Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Η ... τέταρτη ηλικία - Ιάκωβος

 Η ... τέταρτη ηλικία

          Με την τέταρτη ηλικία συμβαίνει κάτι τρομερά περίεργο και ανεξήγητο! Πρώτα – πρώτα δεν θα τη συναντήσεις ποτέ στη γη! 
Οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας (που τα χρόνια τους έχουν κάποτε  κατάληξη των πρώτων «..ήντα» και που αυτοί πιθανό να καθυστερήσουν κάπως στην εξασφάλιση εισιτηρίου για ... τας αιωνίους μονάς σε αντίθεση με το προχωρημένο «..ήντα» αλλά και το «..όντα», οι κάτοχοι των οποίων βρίσκουν θέση πολύ πιο εύκολα),  παίρνουν ξαφνικά και κάποτε με κάποια καθυστέρηση, ..μετάθεση σε εντελώς άγνωστους τόπους, που είναι παντού και πουθενά..
Όμως – πολύ παράδοξο – κανένας απολύτως δεν θέλει να περάσει στην ηλικία αυτή, που αν και φαίνεται κάπως τρομακτική έχει απίστευτα .. πλεονεκτήματα!
Το κυριότερο από αυτά είναι πως όσων χρονών και να ήταν κάποιος στην προηγούμενή του ηλικία, τώρα αυτόματα γίνεται τριαντατριών χρονών! Και όχι μόνο αυτό, αλλά, από εκεί και πέρα τα χρόνια του καθενός ούτε θα αυξάνονται ούτε θα λιγοστεύουν πια ποτέ! Αυτό γίνεται γιατί ο Κύριος και οικοδεσπότης των ουρανών, που θα φιλοξενεί όλο αυτό το πλήθος δεν προτιμά να έχει «κοινωνία» και να κάνει «παρέα» με «άχρηστους» και κακόμοιρους γέρους αλλά με .. συνομήλικους και αγαπητούς Του γεμάτους ζωή!

Στον παράξενο αυτό φωτεινό και χλοερό τόπο  δεν θα υπάρχει πόνος, ούτε λύπη ούτε άγχος και δεν θ’ ακούεται ούτε ο παραμικρός στεναγμός αλλά θα επικρατεί αδιάκοπη χαρά και αγαλλίαση. Οι φιλοξενούμενοι δεν θα νιώθουν πείνα, δίψα, κρύο, ζέστη και δεν θα έχουν καμιά ανάγκη. Η μεγαλύτερη ικανοποίησή τους θα προέρχεται από την αστείρευτη δόξα που θα τους χορηγείται από την αγάπη του Μεγάλου Κυρίου και του πατέρα Του, του Θεού, τους οποίους ακατάπαυστα θα δοξολογούν.
Εννοείται ότι δυστυχώς θα υπάρχουν και κάποιοι που δεν θα έχουν περάσει τις «εξετάσεις» και η βαθμολογία τους θα είναι .. κάτω από τη βάση, μέχρι και το μηδέν ή ακόμα και υπό το μηδέν..
Το «πτυχίο» το παίρνουν όλοι όταν αρχίζει το «ταξίδι» και δεν υπάρχουν «ανεξεταστέοι». Ή περνάς ή μένεις στάσιμος !
Όσοι δεν αγάπησαν ποτέ και δεν πίστεψαν τον Κύριο και ούτε επιδίωξαν να είναι μαζί Του, εδώ και στον ουρανό, όσοι χλεύασαν και περιφρόνησαν Αυτόν και τους «αδελφούς Του τους ελαχίστους», όσοι δεν ταπεινώθηκαν και δεν ζήτησαν το έλεος και την αγάπη Του κι ούτε « ..παράθεσαν πάσαν τη ζωή τους» σ’ Αυτόν, μόνοι τους, ενσυνείδητα το διάλεξαν! Μόνοι τους απομακρύνθηκαν.
Αυτοί θα γίνουν επίσης νέοι, αλλά θα μείνουν αιώνια μακριά από τον Χριστό και σε τόπο που δεν θα είναι φωτεινός ούτε χλοερός ..


Ιάκωβος

Δεν υπάρχουν σχόλια: