Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Πατριαρχική επίσκεψη στην Μητρόπολη Προύσης πραγματοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος

 Πατριαρχική επίσκεψη στην Μητρόπολη Προύσης πραγματοποίησε η Α. Θ. Παναγιότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον οικείο Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο, τον Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου π. Ιωακείμ Μπίλλη και τον Ιερομ. π. Ελευθέριο Αλούκο, εκ της Αδελφότητος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Ο Πατριάρχης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Μουδανιών εξοχ. κ. Hayri Türkyılmaz.





Μετά την επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλεως, συνοδεία του Δημάρχου και παραγόντων της Δημοτικής Αρχής, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε ναούς στα Μουδανιά, στην Συγή και στην Τρίγλια.

Ο Σεβ. Ποιμεναρχης ξενάγησε την Α. Θ. Παναγιότητα στους ναούς, ο Πατριάρχης δε, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα αναστηλωτικά έργα στον Ιερό Ναό Παμμ. Ταξιαρχών στην Συγή και να ενημερωθεί για την εξέλιξη τους από τον Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο.
Την Α. Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο συνόδευαν επίσης και μαθητές από την Μεγάλη του Γένους Σχολή, το Ζωγράφειο και το Ζάππειο καθώς και νέοι, οι οποίοι εργάζονται στην Πόλη, τους οποίους και στο τέλος, ευχαριστήσε για την συμμετοχή τους.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: