Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Το ράσο στην πόλη μας, είναι πανταχού παρών - Αλέξανδρος Κολλιόπουλος


Το ράσο στην πόλη μας, 
είναι πανταχού παρών

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέου το βράδυ, ένα δεκαπεντάχρονο παιδί ενώ έπαιζε, έπεσε και κτύπησε στο κεφάλι του. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών όπου εφημέρευε, εν αφασία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο π. Χαρίτωνας Αθανασόπουλος (πνευματικός υπεύθυνος του Νοσηλευτικού Ιδρύματος), δεν περιμένει τις ημέρες εφημερίας του Νοσοκομείου, αλλά εφημερεύει καθημερινά όλο το 24ωρο προσφέροντας στους ασθενείς ότι ανθρωπίνως του ζητηθεί!
Μόλις είδε τον νεαρό, έτρεξε στους γονείς και προσέφερε τις όποιες υπηρεσίες του διευκολύνοντας τους, προκειμένου ο νεαρός να υποβληθεί άμεσα στις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις.

Παρά το εξαντλητικό πρόγραμμα της εν λόγω εορταστικής ημέρας, ο π. Χαρίτωνας παρέμεινε στο πλευρό του παιδιού μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας, έως ότου διαπιστωθεί από τους ιατρούς ότι ο τραυματισμός δεν ενέπνεε ιδιαίτερες ανησυχίες.
Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε, ότι τέτοιου είδους διακονίες για τον π. Χαρίτωνα είναι στην καθημερινότητα του, είναι περιστατικά ρουτίνας. Όταν μας το επιτρέψει ο ίδιος, θα αναφερθούμε και σε άλλου είδους γεγονότα που πραγματικά σοκάρουν.
Τον νεαρό επισκέφθηκε και ο εφημέριος της ενορίας του –είναι ιερόπαις-, π. Ανδρέας Μιχαλόπουλος.
Αυτό που πρέπει να τονισθεί, ότι οι συνάνθρωποί μας θέλουν τον Ιερέα δίπλα τους, με καθαρότητα σκέψης και καρδιάς, με θυσιαστικό ήθος και προσφορά, με αδολότητα συμπεριφοράς και πηγαία αγάπη. Σε μια αρκετά δύσκολη εποχή για τους ανθρώπους αυτή που βιώνουμε, οι Ιερείς της Ι. Μ. Πατρών καταθέτουν το εκκλησιαστικό τους φρόνημα, κάτι που υποδεικνύει με τον καλύτερο και πειστικότερο τρόπο τις θεάρεστες πράξεις του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.  

Αλέξανδρος Κολλιόπουλος
Πηγή: Εφημερίδα "Ο ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ"

5 σχόλια:

Αναστάσιος είπε...

Αγαπητέ μου κ. Κολλιόπουλε,
γράψατε «πολλά … εν ολίγοις» με το άρθρο σας αυτό.
Σας ευχαριστώ, διότι χρωστώ και εγώ ευγνωμοσύνη για την προσφορά του π. Χαρίτωνος, στην οικογένειά μου και σε εμένα. .
Ο πατήρ Χαρίτων Αθανασόπουλος, διακονεί και φροντίζει τον άρρωστο συνάνθρωπο στο Π.Γ.Ν. Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», καθημερινά επί 24ώρου βάσεως, δίνοντας ελπίδα, παρηγοριά, και ουσιαστική βοήθεια στον πονεμένο και ταλαιπωρημένο από την ασθένεια συνάνθρωπό μας και τους συνοδούς τους. Έχω προσωπική εμπειρία, αλλά είναι η φήμη του είναι γνωστή σε όλη την Πελοπόννησο και την δυτική Ελλάδα. Πολύτιμη βοηθός του και η κ. Μαρία που και αυτή σπεύδει παντού.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος με την εμπειρία του και τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος τοποθέτησε τον καταλληλότερο εκ των κληρικών του σε αυτή την ευαίσθητη θέση.
Εύχομαι ο Θεός να χαρίζει στον σεβαστό π. Χαρίτωνα υγεία και δύναμη, μαζί με την πολύτιμη υπομονή, για να συνεχίσει την προσφορά του.
Αναστάσιος Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Ο π Χαριτων, είναι ευλογημενος άνθρωπος. Παράδειγμα για όλους τους ιερείς. Ακουραστος, πνευματικός, εργασιακός. Άνθρωπος αγάπης. Από την Αγία πόλη της Ιερουσαλήμ, π Παναγιωτης Θωμας.

Ανώνυμος είπε...

Μια ζωή προσφορά στην Εκκλησία και τον άνθρωπο ο π. Χαρίτων.

Ανώνυμος είπε...

Είναι χαριτωμένος με πολλές αρετές και αγάπη ο π. Χαρίτων. Ο Άγιος Άνθιμος να τον ενισχύει και η Παναγία να τον βοηθά. Τον έχουν πολλοί ανάγκη.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι υπερήφανη για τον πνευματικό μας πατέρα και αρωγό των ασθενών στην Παναγία βοήθεια.