Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Ευχές Χριστουγέννων! Ας ανοίξουμε την καρδιά μας για το Θείο Βρέφος! - Ηγούμενος μονής Εσφιγμένου

● Το σπήλαιο της Βηθλεέμ, η ταπεινή φάτνη και τα ζώα που βρέθηκαν εκεί, οι βοσκοί, οι Μάγοι, που ήρθαν από την Ανατολή, το λαμπερό αστέρι, όλη η κτίση χαίρεται και πανηγυρίζει την γέννηση του Χριστού μας, την γέννηση του Σωτήρα μας!
● Ήρθε ο Χριστός στην γη, για να μας φανερώσει την αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο! Ήρθε ο Χριστός στην γη, γιατί θέλησε να διώξει την μοναξιά και την απελπισία που κυρίευσε τον άνθρωπο! Ήρθε ο Χριστός στην γη, για να μας βεβαιώσει για την σωτηρία μας! Ήρθε ο Χριστός στην γη, για να μας ελευθερώσει από τα δίχτυα της αμαρτίας! Ήρθε ο Χριστός στην γη, για να πει στον καθένα μας προσωπικά: «αφέονταί σου αι αμαρτίαι»! Ήρθε ο Χριστός στην γη, για να πει πάλι στον καθένα μας προσωπικά: «αναστήσου και προχώρα»! Ήρθε ο Χριστός στην γη  και μας έφερε τον παράδεισο!

● Ο παράδεισος είναι η επικοινωνία με τον Θεό.
Παρέβλεψε ο Θεός τα πάθη μας και ήρθε ο Ίδιος κοντά μας, για να αποκαταστήσει την επικοινωνία μας μαζί Του! Η αγάπη του Θεού, μόνο αυτή, μπορεί να καλύψει και να καθαρίσει τον λερωμένο και ταλαιπωρημένο, από τα πάθη, άνθρωπο. Πόσες αποδείξεις χρειαζόμαστε ακόμη, για να πειστούμε για την αγάπη του Θεού και την βεβαιότητα της Σωτηρίας μας;
● Η αγάπη υπάρχει, η χαρά υπάρχει, ο Θεός έρχεται κοντά μας, γεννιέται ο Χριστός, παίρνει σάρκα και οστά η ίδια η αγάπη και η χαρά, για να μας πείσει να επιστρέψουμε κοντά Του! Χριστούγεννα, ημέρα χαράς, ημέρα σωτηρίας!
● Όταν ζεις μέσα στην χαρά χαίρεσαι! Όταν ζεις μαζί με τον Χριστό σώζεσαι!
● Δεν έχουμε τίποτε πιο πολύτιμο να προσφέρουμε στον Χριστό, εκτός της καρδιάς μας. Ας την ανοίξουμε διάπλατα για να υποδεχθούμε το Θείο Βρέφος! Να γεννηθεί μέσα της, να ζήσουμε μαζί Του, ώστε να γεμίσει όλη η ζωή μας από Φως και Χαρά, να γεμίσει Χριστό, διαλύοντας κάθε σκιά και ομίχλη που αλλοιώνει και ταλαιπωρεί την ζωή μας!

Χρόνια πολλά και ευλογημένα!
Καλά Χριστούγεννα!

Ηγούμενος μονής Εσφιγμένου
+αρχιμ. Βαρθολομαίος



Δεν υπάρχουν σχόλια: