Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Την Βασιλόπιττα του έκοψε ο Όμιλος Φίλων Μακεδονίας Αμαλιάδος


 Την Βασιλόπιττα του έκοψε ο Όμιλος Φίλων Μακεδονίας Αμαλιάδος
Συμπλήρωσε 22 έτη παρουσίας και δράσης

Με επίσημο καλεσμένο τον Πολιτικό Επιστήμονα και Αρθρογράφο κ. Κωνσταντίνο Χολέβα πραγματοποίησε την εκδήλωση κοπής της παραδοσιακής Βασιλόπιττας ο Όμιλος Φίλων Μακεδονίας Αμαλιάδος. Η εκδήλωση έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2017 στο ξενοδοχείο «Αμαλιάς» στην περιοχή της Κουρούτας Ηλείας, ενώ έδωσαν το παρών πολλοί  φίλοι και μέλη του Ομίλου, αλλά και εκπρόσωποι των αρχών.


 Τους παρευρεθέντες καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Αναστάσιος Καλύβας, που μίλησε για την επί 22 έτη συνεχή δράση του Ομίλου, με κέντρο αναφοράς την Μακεδονία μας και τα Εθνικά μας θέματα. Επίσης παρουσίασε το βιογραφικό και το έργο του καλεσμένου του Ομίλου κ. Κ. Χολέβα. Ακολούθως χαιρετισμό εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας  απηύθυνε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, που ευχήθηκε να συνεχιστούν όλες οι καλές προσπάθειες για τόνωση της Εθνικής μας Ταυτότητας και ευλόγησε την Βασιλόπιττα.

Κωνσταντίνος Χολέβας : Σεβασμός στην Ιστορία μας σημαίνει  ελπίδα για την Ελλάδα μας
Σύντομος χαιρετισμός έγινε και από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, που αναφέρθηκε στην αυξανόμενη προκλητικότητα των γειτόνων μας Τούρκων και την ανάγκη της συνεχούς επαγρύπνησης έτσι ώστε να αποκρουστεί οποιαδήποτε απειλή. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πολιτικός Επιστήμονας, συγγραφέας  και αρθρογράφος κ. Κωνσταντίνος Χολέβας που ανέπτυξε το θέμα «Πώς θα μιλήσουμε στους Νέους μας για την Ιστορία και τα Εθνικά μας Θέματα». Επικαλούμενος παραδείγματα από την ιστορική πορεία του Ελληνισμού, αλλά τις περιπέτειες του μαθήματος της Ιστορίας στα Ελληνικά Σχολεία, ο κ. Χολέβας πρόβαλε την ανάγκη  πνευματικής αναγέννησης της Παιδείας μας, έτσι ώστε η Ελλάς να γίνει αληθινό Κέντρο Φωτός για όλον τον Κόσμο. Σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή έχει η Ορθοδοξία, με την μακραίωνη παράδοση της πρωτοπορίας στα θέματα του Έθνους.  
Όσον αφορά δε το θέμα του «Μακεδονικού», ο ομιλητής ανέφερε ότι ο αγώνας για το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι «χαμένη υπόθεση», όπως ισχυρίζονται πολλοί, αλλά πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να υποχωρήσουν τα Σκόπια, που ήδη απειλούνται με καντονοποίηση. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ του ομιλητή και πολλών από τους παρευρισκομένους, που έθεσαν ερωτήματα που αφορούν την πολιτική στάση της Ελλάδος, την ανάγκη κινητοποίησης των Ελλήνων και την εξεύρεση οράματος για τον Ελληνισμό του 21ου αιώνος. Στον κ. Χολέβα ο όμιλος Φίλων Μακεδονίας προσέφερε μία βυζαντινή εικόνα του Χριστού, που δημιούργησε η εικαστικός και μέλος του Ομίλου κ. Χριστίνα Καλύβα, ενώ στον νικητή του φλουριού κ. Τσαπαλήρα προσφέρθηκε ένας πίνακας της ζωγράφου κ. Αγγελικής Ξένου. 






Δεν υπάρχουν σχόλια: