όλους για τις τοποθετήσεις τους, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Εισηγητή, ειπών μεταξύ άλλων: «Ευχαριστίες και συγχαρητήρια οφείλονται στον Σεβασμιώτατο Σερρών για την επιτυχή διαπραγμάτευση του θέματος». 
Εν κατακλείδι, μετά από Εισήγηση του Μακαριωτάτου Προέδρου, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή, τονίζεται η, μετά την ενδελεχή και λεπτομερή ενημέρωση του Σώματος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιβεβαίωση της ενότητός Της,
και αποφασίσθηκε η έγκριση των προτάσεων της Εισηγήσεως, καθώς και η μελέτη και όλων των κειμένων που υπεβλήθησαν, από την Δ.Ι.Σ., ώστε να συνταχθεί ανακοινωθέν προς ενημέρωση του ιερού κλήρου και του λαού.
Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας ασχολήθηκε επίσης με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η ΕΝΟΤΗΤΑ των επισκόπων είναι καρπός του Παναγίου ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.
Να σταματήσουν οι υπονομευτές κληρικοί (Αρχιερείς, ιερείς, μοναχοί) να γράφουν και να λένε εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης.
Η Ιερά Σύνοδος να επιπλήξει αν χρειαστεί τους ταραξίες Αρχιερείς, και οι κατατόπους Αρχιερείς να επιπλήξουν δημόσια τους ατακτούντες ρασοφόρους τους.
Η ανοχή να λάβει τέλος.
Όλοι υπακοή στην Ιεραρχία της Εκκλησίας μας.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Καμία υπακοή δεν οφείλουμε σε εκείνους που προδίδουν την Ορθοδοξία.
Αυτό να το καταλάβουν το συντομότερο κάποιοι υποστηρικτές των ενόχων.

Ανώνυμος είπε...

Προδότες της Ορθοδοξίας είναι όσοι πολεμούν και πάνε ενάντια στις Συνοδικές αποφάσεις της Εκκλησίας. Όσοι δεν πειθαρχήσουν να τιμωρηθούν από Αυτή. Και αν δεν συμμορφωθούν να ξυριστούν.

Ανώνυμος είπε...


Διάβασα ότι υπάρχει πιθανότητα «στο να θέσει σε ακοινωνησία» αυτούς «οι οποίοι με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα βάλλουν τόσο εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των αποφάσεών της».
Πρέπει να γίνει το συντομότερο για να κλείσουν τα ανεύθυνα στόματα και να σταματήσουν τις ακροβασίες με το σχίσμα.
Σε αυτό πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο και η Ιερά Σύνοδος.

Ανώνυμος είπε...

Υπακοη στην μάνα εκκλησία.