Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Ποιμαντορική Εγκύκλιος για τις εξελίξεις στο Εθνικό θέμα

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Ποιμαντορική Εγκύκλιος για τις εξελίξεις στο Εθνικό θέμα (Ιανουάριος 2017)

Με την ευκαιρία ‘‘της εισόδου ημών στον νέον ενιαυτόν της Χρηστότητος του Κυρίου’’, ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία και κάθε ευλογία από τον πανάγαθο Θεό. Είθε το νέο έτος 2017 που ανέτειλε πριν λίγες μέρες, να είναι και το έτος λύτρωσης για το πολύπαθο νησί μας.
Με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζουμε ότι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η διαπραγματευτική ομάδα θα μεταβούν στη Γενεύη την ερχόμενη εβδομάδα, όπου αναμένεται η διεξαγωγή των κρίσιμων συνομιλιών για την επίλυση του εθνικού μας θέματος.

Εμείς, εκφράζουμε την συνολική επιθυμία του Κυπριακού Ελληνισμού, ώστε να εξευρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση, η οποία να σέβεται και να προβλέπει την εφαρμογή όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που απολαμβάνει ο κάθε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τον αποκλεισμό της βουλιμίας της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου.
Δεδομένης της κρισιμότητας στην οποία ευρίσκεται κατά το παρόν στάδιο το εθνικό μας θέμα, έχουμε ζητήσει από τους ιερείς των ενοριών της Μητροπόλεως μας καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων αυτών να αναπέμπουν δεήσεις και παρακλήσεις για ενίσχυση του εξοχοτάτου Προέδρου και όλων των εμπλεκομένων στην προσπάθεια επίλυσης του εθνικού μας ζητήματος.
Στα πλαίσια αυτά την προσεχή Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 και πρίν το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί ειδική δέησις σε όλους τους ναούς της Μητροπόλεώς μας, ενώ κάθε βράδυ θα τελείται  αγρυπνία στις ενορίες κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 Ιερός Ναός Παναγίας Ελεούσης Λιοπετρίου
Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 Μητροπολιτικός Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου
Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 εξωκλήσι Αγίας Άννης στην Αγία Νάπα
Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Συν. Παραλιμνίου
Η ακολουθία θα αρχίζει στις 9:30μ.μ και θα περατώνεται γύρω στις 12:30π.μ
Καλούμε λοιπόν όσους μπορούν, να συμμετάσχουν στις ακολουθίες αυτές, ώστε όλοι ‘‘εν ενί στόματι και μιά καρδία’’ να δεηθούμε προς τον Κύριον να εμβλέψει και επί την κάκωσιν της ιδιαίτερης μας πατρίδας Κύπρου, με την ευχή σύντομα να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ξανά τις κατεχόμενες μας εκκλησίες που εδώ και 42 συναπτά έτη παραμένουν βουβές, προσμένοντας τη δική τους Ανάσταση.

Μετά πατρικών ευχών,
Ο Μητροπολίτης

†Ο Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος


Iερά Μητρόπολη Κωνσταντίας,
Άγια Θεοφάνεια 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: