Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Ένας χρόνος από την κοίμηση του π. Κυριάκου Γκίκα


IEΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΓΗΡΟΜΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΓΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ
ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ένας χρόνος από την κοίμηση του π. Κυριάκου Γκίκα: 
Έψαχνε τον ουρανό στη γη...

20 Ιανουαρίου 2016 - 20 Ιανουαρίου 2017. Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την κοίμηση του πρωτοπρεσβυτέρου π. Κυριάκου Γκίκα, εφημερίου της Κεστρίνης Θεσπρωτίας. Του ιερωμένου, που έψαχνε τον ουρανό στη γη. Επεδίωκε να μιμηθεί τις αρετές του Θεού, όσο αυτό βέβαια είναι δυνατόν στην ανθρώπινη φύση, να μετέχει στη μακαριότητά Του και να αντανακλά τη δόξα Του. Μέσα στην Εκκλησία, μέσα στο ναό τοῦ Θεού, έψαχνε τον ουρανό, έψαχνε το φως. Εκεί μέσα προσανατολίστηκαν οι δρόμοι του και πήρε νόημα η ζωή του. Εκεί μέσα λαμπρύνθηκε η ψυχή του. Εκεί μέσα προγεύτηκε και προαπόλαυσε την άρρητη χαρά από τις ανταύγειες της ουράνιας βασιλείας. Και έκανε το χρέος του.
Παρουσίασε στο σύγχρονο κόσμο, που παραπαίει μέσα στην πνευματική σύγχυση, τη θύρα της σωτηρίας. Οι κουρασμένοι και απογοητευμένοι άνθρωποι του καιρού μας, που ασφυκτιούμε φυλακισμένοι στον ατομισμό μας, βρίσκουμε στον μακαριστό π. Κυριάκο τα γνωρίσματα της ολόψυχης προσφοράς και της γνήσιας αγάπης. Τέτοιους ιερωμένους έχει πάντα ανάγκη η κοινωνία. Ιερωμένους, σταυροφόρους του Χριστού, παλικάρια του Χριστού, αποζητά η εποχή μας.      

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Γνώρισα προσωπικά στην Κεστρίνη τον δραστήριο και γεμάτο ζωντάνια π.Κυριάκο πρίν αρκετά χρόνια μέσω τών πολλαπλών δημοσιευμάτων πού έκανε σε περιοδικά και εφημερίδες κινητοποιώντας πολλούς ανθρώπους δεχόμενος μάλιστα την μνημόνευση χιλιάδων ονομάτων πού διάφοροι Χριστιανοί του έστελναν απ΄ όλα τα μέρη της γής,για να βοηθήσουν το έργο του. Μόνο την τεράστια αίθουσα βιβλιοθήκης και εκδηλώσεων να βλέπαμε σ΄ένα όμως τόσο μικρό χωριό ήταν αρκετό...Είχε μεγάλα οράματα για τήν ανασύνταξη της υπαίθρου και μάλιστα της περιοχής του! Δεν ήξερα ότι κοιμήθηκε, νάσαι καλά Αναστάσιε για την πληροφόρηση.
Άς είναι η αιωνία η μνήμη του και νάχουμε την ευχή του…

Αττικός