Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

«Η ΠΑΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»


ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Η ΠΑΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ.
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ
Δήμητρα Παπουτσή, Χρίστος Φάλαρης, Γεώργιος
Σωτηρόπουλος, Διονύσης Σωτηρόπουλος, Ανδρέας
Ρεμπούτσικας

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Βασιλική Κίζιλη – π. Ευάγγελος Πριγκιπάκης

ΠΑΤΡΑ 2016

Διάβασε την εργασία ΕΔΩ

Δες το βίντεο της εκδηλώσεως: Εδώ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σημαντική εργασία. Όλα αυτά που διάβασα μου ήταν παντελώς άγνωστα. Πολλά πράγματα είναι άγνωστα από την ιστορία της πόλης μας.

Ανώνυμος είπε...

Καλά έμαθα αρκετά διαβάζοντας. Για την ιταλική παροικία όλο και κάτι έχουν γράψει. Για την εβραϊκή διάβασα άγνωστα πράγματα. Μου έκαναν εντύπωση τα τοπωνύμια και οι χώροι που περνούσα και δεν ήξερα τίποτα γιαυτούς. Το να πω μπράβο στους μαθητές και στους εμπνευστές καθηγητές είναι λίγο. Παρόλα αυτά τους δίνω συγχαρητήρια.
Ανδρέας Θούας

Ανώνυμος είπε...

Πολλά τα πληροφοριακά εγκυκλοπαιδικά τοπικά ιστορικά στοιχεία και εξαιρετικές και οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν την ιστορία της Πάτρας.

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα που οι υπάρχοντες εβραίοι της Πάτρας δεν έχουν οργανωθεί. Θα έδιναν και αυτοί ένα χρώμα στην πόλη με την ενεργή τους παρουσία. Και θα συνέχιζαν να μαρτυρούν την ακμή τους, έστω και την μικρή σήμερα σε αριθμούς στην πόλη. Συγχαρητήρια για την μαθητική αυτή εργασία.

Ανώνυμος είπε...

Όταν τελείωσα την ανάγνωση και είδα τις φωτογραφίες και το βίντεο ένιωσα ότι πλούτισα τις γνώσεις μου. Συγχαίρω την εποπτεύουσα ομάδα των καθηγητών και τους μαθητές για την έρευνα και την καταγραφή.