Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος προέστη του Πανηγυρικού εσπερινού με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω

 Το εσπέρας της Παρασκευής, 16 Δεκεμβρίου 2016, στην Μονή Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου τελέστηκε ο Πανηγυρικός εσπερινός με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω.
Του Πανηγυρικού εσπερινού προέστη η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος πλαισιούμενος απο τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄, Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Κορωνείας κ. Παντελεήμων, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, Άρτης κ. Καλλίνικο, Καρπενησίου κ. Γεώργιο και απο τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ζακύνθου ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και ιδιαίτερα τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για την παρουσία του στην χειμερινή πανήγυρι του Αγίου της Συγγνώμης.

Κατόπιν το λόγο έλαβε ο ομιλητής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων όπου στην ομιλία του ευχήθηκε στον άγοντα τα ονομαστήριά του Μητροπολίτη Ζακύνθου και ακολούθως αναφέρθηκε στην πνευματική φυσιογνωμία του τιμωμένου Αγίου και πώς ο σύγχρονος άνθρωπος δύναται να μετάσχει στην αγιότητα Εκείνου.  Επίσης αναφέρθηκε στην ασκητική πορεία του Αγίου Διονυσίου και ανέλυσε την αξία, την ωφέλεια και την αναγκαιότητα της άσκησης στη ζωή του Χριστιανού. Είπε χαρακτηριστικά «σπουδαίο και χαρμόσυνο γεγονός να βλέπεις άνθρωπο όταν είναι πραγματικά άνθρωπος» και προχώρησε λέγοντας » σπουδαίο και χαρμόσυνο γεγονός να βλέπεις άγιο άνθρωπο»!
Να σημειωθεί ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ως επίσημος προσκεκλημένος να προστεί των ιερών ακολουθιών της πανηγύρεως της μνήμης του Αγίου Διονυσίου επισκόπου Αιγίνης, του εν Ζακύνθω, επισκέπτεται ταυτόχρονα και ως προσκυνητής τη νήσο της Ζακύνθου και δέεται υπέρ της σωτηρίας της νήσου μας Κύπρου ενώπιον του ιερού Λειψάνου του Μεγάλου Αγίου της συγνώμης και της συγχώρεσης.
Να προσθέσουμε ότι το πρωί της Παρασκευής ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του παρέστησαν στην ετοιμασία του ιερού Λειψάνου και την έξοδο του από τη Λάρνακα, όπου είναι τοποθετημένο στο νότιο κλίτος του Ιερού Βήματος.

Και κατόπιν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επισκέφθηκε, μαζί και όλοι οι Αρχιερείς που προσήλθαν για την πανήγυρη, το Μουσείο της Μονής στο οποίο ξεναγήθηκαν από τους Σεβ. Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Διονύσιο και Δωδώνης κ. Χρυσόστομο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: