Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Έρχεται νέο πολυνομοσχέδιο. Πλήρης εξομοίωση του Συμφώνου Συμβίωσης με τον γάμο

 Πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει φυλάκιση και αυστηρά πρόστιμα σε όσους κάνουν διάκριση λόγω φύλου, καταγωγής, θρησκείας, πεποιθήσεων, ασθένειας, αναπηρίας, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού κτλ.
Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται στο Έθνος της Δευτέρας, προβλέπει την πλήρη εξομοίωση του Συμφώνου Συμβίωσης (ομόφυλων ή ετερόφυλων ζευγαριών) με τον γάμο, αναγνωρίζοντας τα ίδια δικαιώματα στον εργασιακό χώρο και όχι μόνο.
Το νομοθετικό πλαίσιο ανοίγει το δρόμο για μεγαλύτερη προστασία σε τομείς ευαίσθητους υψώνοντας ασπίδα προστασίας για χιλιάδες ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω θρησκευτικών ή άλλων αντιλήψεων, σεξουαλικού προσανατολισμού, χρόνιας ασθένειας ή αναπηρίας κλπ.

Ταυτόχρονα με το πολυνομοσχέδιο, που συμμορφώνεται σε κοινοτικές οδηγίες, γίνεται αυστηρότερο το ποινικό οπλοστάσιο για να παταχθούν φαινόμενα κατάχρησης και χειραγώγησης της αγοράς και παραχάραξης του νομίσματος.

Πηγή: in.gr

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το «πλήρη εξομοίωση» θέλει να υποδηλώσει την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα έγγαμα ζευγάρια;
Εδώ πάει γάντι η ατάκα της Σαπφούς Νοταρά…..

Ανώνυμος είπε...

Έλυσαν όλα τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα οι κυβερνόντες και τώρα θα αρχίσουν και με αυτά που επί αιώνες δεν τολμούσε κάποιος να τα φανταστεί κα όχι να τα νομοθετήσει. Η ανεργία και η φτώχια είναι σε απελπιστικά σημεία και μας λένε τώρα ραπανάκια για την όρεξη. Όσο γληγορότερα φύγουν από την εξουσία τόσο το καλύτερο για όλους μας. Αλλά τι λέω υπάρχουν παντού ομοϊδεάτες για την καταστροφή της κοινωνίας και εκτός των κυβερνόντων τώρα κομμάτων. Πάμε για τα βράχια…

Ανώνυμος είπε...

Σε τι κοινωνία θα ζούμε! Καλύτερα να πάω στην ζούγκλα με τον Ταρζάν παρά να καθίσω στην ζούγκλα της Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

Σύντομα οι 300 αντιπρόσωποι του Έθνους των Ελλήνων θα νομιμοποιήσουνε και άλλα που αισχρό εστί και λέγειν. Είναι θέμα λίγων ετών για να μην πω μηνών με την φόρα που έχουν πάρει

Ανώνυμος είπε...

Καιρός ήταν. Πρέπει και αυτά τα ζευγάρια να βρουν συμπαραστάτη την πολιτεία.
Η Εκκλησία στο περιθώριο η ανωμαλία στην πρώτη θέση.
Ξυπνήστε ρασοφόροι πάνω από μισθούς και δημοσιοϋπαλληλικά υπάρχουν αρχές όχι μόνο χριστιανικές αλλά και ηθικές.
Μας πήραν φαλάγγι οι προοδευτικοί της φαυλοκρατίας.
Που είναι σήμερα ένας Παπαφλέσσας και ένας Γερμανός της Πάτρας ο Δεσπότης;

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι δυνατόν. Ποτέ δεν περίμενα τέτοια κατάντια.

Ανώνυμος είπε...

Κώστας Μπακογιάννης: Υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στο περιοδικό «Κ» της Καθημερινής της Κυριακής κλήθηκε να απαντήσει στο αν είναι υπέρ στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και στο αν θα ψήφιζε νόμο που θα έδινε τη δυνατότητα αυτή στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Ναι! Καταλαβαίνω πως σε αρκετούς μπορεί αυτό να φανεί ξένο, ειδικά στους μεγαλύτερους, αλλά η ζωή προχωράει. Το έχω σκεφτεί αρκετά, δεν ήμουν σίγουρος για αρκετό καιρό. Αλλά ξέρετε τι; Νόμος είναι η αγάπη. Έχω την τύχη να έχω γνωρίσει αρκετά παιδιά ομόφυλων οικογενειών που μεγαλώνουν εξίσου καλά με τα δικά μου. Με την ίδια, αν όχι περισσότερη, τρυφερότητα, φροντίδα, και συνέπεια. Με το ίδιο, αν όχι περισσότερο, νοιάξιμο και ενθουσιασμό. Όπως αντίστοιχα, έχω δει παιδιά ετερόφυλών οικογενειών που δυστυχώς βιώνουν την ασυνέπεια, την αδιαφορία και την απόρριψη. Με το να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα δεν κερδίζουμε τίποτα.» απάντησε ο Κώστας Μπακογιάννης.
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/415967

Ανώνυμος είπε...

Δεξιοί αριστεροί όλοι είναι για κλάματα.