Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Η Ελληνική Ιστορία και η αλλοίωση της στις ημέρες μας


Εκδήλωση στον Αγ. Γεώργιο Αμαλιάδος 
για την Παραχάραξη του Ελληνικού Πολιτισμού

Το απόγευμα της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των τακτών εκδηλώσεων  του Κέντρου,  στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου Αγίου Γεωργίου Αμαλιάδος η ομιλία με θέμα «Η παραχάραξη της Ελληνικής Ιστορίας εντός και εκτός Ελλάδος», από τον φιλόλογο καθηγητή κ. Γεώργιο Κουρκούτα. Τον ομιλητή παρουσίασε στους παρευρεθέντες ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου π. Χρήστος Ελευθεριάδης. Ως αναμνηστικό δώρο για την συμμετοχή του στις εκδηλώσεις του Ενοριακού Κέντρου ο κ. Γ. Κουρκούτας έλαβε ένα βιβλίο, που του παρέδωσε ο τ. Γυμνασιάρχης κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος.
Στην ομιλία του ο κ. Κουρκούτας  αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες προσπάθειες να αλλοιωθεί η Ιστορία του Ελληνισμού, με κέντρο αναφοράς την αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο, που δέχονται επιθέσεις εντός και εκτός Ελλάδος από Πανεπιστημιακούς και κέντρα επηρεασμού της Κοινής Γνώμης, όπως τα ΜΜΕ.
Δείγμα αυτής της παραχάραξης είναι η δυσφήμηση της Κλασικής Ελλάδος και η υποτίμηση της προσφοράς της Αυτοκρατορίας της Κωνσταντινουπόλεως στον Παγκόσμιο Πολιτισμό, ενώ όλοι οι απροκατάληπτοι συμπολίτες μας  έχουν διαπιστώσει την πολεμική εναντίον του 1821, μέσω εκπομπών και δημοσιεύσεων ου επιθυμούν την υποβάθμιση του Ελληνικού Λαού και της θέσεως στην Ιστορία.  

Πέρα από τις γνωστές και συνεχείς απόπειρες για να διαστραφεί η Ιστορική Αλήθεια που επιχειρούν κατά καιρούς γειτονικά Κράτη (Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία κλπ), υπάρχουν και Έλληνες Πανεπιστημιακοί ή συγγραφείς σχολικών  βιβλίων που υπηρετούν ξένα συμφέροντα διχάζοντας τον Λαό και μετατρέποντας τον σε έναν Λαό ταπεινωμένο και σε διαρκή άμυνα. Στο τέλος της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρεθέντες και ο ομιλητής απάντησε σε ερωτήματα που του ετέθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: