Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με την εικόνα του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη

Ο Πατριάρχης με την εικόνα 
του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη

Με συγκίνηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πήρε στα χέρια του την εικόνα του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη . Έκανε τον σταυρό του, την ασπάστηκε ευλαβικά και εξέφρασε τον θαυμασμό του για το έργο του αγιογράφου της Μητροπόλεως Μόρφου, αρχιμανδρίτη Αμβροσίου Γκορελώβ. Ο αγιογράφος , είπε, έχει απεικονίσει με τρόπο θαυμαστό τη μορφή του Γέροντα. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στον Παναγιώτατο, ο οποίος συνδεόταν πνευματικά με τον Γέροντα , η αναγραφή : "Γέρων Ιάκωβος  ο Με συγχωρείτε".
Την εικόνα - σε φωτογραφία- προσέφερε στον Παναγιώτατο, στις 28 Οκτωβρίου 2016, ο δημοσιογράφος Αριστείδης Βικέτος , ο οποίος τον επισκέφθηκε στο Φανάρι για να του ευχηθεί  με την ευκαιρία της 25ης επετείου  από της εκλογής (22.10.1991) και της ενθρονίσεως (2.11.1991) Του, στον μαρτυρικό θρόνο του σεπτού κέντρου της Ορθοδοξίας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να σας αξιώσει ο Θεός Παναγιώτατε να γίνει η αγιοκατάταξη του π. Ιακώβου επί των ημερών σας ως Προέδρου της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι θα τον αγιοκατατάξει. Είχε υποστεί δριμεία κριτική από τον Γέροντα Ιάκωβο για τις οικουμενιστικές του προσεγγίσεις.

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια έλεγαν και για τον Άγιο Παΐσιο. Ο Βαρθολομαίος είναι σπουδαίος Πατριάρχης.

Ανώνυμος είπε...


Ο Όσιος Ιάκωβος πολλές φορές μάς έλεγε το "μέ συγχωρείτε" δίνοντας παράδειγμα συμπεριφοράς... Σήμερα ακούει κανείς μας από Αρχιερείς, Ιερομονάχους,πρεσβυτέρους , διακόνους, καί καντηλανάφτες ακόμη, τήν φράση "με συγχωρείτε" ; Και μάλιστα όταν φταίνε κι΄από πάνω;

Αττικός

Ανώνυμος είπε...

Μην ψάχνετε για άλλες αιτίες που ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αργή την αγιοκαταταξη του Γέροντα Ιακώβου Τσαλικη.
Όταν ο Πατριάρχης μας εδώ και τρία χρόνια έχει στείλει χαιρετισμό για εορτολόγιο αφιερωμένο στον άλλο όσιο Γέροντα της Σκιάθου Διονυσιο Επιφανιαδη και ο Μητροπολίτης Χαλκίδος την αποκρύπτει και δεν την παραδίδει στον εκδότη κ. Δωριτη.
Πιστεύει ο Μητροπολίτης ότι με αυτή την πρόχειρη πολιτική προσβάλει τον αξιότιμο κ. Α. Δωριτη και ότι πολεμά ως Φαρμακιδιος οπαδός, τον εν πολλοίς όσιο ιερομοναχο Διονυσιο της Σκιάθου (+ 30-12-1887).
Στην τελική όμως προσβάλλει ο οικείος Ιεραρχης τον Σεπτον Θρόνο της Κωνσταντινουπολεως και δει τον ίδιο τον οσιοφιλο Οικ. Πατριάρχη.
Δηλαδή ο Σεβασμιωτατος κ. Χρυσόστομος περιφρόνησε καταμουτρα τον Παναγιώτατο Προέδρο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και παράλληλα την Σεπτην Σύνοδον.
Ως καιροσκοπος αγωνίζεται τι θα αρπάξει για την Μητρόπολη του Χαλκίδα μονόπλευρα.
Αυτά γράφονται για να φωτίζεται η αλήθεια και μην κατηγορούμε ότι αιτία της καθυστέρησης για τον Γέροντα Ιάκωβο είναι δήθεν τα 《οικουμενιστικα》!.