Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι, τραγούδια και κάλαντα από την Παραδοσιακή – Βυζαντινή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά


Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι, τραγούδια και κάλαντα από την Παραδοσιακή – Βυζαντινή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά
Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου

Εκδήλωση με την Παραδοσιακή – Βυζαντινή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, με παραδοσιακό και χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.
Η 30μελής χορωδία και η 20μελής ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων, ερμήνευσε βυζαντινούς ύμνους, αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια και βέβαια παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων.


Μιχάλης Ποταμίτης  
Στέλλα Ευσταθιανού 
Γεώργιος Τοκατλίδης
Την χορωδία και ορχήστρα διεύθυναν οι καθηγητές του Σχολείου  Μιχάλης Ποταμίτης, Στέλλα Ευσταθιανού και Γεώργιος Τοκατλίδης.
Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι παρ᾽ όλο που η παρουσία των μαθητών ήταν εθελοντική, αφού δεν είχαν υποχρέωση να συμμετάσχουν, εντούτοις παρευρέθηκαν και συμμετείχαν όλα τα παιδιά του μουσικού συνόλου της Παραδοσιακής – Βυζαντινής Χορωδίας.
Το Μουσικό Σχολείο Πειραιά ιδρύθηκε και πρωτολειτούργησε το σχολικό έτος 1995-1996. Είναι ο μοναδικός φορέας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου διδάσκεται συστηματικά η βυζαντινή μουσική και το δημοτικό τραγούδι.
Η έδρα του βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά και δέχεται μαθητές των περιοχών της Περιφερειακής Διοίκησης Πειραιά, δηλαδή από τους Δήμους Πειραιά, Νίκαιας-Ρέντη, Δραπετσώνας-Κερατσινίου, Περάματος και Ν. Φαλήρου καθώς και των νησιών που ανήκουν διοικητικά στον Πειραιά.





Το Σχολείο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πειραϊκής κοινωνίας συμμετέχοντας στα μουσικοθεατρικά δρώμενα και στις παρελάσεις της πόλης.
Τα Μουσικά Σύνολά του, έχουν λάβει μέρος σε μεγάλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, σε χορωδιακά φεστιβάλ όπως του Δήμου Καρδίτσας και της Unesco, στους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες, έχοντας αποσπάσει πρώτα βραβεία και διακρίσεις, και έχουν εμφανιστεί στις μεγαλύτερες σκηνές τις χώρας  όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: