Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

ΕπΙσκεψη του Προέδρου της Νέας ΔημοκρατΙας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιον Όρος - Χαιρετισμός στην Ιερά Κοινότητα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος.
Ο κ. Μητσοτάκης  αφού έγινε δεκτός από την Ιερά Επιστασία και τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Βαρνάβα στις Καρυές, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.
Απευθυνόμενος στην Ιερά Κοινότητα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε τα εξής:
«Άγιε Πρωτεπιστάτα, Σεβαστή Ιερά Κοινότητα και Πατέρες, 
Θερμά σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας στην παράκλησή μου να επισκεφτώ Προσκυνηματικά το Άγιον Όρος με εκλεκτούς συνεργάτες και για την εγκάρδια υποδοχή σας.
Σας ζητώ συγγνώμη για την προηγηθείσα αναβολή της επισκέψεώς μου.
Έχω έρθει αρκετές φορές στο παρελθόν το Άγιον Όρος. Την τελευταία φορά μάλιστα συνόδευσα τον πατέρα μου. 
Η σημερινή επίσκεψη αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για μένα, καθώς πραγματοποιείται με την ιδιότητα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.                         
Σε αυτήν προσέρχομαι με βαθύτατο σεβασμό και ταπείνωση ενώπιον της προστάτιδας του Ιερού αυτού Τόπου, της Παναγίας “Άξιον Εστί”, ζητώντας την ευλογία και τη στήριξή Της για το Έθνος μας, την πατρίδα μας, το λαό της. Είμαστε, πράγματι, υπερήφανοι που στην Ελλάδα μας βρίσκεται αυτή η χερσόνησος, μοναδική στο χάρτη της Οικουμένης. 
Εσείς με την συνεχή παρουσία και προσφορά Σας για χίλια και πλέον χρόνια διατηρείτε αναλλοίωτη την ορθόδοξη πίστη και παράδοση, την ορθόδοξη αλήθεια και το ορθόδοξο ήθος, προσευχόμενοι αδιαλείπτως για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους.                           
Ιδιαιτέρως για εμάς τους Έλληνες, τα δύσκολα αυτά χρόνια, ο Άθως με τα μοναστήρια του αποτελεί τόπο βαθιάς γαλήνης και πνευματικής ησυχίας.
Τόπο θρησκευτικής κατάνυξης και ανάτασης ψυχής, πηγή παρηγοριάς και φάρο ελπίδας για όλους τους Ορθοδόξους. 
Δεν ήρθαμε σήμερα κοντά σας ως πολιτικοί για να μιλήσουμε με λόγια πολιτικά, αλλά ως Έλληνες πολίτες και πιστοί για να Σας απευθύνουμε λόγους καρδιάς.  
Είμαστε δίπλα Σας, στο πλευρό σας για όλα. Γιατί η Αθωνική Πολιτεία, το περιβόλι της Παναγίας μας με την ανεξάντλητη πνευματικότητά του μας καθιστά όλους υπόχρεους και υπόλογους απέναντί του. 
Και πάλι Σας ευχαριστούμε για όλα. 
Ζητάμε, με πολύ σεβασμό, αγάπη και τιμή, τις ευχές και τις προσευχές Σας, πρώτα απ’ όλα για όλους τους Έλληνες και τον τόπο μας και μετά για εμάς τους σημερινούς ταπεινούς προσκυνητές».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καί αφού ψήφισε κι΄αυτός "υπέρ συμβίωσης τών παραφύσει" καί τού "νόμιμου γάμου τους" ήλθε μετά καί στο Άγιο Όρος να πάρει και τίς σχετικές ευλογίες (;) για το κατόρθωμά του !!!
Άραγε τον έλεγξε κανένας Αγιορείτης, ή τον αφήσανε να εμπαίζει την Παναγιά στό Περιβόλι της έτσι ελεύθερα και ανερυθρίαστα αφήνοντάς τον μόλις κατέβει στην Αθήνα να ψηφίσει καί ότι άλλο θα υπάρξει πού θα σαπίσει την ζωή των γενιών πού έρχονται και των παιδιών μας τώρα;

Μέτοικος

Ανώνυμος είπε...

Δημόσια η θέση του κ. Μητσοτάκη. Δεν έκρυψε την άποψή του. Ούτε τον απόκοψε αυτή η θέση από μέλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός είναι και νυμφευμένος σε εκκλησία φίλε Μέτοικε και έχει βαφτίσει τα παιδιά του. Κάνει και τον σταυρό του. Μην υπερβάλεις με την κριτική σου.

Ανώνυμος είπε...

Μα τι λέτε τώρα δεν βλέπετε ότι μας κοροϊδεύουν όλοι, ήρθε και αυτός στο Άγιο Όρος με την σειρά του για να αναλάβει την κυβέρνηση απο Φλεβάρη!
Μόνο η πολιτική παράταξη Κοινωνία λέει την αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Πολιτικός και αλήθεια δεν υπάρχει.
Πολιτική παράταξη και ειλικρίνεια δεν μην υπάρχει.
Διάβαζα προ καιρό για διάσπαση και αυτής της πολιτικής παράταξης που γράφεις 1,31. Δεν μπορεί να συνταυτιστεί η πολιτική με την χριστιανική διδασκαλία.