Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα


Με κατάνυξη τελέσθηκε η Ιερά Αγρυπνία στον προσφάτως εγκαινιασθέντα υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα επί τη Ανακομιδή του Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.















8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αγρυπνία στον άγιο Γεώργιο είναι πάντα μια κατανυκτική μυσταγωγία. Μακάρι να διαρκούσε περισσότερες ώρες.

Ανώνυμος είπε...

Λέω και εγώ δεν θα βάλει τίποτα από τον φίλο του...........

Ανώνυμος είπε...

Η αγρυπνία στον αη Γιώργη Λάγγουρα με την κατάνυξη που που δημιούργησαν οι ιερείς, και οι ψάλτες χωρίς έντονα μεγάφωνα με γλυκιά φωνητική μελωδία, και ο κατάλληλος φωτισμός των κανδηλιών και των κεριών, με βοήθησε η ψυχή μου να έρθει πιο κοντά με τον Θεό.
Νίκος Αρβανιτόπουλος

Ανώνυμος είπε...

μια παρατήρηση.
Δεν έχει σχέση με αυτή την αγρυπνία. Διάβασα ότι σε αυτή υπήρχε κατανυκτικότατα. Μακάρι. Έχω πάει σε αγρυπνίες που με τον έντονο φωτισμό όλων των πολυελαίων πρέπει να φοράς γυαλιά ηλίου! Και από τις στεντόρειες φωνές παπάδων και ψαλτάδων ωτακουστικά! Να μπει μια τάξη από τους υπεύθυνους. Κάπου και σε κάτι πρέπει να ξεχωρίζει η αγρυπνία από τις άλλες ακολουθίες. Αμάν πιά.

Ανώνυμος είπε...

αλήθεια, γιατί χρησιμοποιούμε σήμερα τον όρο Αγρυπνία αφού οι περισσότεροι, λόγω των σημερινών απαιτητικών αναγκών, κοιμόμαστε μετά τη 1;

Ανώνυμος είπε...

Οι σημερινές αγρυπνίες εξυπηρετούν εμάς τους εργαζόμενους. Αν εσύ κοιμάσαι μετά τη 1 π.μ. εγώ κοιμάμαι 11 μ.μ. και πιάνω δουλεία 7.30 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι έχουμε παιδιά ο χρόνος είναι περιορισμένος κ αναγκαστικα προσωπικός χρόνος μένει μόνο για αργα

Ανώνυμος είπε...

4 Νοεμβρίου 2016 - 10:06 π.μ.
=============================
Αδελφέ, έχεις απόλυτο δίκιο. Πήγα μιά φορά, παλαιότερα βέβαια επί κυρού Νικοδήμου, στον Παλαιό Ναό Αγίου Ανδρέου, στην μνήμη του Αγίου Αντωνίου άν θυμάμαι καλά, πού τρόμαξα από κάτι αγριοφωνάρες πού κάνανε οι σχετικοί ψάλτες και μάλιστα ψάλτες καριέρας, σάν να μή είχαν επίγνωση οτι μέσα στην σιγαλιά τής νύκτας δεν μπορούμε να υψώνουμε έτσι τήν φωνή μας. Ανάσταιναν και πεθαμένους, κατά μία έννοια. Μετά άκουγα για αγρυπνίες και ήμουν πολύ επιφυλακτικός στο τί εκεί θα συναντούσα ! Τά πράγματα τώρα πιστεύω οτι έχουν αλλάξει όπως βλέπω από νεώτερες αγρυπνίες πού έχω πάει...

a