Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Αύριο Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 5.00 μ.μ. τα εγκαίνια δομής συσσιτίων της Ι.Μ. Πατρών - Αλέξανδρος Κολλιόπουλος


Αύριο Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 5.00 μ.μ. 
τα εγκαίνια δομής συσσιτίων της Ι.Μ. Πατρών

Στο οίκημα που εικονίζεται επί της οδού Φιλοποίμενος και Μαιζώνος, στον 1ο όροφο, θα στεγαστεί η κεντρική δομή των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, για το οποίο θα εργάζεται καθημερινά μάγειρας, ενώ, οι Υγειονομικές Εγκαταστάσεις είναι από τις πλέον σύγχρονες. Να σκεφτεί κανείς, ότι ο τεράστιος φούρνος, είναι ταυτόχρονα και πλυντήριο. Πρόκειται για την τελειότητα της τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει σεβασμό στον ανήμπορο και πάσχοντα συνάνθρωπό μας.
Όμως, καθημερινά σ΄ όλες τις ενορίες, όπως της Αγ. Σοφίας, Αγ. Τριάδος, Αγ. Ανδρέου, κ.α. ετοιμάζονται και μοιράζονται πάνω από 2.000 μερίδες φρεσκομαγειρεμένο φαγητό με τις ανάγκες ολοένα ν’ αυξάνονται.
Η δομή έχει θα εγκαινιασθεί αύριο Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στις 5.00 το απόγευμα.
Οι υπόλοιποι τρεις όροφοι του κτιρίου θα διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να δημιουργηθούν 12 δωμάτια. 

Εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν από τουλάχιστον 4 δωμάτια σε κάθε όροφο, μαζί με βοηθητικούς χώρους, για την φιλοξενία απόρων φοιτητών. Θα είναι μία μικρή Φοιτητική Εστία στο κέντρο της Πάτρας όπου οι φοιτητές αυτοί θα διαμένουν εντελώς δωρεάν.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εργασίες σε όλο το οίκημα γίνονται με γοργούς ρυθμούς και με ξεχωριστό ενδιαφέρον, απ΄ όλους όσοι εργάζονται στην εκ βάθρων ανακαίνισή του.  


Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξιέπαινη η προσπάθεια του αγίου Πατρών προς τον πάσχοντα καθοιονδήποτε τρόπο συνάνθρωπο, ρεαλιστικά όμως θα πρέπει να μας θλίβει το γεγονός η κατάντια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, κάτι για το οποίο ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ καμία ευθύνη η Εκκλησία!
Προχωρήστε σεβασμιότατε, είμαστε στο πλάϊ σας

Ανώνυμος είπε...

Στους δύσκολους καιρούς από οικονομικής πλευράς όταν το κράτος συνεχώς πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις ο κόσμος βοηθά την Εκκλησία γιατί γνωρίζει ότι θα βοηθήσει τον κόσμο. Ο Μητροπολίτης μας έχει σπουδαία κοινωνική προσφορά τόσο ως μητρόπολη όσο και ως ενορίες. Ευτυχώς που υπάρχει η Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Πάτρας Χρυσόστομος προσπαθεί να τα συντηρήσει με νύχια και με δόντια τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Βοηθά για τον άρτο τον επιούσιο σε χιλιάδες ανθρώπους και ενισχύει οικονομικά για δεη νερό κλπ. Αυτό το ακίνητο στο κέντρο της Πάτρας θα σώσει πολλούς συνανθρώπους μας. Να τον έχει ο Θεός καλά για να γεμίσει την πόλη κτίρια που θα κτυπά σε αυτά η καρδιά της ανθρωπιάς και της αγάπης.

Ανώνυμος είπε...

12 χρόνια ευλογία για την Πάτρα. Ο Σεβασμιωτατος Πατρών είναι πραγματικά ο φύλακας ΑΓΓΕΛΟΣ των Πατρών. ΑΞΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Σε ένα ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας έρχεται η εκκλησία να αντικαταστήσει την πρόνοια και να προσφέρει στους πολίτες τα αυτονόητα. Όλα έχουν ξεχαρβαλωθεί μόνο η Εκκλησία παραμένει σταθερά δίπλα στον άνθρωπο και την αξιοπρέπεια του. Βλέπω την φτώχια στον περίγυρό μου. Δραματικές καταστάσεις. Ποιος θα το περίμενε το φιλόπτωχο να συντηρεί οικογένειες και οι κρατούντες να εξαγγέλλουν μέτρα χωρίς υλοποίηση. Η αλήθεια είναι ότι μόνο η εκκλησία βοηθά.