Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Προσκύνημα εις το Οικουμενικό Πατριαρχείο του Μητροπολίτου Άρτης Καλλινίκου

Την Τρίτη, 13η Δεκεμβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συνοδευόμενος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Θεολόγου Ντούβαλη, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου, επί τη αναλήψει των νέων ποιμαντορικών καθηκόντων του  εις την Μητρόπολιν Άρτης, να υποβάλλει τα σέβη του εις την Αυτού Θειοτάτην Παναγιότητα τον Οικουμενικόν Πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίον και να λάβει την Πατριαρχική ευχή και ευλογία.

Την Τρίτη το πρωΐ ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, επί τη κατά το ιουλιανόν ημερολόγιον ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, εχοροστάτησεν εν τω εν Γαλατά πανηγυρίσαντι φερωνύμω Ιερώ Βατοπαιδινώ Μετοχίω κατά την τελεσθείσαν Θείαν Λειτουργίαν, εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος εκ της εκεί Ρωσσικής Παροικίας και τη συμπροσευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Μετά την Θεία Λειτουργία η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης, εδέχθη εις ακρόασιν τον νέον Μητροπολίτην Άρτης Σεβασμιώτατον κ. Καλλίνικον, ευχηθείς αυτώ ευλογημένην και καρποφόρον ποιμαντορίαν.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: